Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

'Codex Epicus' címmel jelenik meg a következő BATTLEROAR album - itt az új dal, a 'We Shall Conquer'!


2018-05-29

A görög epikus heavy / power metal banda június 15-én adja ki 'Codex Epicus' című ötödik stúdiólemezét, a Cruz Del Sur Music jóvoltából.

A 2014-es 'Blood of Legends' folytatását az athéni Devasoundz Stúdióban rögzítették. Vendégként szerepel az albumon az ún. "epic metal" műfaj atyja, a Manilla Road gitáros-énekese, Mark Shelton (a 'Sword Of The Flame' dalban). A lemez borítóját Vagelis Petikas (Revolver Design) tervezte.

"A lemez címe azt a tézist szimbolizálja, miszerint olyasvalamit kell alkotnunk, ami kiállja az idők próbáját - valami epikusat, amiért megállás nélkül küzdhetünk és harcolhatunk" - mondta a banda gitárosa, Kostas Tzortzis. "Inspirációinkat a Kódexből merítettük; abból az ősi könyvből, amit hatalmas tudással rendelkező férfiak írtak, jóval az időszámítás előtt. Mi magunk is innen merítettünk tudást; és szerencsére most már ezt epikus zene formájában is tovább tudjuk adni...".

A 'Codex Epicus' a második Battleroar album, amin a Sacred Steel-ből ismert Gerrit Mutz énekel. Mutz szerepel a banda 2017-es split-albumán is, amit a legendás US-metal banda, az Omen társaságában rögzítettek. Tzortzis szerint Mutz "egy szenvedéllyel és energiával teli frontember". A gitáros egyébként azt is elmondta, hogy az új albumon "feszes és grandiózus hangzás tapasztalható".

"A 'Codex Epicus' zenei tekintetben tele van epikus zenei elemekkel" - állítja Tzortzis. "De összességében egy végtelenül dallamos, erőteljes, egyhén doom-os és súlyos hangzású anyagra kell számítani. Igazán keményen dolgoztunk ezeken a nótákon - közben pedig próbáltunk előállni új zenei csavarokkal és fordulatokkal; hogy ezzel is hűek maradjunk a Battleroar tradícióihoz".

A Mark Shelton-kollaboráció kapcsán Tzortzis elmondta: "Mark az egyik legnagyobb zenei példaképem; egyben a mentorom és a testvérem. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy személyesen is ismerhetem őt immáron 16 éve, ami idő alatt rengeteg közös élményt éltünk át ezen a bolygón! Szóval... az új album munkálatai közben ráébredtem, hogy tele vagyok inspirációval - több olyan dalom is van, ami félig készen áll a polcon... Mivel az idő szorított minket - én pedig kezdtem egyre inkább kétségbe esni -, felhívtam Mark-ot, hogy segítsen ki egy kicsit. Mark sosem hagyott engem cserben - ez ezúttal sem történt meg. Konkrétan ő írta meg az egyik új dal szövegét, alkotta meg a vokál-témákat, énekelte fel a saját sorait; sőt még a végén egy gitárszólóval is beszállt. Ahogy mondani szokták, a többi már történelem...".

A tracklista:
01. Awakening the Muse
02. We Shall Conquer
03. Sword of the Flame
04. Chronicles of Might
05. The Doom of Medusa
06. Palace of the Martyrs
07. Kings of Old
08. Enchanting Threnody
09. Stronghold (CD bónusz track - új verzió)

A 'We Shall Conquer' című szám lentebb meghallgatható.

A Battleroar az ősz folyamán egy nagyszabású európai turnét bonyolít le a 'Codex Epicus' promóciója keretében. Hamarosan közzéteszik a turné részleteit...


'Codex Epicus' címmel jelenik meg a következő BATTLEROAR album - itt az új dal, a 'We Shall Conquer'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás