Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

8 év után egy epikus koncept-albummal tér vissza a MANTICORA - itt az új klip, az 'Echoes Of A Silent Scream'!


2018-07-05

A legendás dán metalbanda világraszóló szerződést kötött a svéd ViciSolum Records-szal, soron következő, 8. és 9. nagylemezére, aminek megjelenése 2018-ban és 2019-ben várható.

A Manticora új albumai egy "grandiózus koncepció" részei. Ezek a történetek a banda énekese, Lars F. Larsen új thriller / horror regényén alapszanak. A két lemez egy év különbséggel jelenik meg (2018 és 2019 nyarán); a regény pedig már 2018 májusában napvilágot látott.

Kristian Larsen így kommentálta a banda új lemezszerződését: “Rendkívül boldolgok vagyunk, hogy egy olyan kiadóval köthetünk szerződést, ami tesz is valamit az előadókért - legyen szó promócióról, hirdetésekről, vagy bármilyen aktív, kemény munkáról. Ezáltal mi magunk is kiadó-társai lettünk olyan fantasztikus bandáknak, mint a Persefone és a Loch Vostok - mi másra lenne szüksége egy metalzenésznek?”.

A Manticora a híres Hansen Stúdióban veszi fel új dalait, a neves Jacob Hansen (Volbeat, Destruction, stb.) producer társaságában (ő volt az első két Manticora album producere az elmúlt évezredben). Minden stúdiós munkálat itt zajlott; kivéve a vokál-témák felvétele - ezt Tommy Hansen Jailhouse stúdiójában (Helloween, Beyond Twilight, Jorn) végezték el (Tommy mindeddig öt Manticora albumon segédkezett).

A Manticora összesen több mint 20 dalt megírt a soron következő kiadványokra. A To Kill To Live To Kill című novellán nyugvó történet alapvetően egy horror / thriller sztori, de a kegyetlen erőszak és az extrém elmebaj egyes állapotai is felfedezhetők rajta. Olyan ez, mint a Fűrész és az Amerikai pszichó találkozása...

Mind a fentebb említett regény illusztrációit, mind az albumok borítóját egy tehetséges dán festő / tetováló-művész, David Troest készítette. Az ő nevéhez fűződik a banda új logója is, ami fentebb látható.

Larsen így nyilatkozott: "Minden egyes albumunknál új grafikus művészekkel kiviteleztettük a borítót; így amikor szóba jött, hogy meg kéne találnunk a megfelelő embert ehhez a regényhez és a két új albumhoz, rájöttünk, hogy olyasvalakit kell tlaálnunk, aki teljes mértékig le tudja képezni a könyv történetének esszenciáját. Amikor megláttuk David képeit, evidenssé vált számunkra, hogy ő a mi emberünk. Nem mellesleg egy órával arrébb lakik tőlünk; szóval mindeképpen egy win-win szituációt állítottunk fel. Elkészültek tehát a lemezborítók és a szövegkönyvi illusztrációk; egyben pedig nekiláttunk a második album munkálatainak. A következő koncept-lemezt 12 hónappal később fogjunk kiadni...".

A dupla koncept-lemez első része 2018. augusztus 3-án lát napvilágot (Japánban és Koreában már július 25-én). A 'To Kill To Live To Kill' borítója és dallistája így néz ki:

01. Piano Concerto 1 – B Flat Minor
02. Echoes Of A Silent Scream
03. Through The Eyes Of The Killer – Towering Over You
04. Katana – Awakening The Lunacy
05. The Farmer’s Tale Pt. 1 – The Aftermath Of Indifference
06. The Devil In Lisbon
07. Growth
08. Humiliation Supreme
09. Nothing Lasts Forever
10. Katana – Opium
11. Through The Eyes Of The Killer – Revival Of The Muse That Is Violence
12. The Farmer’s Tale Pt. 2 – Annihilation At The Graves

Az első előzetes, az 'Echoes Of A Silent Scream' című szám hivatalos videoklipje - amit a tehetséges filmkészítő, Kasper Serup Christensen (KSC Productions) rendezett és szerkesztett - lentebb megtekinthető. A banda közleménye így szól: "Ez a kisfilm nem a megszokott "nézd, ahogy a banda áramtalanított hangszereken játszik" videó; mivel ettől valami nagyban eltérő dolgot szerettünk volna alkotni. Egy történetet mesélünk el - mint mindig, amikor kiadunk a kezünkből valamit; legyen az egy könyv, egy album, vagy egy videó. Ez a klip egy remek mini-film, ami az 'Echoes Of A Silent Scream' című számot meséli el vizuális formában, benne Lars könyvének egyes jeleneteivel. Felfedezhetitek a gyilkost, az áldozatokat, és mindazt a hátborzongató erőszakot, ami ezzel a sztorival jár. Reméljük, élvezni fogjátok 8 éven belüli első hivatalos vizualizációnkat!".


8 év után egy epikus koncept-albummal tér vissza a MANTICORA - itt az új klip, az 'Echoes Of A Silent Scream'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás