Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [298. rész]


2018-04-18

Jerikóban viharos az éjszaka...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 298. rész

DREAMS SO REAL - 'Rough Night In Jericho'

A Dreams So Real egy amerikai alternatív rockbanda volt, ami 1983-ban alakult a Georgia állambeli Athens városában. Legnagyobb sikereiket a '80-as évek végén és a '90-es évek elején érték el - különösen az 1988-as 'Rough Night in Jericho' és az 1990-es 'Gloryline' albumokkal, melyeket a patinás Arista Records adott ki.

Az alap-triót Barry Marler dalszerző / énekes-gitáros, Trent Allen basszer-vokalista és Drew Worsham dobos alkotta, de a '90-es években tagja volt a bandának Sheryl Crow gitárosa, Peter Stroud is. A banda 1983-ban alakult, amikor a fentebb említett három tag megismerkedett egy Athens-beli lemezboltban. Első single-dalukat (1985 - 'Everywhere Girl') az R.E.M.-ből ismert Peter Buck producelte - ez meglehetősen nagy sikereket aratott a helyi egyetemi rádiókban. Nem mellesleg Buck volt a producere a Dreams So Real első nagylemezének is, ami 1986-ban jelent meg, 'Father's House' címen. Erről a 'Golden' című single aratta a legnagyobb sikereket; lévén betétdalként szerepelt az Athens, GA: Inside/Out dokumentumfilmben, ami a banda szülővárosának rock-színterét mutatta be.

A Dreams So Real-t később a neves Arista Records igazolta le - itt jelent meg az 1988-as 'Rough Night in Jericho' album, melynek címadó dala népszerűvé vált az Államok teljes területén: 28. helyen végzett a Billboard Mainstream Rock listáján, és az MTV is rendszeresen játszotta a klipet. A második single, a 'Bearing Witness' szintén felkerült a Billboard Rock listájára; maga az album pedig a Billboard Hot 200-on szerepelt, a 150. helyen.

A következő nagylemez, az 1990-es 'Gloryline' már kisebb sikereket ért el, mind kritikai, mind kereskedelmi szempontból. Az Arista ezért később szerződést bontott a bandával, véget vetvén ezzel a Dreams So Real karrierjének. "Búcsú-ajándékként" azonban még kiadhattak egy "lemaradt dalokból", ritakságokból és B-oldalas nótákból álló válogatást, ami a 'Nocturnal Omissions' címet kapta (ezt a lemezt kizárólag a búcsúturnén és a fan-klubok találkozóin árusították).

Marler és Allen a '90-es évek végén állt újra össze, egy Ether nevezetű formációban, de ez nem tartott sokáig; így később visszavonultak a zenéléstől. Marler ezután bio-informatikusként kereste kenyerét a Georgia Egyetemen; Allen pedig grafikus-művésszé avanzsált. Ez utóbbi alapította a Baseline SportsMedia céget is, ami fotográfiával és grafikai dizájnnal foglalkozik.

2003-ban Drew Worsham dobost főbe lőtték egy támadás során, amit barátnőjének ex-partnere követett el. A rendőrségi jelentés szerint a gyanúsított ezután elrabolta és agyonlőtte a nőt, majd végzett önmagával is. Szinte csoda, de Worsham túlélte a lövést, mivel a golyó megakadt az állkapcsában; így nem jutott el az agyáig. A dobos később vissza is térhetett a zenéléshez, valamint egyéb projektjeihez (civilben kompjúter rendszer-analitikusként dolgozott).

A Dreams So Real zenekart egyébként sok helyen is megemlítik az R.E.M. együttes (és annak tagjainak) biográfiáiban; mondván ez a Georgia-beli banda nagyban hozzájárult a '80-as évek alternatív rock-szcénájának nemzetközi sikereihez (az R.E.M. szintén Athens városából származik). Az Athens, GA: Inside/Out című dokumentumfilm - ami szintén ezeket a sikereket taglalja - azóta megjelent DVD-n is.

A Dreams So Real 2009-ben reunion-koncertet adott, az Athfest nagyszínpadán; 2012-ben lebonyolított két újabb koncertet Atlantában, egyet pedig szülővárosukban. Azóta azonban nem történtek újabb zenekari megmozdulások...

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [298. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás