Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Guardian Demons' címmel bejelentette új albumát a KING HEAVY együttes - itt a '(Death Is But An Extreme Form Of) Narcosis' című szám!


2018-05-25

A chilei és belga zenészekből álló King Heavy együttes június 8-án, pénteken a Cruz Del Sur Music jóvoltából adta ki második nagylemezét.

"A King Heavy stílusa nagyban eltér a tipikus mono-dimenzionális, felületes doom metal bandáktól. Amellett, hogy elsősorban a Candlemass és egyéb tradícionális doom-bandák hangzásait alkalmazzák, a csapat meglehetősen epikus hangszereléssel operál. Olyan klasszikusra kell itt gondolni, mitn például a Black Sabbath-tól a 'Born Again', a Celtic Frost-tól az 'Into The Pandemonium' vagy a korai, sötét hangulatú Danzig" - olvasható a banda biográfiájában.

A banda mindeddig két albumot adott ki: a 2014-es 'Horror Absoluto' EP-t és a 2015-ös debütáló nagylemezt. Ezek között sikerült most megtalálniuk a stilisztikai balanszot új, teljes értékű stúdióalbumukkal, ami a 'Guardian Demons' címet kapta. Az új lemezre hat súlyos, epikus, középtempós doom-himnusz került fel - ezeket Chilében, a Santiago-beli DM6 Stúdióban rögzítették. Az alább látható borító Alec Zalogin műve. Az illusztrációt Daniel Perez Saa basszusgitáros így kommentálta: "Ez a festmény démoni fenyegetést és angyali békességet egyaránt reprezentál. A központi figura a nézőponttól függően felfogható kétféle módon is; azonban a háttér egyértelműen a közelgő végzetet sugározza. A borító egyébként eltér a lemez egyes verzióitól függően".

Az új lemez munkálatai annyiban különböztek a banda első nagylemezének gyakorlatától, hogy ezúttal Luce Veldmark énekes csatlakozott a bandához a chilei stúdióban; nem pedig otthonában, Belgiumban rögzítette saját témáit. "Fantasztikus élmény volt a stúdiózás" - nyilatkozta Saa. "A hangzás ezúttal jóval konzisztensebb; lévén Luce velünk együtt dolgozott a stúdióban. Plusz, alapvetően jobban szól ez a lemez, mint az előző. Konkrétan Luce hangja is sokat fejlődött azóta - ezáltal pedig mi is nagyobb kontrol alatt voltunk az egész folyamat során. Kétségkívül ez a valahavolt legjobb King Heavy album, mind kompozíciók, mind hangszerelés, mind alap-hangzás tekintetében. A vokálok itt a legepikusabbak. Nehéz ezt elhinni, de így van! Luce pokolisan fasza performanszot nyújtott. Nagyra becsülöm azt a munkát, amit Európában végzett, de az a magas fokú lelkesedés és művészi lendület, ami a közös stúdiózásból fakad, egyszerűen felbecsülhetetlen".

A tracklista:
01. Guardian Demon
02. (Death Is But An Extreme Form Of) Narcosis
03. Doom Shall Rise
04. Cult Of The Cloven Hoof
05. Come My Disciples
06. As In A Nightmare

A '(Death Is But An Extreme Form Of) Narcosis' című szám lentebb meghallgatható.

A King Heavy jelenleg a 'Guardian Demons' európai és amerikai lemezbemutató turnéját tervezi. A nagyszabású, két kontinenst felölelő turné október-november folyamán kerül megrendezésre (a banda fellép többek közt a bécsi Doom Over Vienna fesztiválon is). Az eddig ismeretes beosztás a Facebook-on érhető el.

"A mi zenénk színtiszta doom metal, a maga letisztult esszenciájával: nincsenek maszkok, nincsenek díszek, nincsenek ünneplő ruhák" - mondta Saa. "Alig várjuk már, hogy előadhassuk élőben az új dalokat, miközben demonstrálhatjuk, mit értünk el az elmúlt évek kemény munkája árán. Nagyon izgatottak vagyunk mindannyian, hogy részt vehetünk ebben a turné-ciklusban. Reméljük, nem csak az albumot fogjátok élvezni, hanem a teljes koncepciót és a bulikat is!".

Hamarosan jönnek a további részletek a turné kapcsán...


'Guardian Demons' címmel bejelentette új albumát a KING HEAVY együttes - itt a '(Death Is But An Extreme Form Of) Narcosis' című szám!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás