Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

REFUGE: 'Solitary Men' - új albummal tér vissza a Rage klasszikus felállása; itt az új videoklip!


2018-06-08

Peavy Wagner, Manni Schmidt és Christos Efthimiadis - akik annak idején öt sikeres nagylemezt adtak a Rage zenekar égisze alatt - nemrég egy Refuge nevezetű bandában egyesült újjá.

A három zenész útja 1994-ben vált külön: Peavey a Rage-ben folytatta, Manni a Grave Digger-ben zenélt, míg Christos a Tri State Corner tagja volt. Habár a kapcsolatot ritkán tartották egymással, a három metalista 2014-ben állt ismét össze. Nemrégiben úgy döntöttek, németországi szülővárosukban, Hernében megszerveznek egy titkos koncertet, Tres Hombes (spanyol nyelvről fordítva: Három Férfi) néven. Annak ellenére, hogy a bulit aligha hirdették meg nyilvánosan, a Facebook-on elkezdett terjedni a hír: a Rage zenekar eredeti felállása újra összeállt! Ahhoz képest, hogy a szervezés titokban zajlott, a Tres Hombes 2014. augusztus 15-i koncertjén több mint 1200 lelkes rajongó volt jelen. A trió a műsor során hatalmas élvezettel adta elő a néhai Rage-klasszikusokat. Mindez odaáig vezetett, hogy megalakult a vadonatúj banda, a Refuge.

"Rendkívül boldogok vagyunk, hogy bejelenthetjük: megadatott nekünk a lehetőség, hogy visszakalauzoljunk Titeket az 1988-1993-as időszakba" - olvasható a Refuge közleményében.

A Refuge 2015 nyarán több fesztivál-fellépést is lebonyolított - a tagok ezután jöttek csak rá, hogy a kölcsönhatás még ennyi év után is perfektül működik köztük.
"A koncertek olyan természetes ütemben zajlottak, mintha annak idején el sem váltunk volna egymástól. Ebből pedig az következett, hogy ismét elkezdtünk közösen dalokat írni, melyek valahogy eljutottak az olasz Frontiers kiadóhoz, akik rögtön szerződést ajánlottak nekünk" - nyilatkozta Manni Schmidt. "Peavy, Efthi és én rendkívül izgatottan jelenthetjük most be, hogy új dalaink a közeljövőben egy teljes nagylemezen fognak napvilágot látni, a Refuge zenekar molinója alatt".

Peavy Wagner leszögezte, hogy a Refuge működése semmiképpen nem fogja akadályozni a jelenleg szintén általa vezetett Rage tevékenységeit: "A Refuge és a Rage immáron két különböző banda. Az előbbivel viszont olyan dalokat is előadhatunk a klasszikus érából, amiket sosem hallhattok egy Rage-buli. Arról nem is beszélve, hogy a Refuge zenekart három különböző zenész alkotja - jómagam kivételével -; így ötletek és a zene hangulata is teljes más megközelítésű. A Refuge sokkal inkább old-school feelingű... De ezt majd megtapasztalhatja mindenki, amint megjelenik a banda első albuma!".

A Frontiers Music Srl kiadóval kötött szerződés kapcsán Peavy így nyilatkozott: "A Refuge tagjai alig várják már, hogy egy ilyen magasan elismert, professzionális kiadóval dolgozhassanak, mint a Frontiers. Ez a cég elmondhatatlanul sokat tett a metal / rock műfajért az évek során; szóval tisztában vagyunk azzal, hogy mögénk is 100%-osan beállnak".

A Refuge a 2016-os évben további koncerteket bonyolított le: felléptek többek közt Japánban is (Tokióban, Nagoyában és Oszakában), pontosan 20 évvel azután, hogy legutóbb ott jártak.

Wagner így nyilatkozott: "Ez a banda pontosan úgy szól most, ahogy annak idején szólt - talán annyi a különbség, hogy most egy kicsit nyugodtabbak, felnőttebbek és tapasztaltabbak vagyunk. Az alapvető vibrálás mértéke azonban semmit nem változott. Vakon is megismerjük egymás játékát. Ahhoz pedig, hogy dalokat írjuk, vissza kellett állítanunk a 30 évvel ezelőtti állapotokat. Kibéreltük tehát ugyanazt a próbatermet, és a varázslat rögtön visszatért! Nagyon boldog vagyok annak okán is, hogy végre felhasználhattuk azokat a régi ötleteket, amiket annak idején - különféle okok miatt - nem sikerült feldolgoznunk. Rettentően büszke vagyok a visszatérésre, és annak végtermékére!".

A Refuge bemutatkozó albuma 'Solitary Men' címmel jelenik meg, 2018. június 8-án, a Frontiers jóvoltából, CD-n, limitált digipakban és digitális formában (az előrendeléseket itt lehet leadni). A kiadói közlemény szerint "aki nosztalgiával emlékszik vissza a 25 évvel ezelőtti Rage-re és annak legendás albumaira, annak kétségkívül az új kedvence lesz a Refuge debüt-albuma"!.

 

A tracklista:
01. Summer's Winter
02. The Man In The Ivory Tower
03. Bleeding From Inside
04. From The Ashes
05. Living On The Edge Of Time
06. We Owe A Life To Death
07. Mind Over Matter
08. Let Me Go
09. Hell Freeze Over
10. Waterfalls
11. Another Kind Of Madness (bónusz track)

A 'From The Ashes', a 'Mind Over Matter' és a 'The Man In The Ivory Tower' frissen megjelent videoklipje alább elérhető:


REFUGE: 'Solitary Men' - új albummal tér vissza a Rage klasszikus felállása; itt az új videoklip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás