Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

TAAKE - októberben koncert az A38 Hajón


2018-04-20

Az ikonikus norvég egy-személyes black metal banda bejelentette soron következő európai turnéját.

A Taake fennállása 25. évfordulója alkalmából indul útnak 2018 őszén. Az októberi európai turné 17 állomásból áll - az utolsó koncertet október 17-én rendezik meg, a budapesti A38 Hajón. A Taake előzenekara a Bölzer és a One Tail One Head lesz, de egyes állomásokon fellép az Orkan és a Slegest is (Budapesten az utóbbi).

Az őszi turnét megelőzően a Taake a nyár folyamán fellép néhány fesztiválon is - ilyen például a svéd Stockholm Slaughter, a brit Incineration Fest, a finn Tuska Live, a német In Flammen Open Air, a norvég Beyond the Gates és az olasz Colony Summer Fest. Eközben - július végén - Japánt is bejárja Hoest bandája.

A teljes idei beosztást itt lehet megtalálni.

A Taake aktuális albuma, a 'Kong Vinter' ("Tél király") a Dark Essence Records jóvoltából jelent meg, 2017. november 24-én, digipak CD-n, digitálisan és többféle színű, dupla, limitált bakeliten.

A Taake mestere, Hoest az évek során gyilkos szenvedéllyel és kiváló érzékkel űzte a tradícionális black metal zenét, mellőzvén a stagnációt és a túlzott kísérletezést; de ugyanakkor folyamatosan új életet lehelt a műfajba. A veterán multi-instrumentalista ezúttal is három évet szánt új albuma, a 'Kong Vinter', munkálataira, aminek eredménye egy egyedi hangzású, de egyben friss atmoszférákkal ellátott mű lett. A Taake hetedik nagylemeze épp annyira hathat a hallgató számára ismerősnek, mint amennyire kiszámíthatatlan. Az új album alapját egy olyan hangkép adja, amit egy mocskos, ugyanakkor ördögien játékos ritmus határoz meg. Hoest munkájának legutóbbi gyümölcse tehát egy progresszív és jövőbe látó black metal album, amibe egy kis pokoli rock 'n' roll is vegyült - ezáltal lett a 'Kong Vinter' elhibázhatatlanul vérbeli Taake-stílusú.

A 'Kong Vinter' albumon természetesen maga Hoest játszik minden hangszeren. A zenész Bjornar Nilsen (Vulture Industries) hangmérnök társaságában vette fel az új lemezt, a bergeni Conclave és Earshot stúdiókban. A borítót Tom Korsvold (Coverart) készítette.

A tracklista:
01. Sverdets Vei
02. Inntrenger
03. Huset i Havet
04. Havet i Huset
05. Jernhaand
06. Maanebrent
07. Fra Bjoergegrend mot Glemselen
08. On Top (De Press feldolgozás) (LP bónusz track)

Az albumra itt lehet leadni a rendelést. A teljes stream alább érhető el:

A Taake legutóbbi, 'Stridens hus' című 7-számos nagylemeze 2014. december 8-án jelent meg, szintén a Dark Essence Records jóvoltából - erről itt írtunk.


TAAKE - októberben koncert az A38 Hajón
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás