Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

GRIMORIUM VERUM - negyedik albumával jelentkezik az orosz szimfó-black banda; itt az új dal!


2018-05-01

A Grimorium Verum 'Revenant' címmel adja ki új lemezét május 5-én, a fehérorosz Symbol Of Domination (Belarus), valamint az USA-beli Cimmerian Shade, The True Plague és Black Metal Records kiadók révén.

A Grimorium Verum 1996 végén alakult. A banda a kezdetektől fogva a kelet-oroszországi Syktyvkar metal-színterének egyik pionír zenekara. 1997 és 1999 között a csapat rendszerint teltházas koncerteket adott a környékn. Az új évezredet így egy sikeres koncertalbummal ('In concert 1999') nyitották. Egy évvel később felvették a 'Dancer' című single-dalt, amivel sikerült véglegesen bebetonozni pozíciójuk az orosz extrém metal-szcénán. 2001-ben azonban - bandán belül különbözőségek okán - mégis feloszlott a Grimorium Verum... Négy évvel később, 2005-ben a néhai zenekar énekese, Roma Diamond kiadott egy szólóalbumot, melyre többek közt felkerült néhány korai, mindaddig fel nem használt Grimorium Verum-kompozíció. Ezáltal újra egyesült Diamond és a GV multi-instrumentalistája, Andy Felon; és visszatért az eredeti banda. 2006-ban lezajlott a reuion-turné;egyben nekiláttak az új dalok megírásának és felvételeinek. A Grimorium Verum hangzása ezt követően még erőteljesebb és agresszívabb lett: samplerek alkalmazásával újabb atmoszférákkal, misztikával láttak el dalaikat. 2008-ban Diamond és Andy kiadták a banda első teljes értékű albumát, a 'Retaliation'. 2011-ben eljött a második, 'Reborn' című album ideje. Ekkora már kialakult a zenekar végleges identitása - köszönhetően ez többek közt annak, hogy egy billentyűs (Uryavin Alexander) is tagja lett a felállásnak. Az elmúlt néhány évben rendszeresen részt vesz turnékon és fesztivál-fellépéseken a banda. 2015-ben megjelent a harmadik album, a 'Relict', ami újabb szintlépés volt hangzás és stílus tekintetében.

Most eljött az idő, hogy a Grimorium Verum kiadja negyedik nagylemezét. A banda három éven keresztül írta az új dalokat a 'Revenant' albumra, immáron 20 éves zeneszerzői és előadói tapasztalattal a hátuk mögött. A 'Revenant' "feléleszti a '90-es évek szimfó-black metalista színterének erejét és mágiáját. Dühös gitár-riffek, epikus nagyzenekari és billentyű-témák, valamint túlvilági üvöltések, sikítások és hörgések adnak karaktert a daloknak. A 'Revenant' egy kaland a lélek legsötétebb szegletei felé"...

Az új lemez különösen ajánlott a Cradle Of Filth, a Limbonic Art, a Dimmu Borgir, és alapvetően a klasszikus szimfó-black zene rajongóinak, egyben minden metal-fannak, aki igyénli a minőségi, mégis zord és súlyos zenét!

A tracklista:
01. The Born Son Of The Devil
02. The Kingdom Of Pain
03. The March Of The Northern Kings
04. Blind Faith In Nothing
05. The Light Of Dark Father
06. Revenant
07. The Circus Of The Dark Illusion
08. Sacred Temple Of Blood
09. The Great Serpentine Saint
10. The Resurrected On The Devil's Hands

A május 5-én megjelenő lemezt meg lehet rendelni CD-n és digitálisan is - az előbbi változat 1000 példányszámban jelenik meg, 4 oldalas szövegkönyvvel kiegészítve.

Lentebb meghallgatható a 'The Circus Of The Dark Illusion', a 'The Light Of Dark Father', a 'The Kingdom Of Pain' és a 'The Born Son Of The Devil' című szám:

Bővebb infók a bandáról: www.facebook.com/grimoriumverumband


GRIMORIUM VERUM - negyedik albumával jelentkezik az orosz szimfó-black banda; itt az új dal!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás