Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

'Verminous' címmel jelenik meg az új THE BLACK DAHLIA MURDER album - itt a 'Child Of Night' dal videoklipje!


2020-03-13

A michigani The Black Dahlia Murder zenekar bemutatta legújabb albuma, a 'Verminous' első ízelítőjét.

A The Black Dahlia Murder új albuma - ami a 2017-es 'Nightbringers' folytatása - 'Verminous' címmel jelenik meg, 2020. április 17-én, a Metal Blade Records jóvoltából.

A 'Verminous' a The Black Dahlia Murder valahavolt "legdinamikusabb, legharsányabb és egyben legérzelmesebb" lemezének ígérkezik. Trevor Strnad énekes elmondta: "Érzésem szerint ez eddig a legnagyobb evolúciós lépés, amit két album között megtettünk. Felgyújtottuk a kreatív tüzeket a 2017-es 'Nightbringers' albummal, és ezt fokoztuk tovább a 'Verminous' lemezen. Egy meglehetősen sokszínű, hangulatos és karizmatikus albummal álltunk elő, melyen hallható némi kísérletezés és ötletelgetés is - anélkül, hogy egy percre is elveszne a jellegzetes Black Dahlia-hangzás. Sok megemésztenivaló van tehát ezen a lemezen. Olyan ez, mint egy finom húsvéti tojás, ami ezúttal fantasztikus dalokat foglal magában. Minden egyes nóta él és lélegzik; van saját identitása. Bátran kijelenthető, hogy ez a legjobb album, amit bandánk valaha is megalkotott".

Az új album dob-témáit a Plymouth-beli The Pipeyard Stúdióban vették fel; méghozzá a banda egykori basszusgitárosa, Ryan "Bart" Williams hangmérnökösködése mellett. A többi témát New Jersey-ben, Brandon Ellis gitáros házi stúdiója, a Shred Light District falai között rögzítették. A keverés a híres Tue Madsen, a maszterizálást pedig a még híresebb Alan Douches végezte el. "Tue fantasztikus munkát végzett. Az ő mixei igencsak organikusak; klasszikus hangzásúak. Van bennünk némi old-school "real life" feeling, és nem azt a túlcsiszolt, agyonnyúzott hangzást képviseli, amit manapság elég sok albumon hallhatunk. Az volt a célunk, hogy legyen az új albumnak saját "személyisége", és Tue révén ezt sikerült is elérnünk. Alan szintén remek munkát végzett a maszterizálás tekintetében. Ő büfögte fel véglegesen mindazt, amit hallhattok".

Az új album két "külsős" kollaborátora Michael Ghelfi soundscape-művész - aki a nyitó-dal előtt hallható sample-t alkotta meg - és Juanjo Castellano volt, aki a borítót festette. "Ez egy fantasztikus, klasszikus death metal stílusú lemezborító. Egy sötét és gonosz, alvilági csatorna-rendszer látható rajta - ez a címet is tükröző "férgek" otthona. Ha közelről megnézed a képet, felfedezhetsz rajta patkányokat és egyéb bogarakat mászkálni mindenfelé. Juanjo részletekbe menő alapossága egyszerűen rendkívüli!".

Az album előrendelési infói itt érhetők el.

A tracklista:
01. Verminous
02. Godlessly
03. Removal Of The Oaken Stake
04. Child Of Night
05. Sunless Empire
06. The Leather Apron's Scorn
07. How Very Dead
08. The Wereworm's Feast
09. A Womb In Dark Chrysalis (interlude)
10. Dawn Of Rats

Az első ízelítő, a címadó dal szöveges videója itt tekinthető meg:

Brandon Ellis gitáros a Guitar World magazin stúdiójában rögzítette a dal playthrough-videóját - ez itt látható:

A 'Child Of Night' dal is napvilágot látott videoklip formájában:

A 'Verminous' promóciós turnéját márciusban indítja a The Black Dahlia Murder; mégpedig Dél-Afrikában. Ezt követően a Testament, a Municipal Waste és a Meshiaak társaságában indul észak-amerikai turnéra a banda. A nyár folyamán Európában fog zajlani a fesztivál-turné, melynek keretében fellépnek többek közt a Hellfest-en, a Bloodstock Open Air-en és a dunaújvárosi Rockmaratonon is (július 7-én). A teljes beosztást itt lehet megtalálni.

A The Black Dahlia Murder zenekar 2017. október 6-án adta ki legutóbbi, 'Nightbringers' című stúdiólemezét, a Metal Blade Records jóvoltából.

Korábbi hír, hogy 2018. május 18-án újra megjelent a banda három korábbi albumának ('Everblack', 'Ritual', 'Unhallowed') limitált, bakelitlemezes változata. A Metal Blade Records jóvoltából forgalomba kerülő reissue-król itt lehet bővebb infókat találni.


'Verminous' címmel jelenik meg az új THE BLACK DAHLIA MURDER album - itt a 'Child Of Night' dal videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás