Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [302. rész]


2018-05-02

Ma egy egészen friss dallal készültünk. Így szól Florida kevésbé napos oldalának legújabb metal-himnusza!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 302. rész

SEASONS OF THE WOLF - 'Drifter'

A floridai, progresszív doom / heavy metal (vagy ahogy a rajongók előszeretettel jellemzik: "Psycho-Hippie-Doom-Metal") zenében utazó Seasons Of The Wolf együttes a '80-as évek végén alakult, és azóta is az amerikai metal-underground egyik legmeghatározóbb bandája. 1996 és 2007 között négy világ-klasszis albumot adott ki a csapat a "vérbeli US-metal" zene jegyében. Köszönhetően Wes Waddells énekes együdállóan magas énekhangjának és a banda hangzását meghatározó progresszív zenei elemeknek, megoldásoknak, a Seasons Of The Wolf együttest a kritikusok a King Diamond-hoz, a Metal Church-höz, vagy épp a korai Savatage hasonlítják.

Négy albumuk közül kettő (a 'Seasons of the Wolf' és a 'Lost in Hell') nemrég újrakiadásra került dupla LP-n, a Pure Steel Records jóvoltából. Ez a két lemez volt a legmeghatározóbb a zenekar történetében - ezekkel alapozták meg atmoszférikus billentyű-játékkal és érzelmes dallamokkal felszerelt védjegyeiket az (akkoriban egyébként letűnőben lévő) US-metal színtéren.

11 évvel legutóbbi stúdiólemezük, a 2007-es 'Once in a Blue Moon' megjelenése után, 2018 januárjában egy vadonatúj, időtálló klasszikusokkal teli albummal tért vissza a banda. Új nagylemezük, a 'Last Act of Defiance' még egyszer bebizonyítja, hogy a US-metal műfaj sosem hal meg!

A 'Last Act of Defiance' című albumra 11 vadonatúj dal került fel. Összességében egy meglehetősen változatos albumról van szó, köszönhetően a tagok sokoldalú tehetségének. A lemezen a klasszikus heavy / doom metal, a thrash metal és az NWOBHM műfajok rajongói is megtalálják a maguknak valót.

A Seasons Of The Wolf felállása így néz ki:

Wes Edwars Waddell - ének
Barry D. Waddell aka "Skully" - gitár, basszusgitár, ének, vokál
Dennis A. Ristow aka "Dr. Samurai" - billentyűk, vokál
Bill Bois - basszusgitár (turné-felállás)
Phaedra Rubio - basszusgitár (turné-felállás)
Mark Empire - dobok (turné-felállás)
Wayne Hoefle - dobok (turné-felállás)

Néhány érdekesség a banda kapcsán:

* A 2000-es évek elejéig a banda több mint 30 ezer példányt adott el egyes lemezeiből - ebbe beleszámít a kazetta, a CD és az LP formátum is. Mindezt úgy érték el, hogy 20 éven keresztül kiadói háttér nélkül működtek.

* A Seasons Of The Wolf az évek során összesen 12 videoklipet forgatott különböző dalához - ezek többségét azonban még az amerikai tévék sem mutatták be; hivatalos formában nagyon nehezen fellelhetőek.

* Dalszövegi témáik elsősorban a sci-fi és a horror műfajokon alapszanak - ennek megfelelően az évek folyamán több ilyesfajta indie filmben (The Seekers, Betrayal, Twisted Illusions 2, Goregoyles, Underbelly, Evil Ever After, stb.) is felhasználták dalaikat.

* A banda három tribute-albumon is szerepelt egy-egy dallal: feldolgoztak egy Iron Maiden-, egy Black Sabbath- és egy Queen-klasszikust is.

* A SOTW zenekarról világszerte összesen több mint 300 metal-fanzineban és magazinban írtak cikket 1995 óta - köztük olyan patinás lapokban is, mint a Metal Hammer, a Rock Hard és a Metal Forces.

* A banda tíz éven keresztül rendszeresen turnézott Florida államban (főként Sarasota, Bradenton, Tampa, St. Petersburg, Ft. Myers, Ocala, Lakeland, Gainesville és Orlando környékén). Az államon kívül először 2006-ban léptek fel - ekkor egy kisebb New England-i turnét bonyolítottak le.

Bővebb infók, hírek a bandáról a Facebook-on olvashatók.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [302. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás