Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [303. rész]


2018-05-06

A Dying Wish után egy másik kiváló hazai bandával jelentkezik rovatunk.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 303. rész

VALE OF TEARS - 'Desolate'

Alább a Vale Of Tears együttes biográfiája olvasható:

"A zenekar 1997 májusában alakult két gitár, basszusgitár, ének, dob és szintetizátor felállásban. 1997 nyarán elkészültünk öt számmal, melyek megmutatták hogy a Vale Of Tears zeneileg merre tart. Ez a vonal az atmoszférikus, dallamos black-death metal volt. Voltak akik a "gótikus" elemeket is észrevették a zenénkben. A dalok angolul íródtak, a fordításokat Fodor Tamás barátunk végezte, és a mai napig is segít ebben.

1997 szeptember elején szinti nélkül maradt a zenekar. Öten folytattuk a munkát, és 1997. december 13-án megvolt az elsõ koncert Karcagon, a Dying Wish társaságában. A két zenekar közötti barátság a mai napig is megvan, és ha tehetjük velük koncertezünk a legszívesebben.

1998 nyaráig koncertezéssel, és a számok megírásával teltek a hónapok. Június végén ismét szintetizátorral kiegészülve dolgoztunk, készülve az elsõ demo kazettánk felvételeire. Augusztusban elkezdtük a felvételeket Kiss Sándor mobilstúdiójával. A kazetta szeptember végén jelent meg Szerzõi Kiadásban, színes borítóval, THE LORD OF ILLUSION címmel.

A demo megjelenése után sajnos kettõs tagcsere volt a zenekarban. Szinti és gitár poszton történt csere. Szerencsére hamar megtaláltuk az új tagokat, és folytatódhatott a munka. Az új felállás elsõ koncertje 1999 januárjában volt.

A demot a hazai piacon mi terjesztettük. A külföldi terjesztésben a BACKWOODS PRODUCTIONS segített Kaposvári László vezetésével. A promóciós tevékenységeknek köszönhetõen rengeteg helyre sikerült eljuttatni a kazettánkat, rengeteg jó visszajelzést kaptunk és sok hazai és külföldi fanzine érdeklõdött a Vale Of Tears után. Ezek mellett folyamatosan készültek az új számok, és a lehetõ legtöbbet koncertezett a zenekar.

1999 augusztusában ismét Kiss Sándor mobilstúdiójába vonultunk, és szeptemberben megjelent szintén Szerzõi Kiadásban a THE CURSE címû EP. Az új anyagnak a terjesztését a hazai piacon a HAMMER MUSIC PRODUCTION végezte. A promóciós munkákba mi is besegítettünk. A következõ idõszak a koncertek idõszaka volt. A klubok mellett játszottunk az MHH által szervezett GOTHICA fesztiválon, Ecsegfalván a NIGHTBREED fesztiválon, Gyõrben a NEPHILIM fesztiválon. A koncertek 2000 nyár végével fejezõdtek be a karcagi DUVAD Rockfesztivállal.

A THE CURSE EP megjelenése után ajánlatot kaptunk a NEPHILIM RECORDS-tól lemezszerzõdésre. A koncertek mellett folyamatosan íródott a lemezanyag, de a felvételek és a megjelenés különbözõ okokból csúsztak. Elsõnek basszusgitár és szinti poszton üresedés történt. Basszusgitárosunk Havancsák Gyula lett, szintist pedig nem vettünk be. Öten folytattuk a munkát. Mire a lemezfelvételre került volna sor, ismét közbeszólt a balszerencse; a NEPHILIM RECORDS csõdbe ment. Nagyon sajnáltuk a dolgot, mert jó ajánlatot kaptunk tõlük. Ezek után folytattuk az új dalok írását, a már meglévõ dalok finomítgatását, majd 2002 elején ismét tagcsere történt a zenekarban. Gitárosunk távozása után Mike érkezett hozzánk a De Factoból. Mike gyors betanulása után 2002 nyarán elkezdtük a felvételeket, ismét Kiss Sándor -immáron- barátunk segítségével és közremûködésével. A lemez FROM BIRTH TO EXPIRATION címmel Szerzõi Kiadás/NaiI Records gondozásban jelent meg. A felvételek után a dobosunk is kiszállt, utóda egy karcagi srác; Fazekas Pali lett. Zenekarunk történetébõl kiderül, hogy a "VALE OF TEARS tagcserék nélkül nem tud létezni"!

A lemez csúszásának voltak elõnyei és hátrányai is. Vannak rajta régi dalok, melyeket lehetett volna pótolni újakkal. Az elõny pedig, hogy a régebbi dalokon sokat tudtunk csiszolni, folyamatosan alakítani, mert nem akartuk hogy elvesszenek ezek. Az elsõ két felvételünk óta a stílusunk is nagyban változott. Ez nagyban köszönhetõ a szinti elhagyásának is. Már minden a gitárokról szól. Dalaink gyorsultak, és a gitárok mélyrehangolásával a hangzásunk is keményedett. Lassan kifogynak a zenénkbõl a gót elemek, marad a dallamos gitárcentrikus death metal. A lemez felvétele óta készült dalok is ezt az irányvonalat követik. Mike révén az ének terén is új lehetõségeink vannak. Már két dalban is alkalmaztunk tiszta éneket, amire eddig a zenekar történetében nem volt példa.

Folyamatosan koncertezünk. 2003 tavaszán közös turnén vettunk részt a Dying Wish-sel, ahol a vendég az Autumn Twilight és a Chaos Of Disorder volt. A 2003-as év az új dalok megírásával telt, és megpróbáltunk a lehetõ legtöbb helyen játszani. Ebben az évben is tagcsere nehezítette a munkát; Havancsák Gyula helyére Nedoluha György került basszusgitározni. Gyula a munkája miatt nem tudta tovább vállalni a zenekari tagságot.

2004 novemberében kezdtük el az új lemez felvételeit Szolnokon a Denevér Stúdióban Töfi irányításával. Az anyag Destined For Desolation címmel 2005 április 11-én jelent meg.

2005 őszén lezajlott a HÁROM TERROR turné, a Casketgarden, Remorse és a Megazetor bandákkal.

2006 novemberében ismét új bőgőst avatott a zenekar Oli (Belá Olivér) személyében. Ha minden a tervek szerint halad, akkor vele tudunk nekiállni 2007 tavasszal a 3. Vale Of Tears album felvételeinek.

A harmadik, ILLDISPOSED INNER INTEREST című lemez munkálatai tehát 2007-ben indultak el. Ez zeneileg a 2005-ös DESTINED FOR DESOLATION irányvonalát követi, kicsit gyilkosabb hangzással körítve. A lemezen kilenc dal hallható, melyek közül egyet (Lost Reality) újrafelvett formában hallhatnak a rajongók. Ez a nóta egyébként a From Birth To Expiration című lemezen jelent meg először."

Bővebb infók, hírek, aktualitások: www.facebook.com/valeoftears

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [303. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás