Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

KINGCROW - bemutatta a 'The Persistance' album újabb klipjét az olasz prog-metal banda


2019-02-27

A Kingcrow hetedik, 'The Persistence' című stúdiólemeze 2018. szeptember 7-én jelenik meg, a Sensory Records jóvoltából. Mindezt egy európai turné követte, a Pain Of Salvation előzenekaraként.

A Kingcrow jelenlegi zenéjét nehéz behatárolni; lévén számos zenei műfaj keveredik dalaikban - ilyen a progresszív rock, az ambient, az alternatív rock és a metal. Minden egyes kiadványukkal tovább távolodnak eredeti, prog-metalista gyökereiktől - ezáltal is lettek ők Olaszország egyik legizgalmasabb rockbandája.

A Kingcrow új, 'The Persistance' című nagylemeze immáron a harmadik kiadványuk a Sensory Records kötelekében. Az új anyag a három évvel ezelőtt megjelent, nagysikerű 'Eidos' album folytatása. Az új albumot a Sound Under Pressure Stúdióban rögzítették; a producer ezúttal is a banda két tagja, Diego és Thundra Cafolla volt, a keverést pedig Giampiero Ulacco végezte el.

A 'The Persistence' lemez 2019. szeptember 7.-től vásárolható meg, a Sensory Records kínálatában, CD-n, dupla LP-n és digitális változatban (az LP verzióra három bónusz dalt tartalmaz - ezeket a tételeket a ProgPower USA fesztiválon vették fel, és Alan Douches keverte véglegesre).

A tracklista:
01. Drenched
02. Closer
03. Everything Goes
04. Folding Paper Dreams
05. The Persistence
06. Every Broken Piece of Me
07. Devil's Got A Picture
08. Night's Descending
09. Father
10. Perfectly Imperfect
11. Timeshift Box [Live At ProgPower USA] (LP bónusz)
12. Fading Out PT.III [Live At ProgPower USA] (LP bónusz)
13. Phlegethon [Live At ProgPower USA] (LP bónusz)

Diego Cafolla a következőket nyilatkozta: "Legutóbbi, 'Eidos' című lemezünkkel befejeztük az általunk "Élet"-nek nevezett trilógiát, aminek része volt a 'Phlegethon' és az 'In Crescendo' album is. Amikor szóba jött az újabb fejezet, mindenki megegyezett abban, hogy ezúttal egy kicsit ki kell lépnünk saját komfortzónánkból, és fel kell frissítenünk hangzásunkat. Ezzel a tudattal láttam neki a dalszerzésnek, aminek a vége egy teljes, háromórás zenei eposz lett. Ezekből kiválogattam az izgalmasabb, üdítőbb hangzású tételeket - köztük az 'Everything Goes'-t és a 'Devil's Got A Picture'-t. Ez a dal jellemzi a legjobban azt az irányzatot, amit a korábbi lemezektől eltérő módon prezentáltunk; de közben mégis tipikus Kingcrow-hangzással vannak ellátva: tehát egyfajta dark ambient / modern keveréke, némi heavy-rock beütéssel. Devilnax továbbá igyekezett a borító esetében is felmutatni valami új stílust. Mindeközben - miután sok hosszú órát, napot töltöttük a demókkal és a dalszövegek átbeszélésével (ez utóbbi ezúttal teljes egészében énekesünk, Diego Marchesi hatásköre volt) - készült a mű, ami csodálatosan lemintázta a 'The Persistence' című szám - így a telejs album - egyedi vibrálását...".

Az első ízelítő, a lemez címadó dala lentebb meghallgatható. Ezt Cafolla így kommentálta: "A 'The Persistence' az egyik első dal, amit megírtam erre az albumra. Az volt a célom, hogy egy szokatlan ritmussal lássam el a dal alapjait; ennek érdekében pedig órákon át dolgoztunk Thundrával. Végül sikerült összehoznunk, amit akartunk; valami olyasmit, ami tőlünk egy kicsit meglepő, de mégis vérbeli Kingcrow? Hogy miért választottuk ezt a számot első single-nek? A válasz egyszerű: mert ez a lemez leghosszabb száma".

Alább a 'Night's Descending' című dal is meghallgatható, amiben nem más, mint a Pain Of Salvation vokalistája, Daniel Gildenlöw vendég-vokálozik. Diego Cafolla így nyilatkozott: "A 'Night's Descending' című dal különleges helyet foglal el a szívemben; méghozzá személyes okok miatt. Miután megírtam a szám vokál-dallamait, rögtön éreztem, hogy ezek a sorok Daniel Gildenlöw (Pain Of Salvation) hangjához passzolnának a legjobban. Megvitattam énekesünkkel, Diego Marchesi-vel ezt az ötletet, és miután ő is meghallgatta az alap-dalt, teljes mértékig egyet értett velem. Így hát felkerestem Daniel-t, és közöltem vele, hogy írtam egy számot, ami az ő hangjával lenne tökéletes. Szerencsére Daniel-nek is tetszett a dal; így elvállalta a felkérésem. Aztán amikor meghallottuk a végleges, Daniel-lel közös verziót, mindannyian padlót fogtunk... Egyértelműen kiváló döntést hoztunk".

Újabban megjelent a 'Father' című szám hivatalos videoklipje is. A kisfilmet Devilnax és Cafolla rendezte. Ez utóbbi így nyilatkozott: "Ezt a számot igencsak rövid idő alatt megírtuk. Az első részét egy alapvető dobgéppel komponáltam; aztán Thundra előállt a saját hipnotikus dob-témáival, ami nekem is nagyon bejött. Ez egyébként egy meglehetősen sötét hangvételű nóta - egy római koncerten már elő is adtuk, és a közönségnek is nagyon bejött. Van benne némi trip-hop atmoszféra és persze súlyos témák tömkelege. Bebizonyítjuk, hogy öt percen belül nagyon sok minden történhet...".

2019 februárjában továbbá megjelent a 'Drenched' című szám hivatalos koncert-klipje is, amit tavaly novemberben forgattak, a római Traffic Live klubban.

Az album munkálatait dokumentáló videó szintén lentebb érhető el.

Már a 'The Persistence' megjelenését megelőzően európai lemezbemutató turnéra indul a banda; méghozzá a svéd Pain Of Salvation társaságában. A körút - ami szeptember 5-én a budapesti A38 Hajót is értinti (bővebb infók itt) - augusztus 31.-től szeptember 20-ig tart.


KINGCROW - bemutatta a 'The Persistance' album újabb klipjét az olasz prog-metal banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás