Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

BEYOND THE BLACK - itt az új videoklipes dal, a 'Humans'; decemberben koncert Budapesten!


2020-06-19

A német metalbanda új nagylemezzel jelentkezett.

A 2014-es megalakulás óta a Beyond The Black integrált részévé vált a német szimfónikus metal-színtérnek, köszönhetően a bandatagok vitathatatlan tehetségének és szűnni nem akaró lelkesedésének. 2018-ban az osztrák Napalm Records személyében talált megfelelő partnerre a banda: megköttetett a világraszóló szerződés.

A Beyond The Black sikere magáért beszél. Debütáló albumuk, a 'Songs of Love and Death' (2015, Airforce1) szinte azonnal felkerült a német toplistára (a 12. helyre). Egy évvel később pedig megjelent a 'Lost in Forever' (2016), ami egyenesen a top 5-ben végzett.

A Beyond The Black már számtalan koncertet adott Németországban és környező országokban. Olyan legendás metalbandák hívták meg őket előzenekarnak, mint a Saxon, a Powerwolf és az Epica. Nem mellesleg ők nyitották a Scorpions 50. évfordulós turnéjának néhány koncertjét is! Mindemellett a világ legnevesebb metal-fesztiváljain (Wacken Open Air, Summer Breeze, Wave-Gothik-Meeting) is felléptek.

A Napalm Records 2018. augusztus 31-én adta ki a 'Heart of the Hurricane' című albumukat, amely lemezt az alábbiképpen jellemezték: "egy izgalmas kaland a sötétség és a fény felé".

Két teljes évet sem kellett várni, és eljött az idő: bejelentették, hogy a Beyond The Black negyedik nagylemeze, a 'Hørizøns' 2020. június 19-én jelenik meg. Ezúttal egy "művészi, hangulatos koncepcióra" számíthatnak a hallgatók és a nézők. "A Beyond The Black  leggyőzi a múlt démonait, és belép muzikális identitása újabb kísérteties érájába".

A Jennifer Haben énekesnő vezette kvintett "határvonalat húz a színtér szolidaritása és a konstans motiváció közé, hogy újabb zenei horizontokat fedezzen fel: új albumára a Beyond The Black az öntudatosság erővel teli manifesztóját írta meg".

Az új lemeze 13 szimfónikus / melodic rock / metal stílusú nóta került fel. "Kezdve a súlyos, de egyben atmoszférikus címadó dallal, a lemezen felfedezhető a műfaj minden változata, ami bármilyen formában kiválóan szól, köszönhetően Jennifer Haben kristálytiszta, egyben erőteljes énekhangjának és a precízen megkomponált, gondosan és lendülettel előadott hangszerelésnek".

A tracklista:
01. Horizons
02. Misery
03. Wounded Healer (feat. Elize Ryd)
04. Some Kind Of Monster
05. Human
06. Golden Pariahs
07. Marching On
08. You're Not Alone
09. Out Of The Ashes
10. Paralyzed
11. Coming Home
12. I Won't Surrender (feat. Tina Guo)
13. Welcome To My Wasteland

A banda hivatalos közleménye így szól "Lévén a 2019-es év volt bandánk fennállásának legnagyobb szabású esztendője, most izgatottan és erővel feltöltve térünk vissza a stúdióból, hogy bemutassuk rajongóinknak mindazt a gyors ütemű és fantasztikus mértékű fejlődést, amin legutóbbi albumunk munkálatai óta átestünk. A 'Hørizøns' kétségkívül egy vérbeli Beyond The Black album, de dalaink ezen a lemezen új arculatot, új személyiséget kapnak. Ezt összekevervén a klasszikus Beyond The Black-hangzással, egy valódi "banda-albumot" sikerült összehoznunk. Sikeresen végigjártuk az utat, keményen dolgoztunk, és kihoztuk magunkból a maximumot. Bátran kijelenthetjük, hogy a 'Hørizøns' a valahavolt legjobb Beyond The Black album!".

Az albumot itt lehet megrendelni különféle változatban. Ízelítőképpen lentebb elérhető az első három új single-dal, a 'Misery' hivatalos videoklipje, plusz a 'Golden Pariahs' és a 'Wound Healer' szöveges videója - ez utóbbi dalban Elize Ryd (Amaranthe) vendégeskedik:

Az album megjelenésének napján bemutatták a 'Humans' című szám hivatalos videoklipjét is:

A Beyond The Black 2020 novemberében és decemberében Euróában turnézik, az Amaranthe társaságában. A körút december 4-én a budapesti Barba Negrát is érinti - erről a koncertről bővebb infók itt találhatók.

Legutóbbi hír a banda kapcsán, hogy 2019-ben megjelent előző albumuk speciális változata: a 'Heart of the Hurricane' "Black Edition" verziója három bónusz track-kel és egy best-of CD-vel kiegészítve vált elérhetővé (a Napalm Records jóvoltából), Európában 2019. június 7.-től, Észak-Amerikában pedig június 28.-tól; méghozzá 2CD-s digipak és digitális formában.

A fentebb említett kiadvány három bónusz dala ('Spiderweb Of Eyes', 'We Will Find A Way', 'Still Breathing') nem "visszamaradt, korábban félretett" felvételek - annál inkább három vadonatúj nóta, ami egyben felvezetője mindannak, amire a Beyond The Black a jövőben készül!

Bővebb infók az exkluzív kiadványról / rendelés itt.

A banda legutóbbi kisfilmje, a 'Through The Mirror' című szám hivatalos videója itt megtekinthető:

A Beyond The Black felállása így néz ki:

Jennifer Haben - ének
Stefan Herkenhoff - basszusgitár
Chris Hermsdörfer - gitár, vokál
Tobias Lodes - gitár, vokál
Kai Tschierschky - dobok

Bővebb infók a bandáról, jövőbeni koncertekről: www.facebook.com/beyondtheblackofficial


BEYOND THE BLACK - itt az új videoklipes dal, a 'Humans'; decemberben koncert Budapesten!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás