Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

27 év után új videoklipet mutatott be a CRO-MAGS


2019-11-20

A Harley Flanagan által vezetett, legendás new yorki hardcore banda a 2000-es 'Revenge' album óta most először jelentkezett új dalokkal.

A Victory Records kötött szerződést a Cro-Mags zenekarral, ami augusztus végén kiadott egy vadonatúj, háromszámos EP-t, rajta a 'Don’t Give In', a 'Drag You Under' és a 'No One’s Victim' című számokkal. Ezek az első új Cro-Mags dalok a 2000-es évben megjelent 'Revenge' album óta!

A Cro-Mags jelenlegi felállását - az énekes-basszusgitáros Flanagan mellett - Gabby Abularach és Rocky George (Suicidal Tendencies, Fishbone) gitárosok, valamint Garry "G-Man" Sullivan dobos alkotja.

Flanagan elmondta: "2018 végén stúdióba vonultam, hogy kidolgozzak egy új Cro-Mags albumot. Miután felvettem az első néhány dalt, kaptam egy furcsa hívást az éjszaka közepén a Victory Records elnökétől, Tony Brummel-től. Először azt hittem, telefonbetyárral állok szemben, de aztán az lett a dolog vége, hogy szerződést kötöttem a Victory-val és az európai Arising Empire kiadóval. Eme szerződések egyik legnagyobb előnye, hogy a Victory és az Arising Empire nagy rajongója a zenémnek, és totális mértékben tisztában vannak a múltammal. Ezek tehát nem szimpla lemezkiadók, akik próbálják pénzzel lehúzni ezt a műfajt - annál inkább: ez a legjobb és legmegfelelőbb csapat a Cro-Mags új érájának elindításához!".

A Cro-Mags visszatérő EP-je megjelent digitálisan, valamint különféle színű, limitált bakelitlemezen. A rendeléseket itt lehet leadni; alább pedig meghallgatható mindhárom új szám!

A 'Don't Give In' EP 'No One’s Victim' című számához videoklip is készült. Ez tulajdonképpen a banda első hivatalos videoklipje 27 éven belül (a legutóbbi zenei videó, a 'The Paths Of Perfection' 1992-ben jelent meg). Az új kisfilmet a 2019-es, The Misfits-szel közös európai turnén forgatták!

2019. december 6-án egy újabb 3-számos EP-t kiad a banda, 'From the Grave' címmel. Az újabb mini-album címadó dalában nem más, a legendás Phil Campbell (Motörhead, Phil Campbell And The Bastard Sons) játszik, szóló- és slide gitáron. A másik két dal címe: 'PTSD', 'Between Wars' - ez utóbbi egy instrumentális tétel. A 'From The Grave' dal lentebb meghallgatható.

A Cro-Mags szeptember és október folyamán Észak-Amerikában és Európában turnézott, megünnepelvén a klasszikus 'Best Wishes' album 30. évfordulóját. Az idei túra keretében - október 3-án - fellépett a banda a budapesti Dürer Kertben is; méghozzá az amerikai Red Death, valamint a Touch és a Liberal Youth zenekarok társaságában; október végefelé pedig Kalifornia környékét járták.

Korábbi hír: A '80-as évek végén a neves The Stimulators nevű punk banda tagjaként, valamint a legendás Cro-Mags alapítójaként tinédzserkorában ismertté vált Harley Flanagan két új szólólemezt is kiadott a tavalyi évben.

Flanagan egyik új EP-je, a 'Hard-Core Dr. Know' hat vadonatúj dalt tartalmaz a legendás Cro-Mags frontember előadásában. E kiadvány célja, hogy az eladásokból befolyó összeggel a Bad Brains gitárosát, Dr. Know-t támogassák (Dr. Know-t 2015 novemberében kapcsolták életvédő felszerelésre egy súlyos és hirtelen lebetegedést követően - erről itt írtunk). 

Flanagan új dalai természetesen a tipikus Cro-Mags-stílusban fogantak; a zenész tehát továbbra is hű marad klasszikus hardcore-gyökereihez és legendás bandája elhibázhatatlan hangzásához; de ugyanakkor "igyekszik újabb szintre emelni muzikális identitását".

A tracklista:
01. Life Has No Mercy
02. Sometimes You’re The Hammer (Sometimes You’re The Nail)
03. Discipline Equals Freedom
04. I Love My Life
05. Friends Like You
06. It’s All Good (When It’s All Good)

A Cro-Mags kétségkívül a világ egyik legbefolyásosabb "New York-hardcore" bandája. A frontember, Harley Flanagan az ezredforduló környékén alapította meg saját Harley's War bandáját - 2002-ben jelentette meg első önálló albumát, 'Cro-Mag' címmel. 12 év kihagyás után Flanagan és bandája úgy döntött, ismét megpróbáltatja magát szólóban. Azóta önálló pályafutása is felfelé ível, de természetesen nem feledkezik meg a Cro-Mags-ról sem!

Harley tehát nemrég felelevenítette a korai Cro-Mags-demókat; méghozzá az 1982-83-as időszakból. 2018. július 6-án megjelent egy másik mini-lemeze az énekesnek - ezen négy régi Cro-Mags-demó újrarögzített, újrakevert változata lesz megtalálható. Íme a borító és a dallista:

01. Don’t Tread On Me
02. Wake Up (Do Unto Others)
03. Dead End Kids
04. Why Don’t You


27 év után új videoklipet mutatott be a CRO-MAGS
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás