Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Itt a CRO-MAGS új, 'In the Beginning' című albumának friss videoklipje, a 'Between Wars'!


2020-07-19

A Harley Flanagan által vezetett, legendás new yorki hardcore banda nemrég új albummal jelentkezett.

A Cro-Mags 'The Final Test' címmel mutatott be nemrég egy vadonatúj dalt, ami ingyen letölthető mp3-formátumban (egy hírlevélre való feliratkozást követően). A zenekar új száma az első nyilvános felvétel volt az 'In the Beginning' című stúdióalbumról, amit az Arising Empire és a Mission Two Entertainment kiadók dobtak piacra, 2020. június 19-én, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Don't Give In
02. Drag You Under
03. No One's Victim
04. From The Grave
05. No One's Coming
06. PTSD
07. The Final Test
08. One Bad Decision
09. Two Hours
10. Don't Talk About It
11. Between Wars
12. No Turning Back
13. There Was A Time

Az új album megjelent CD-n, kazettán és bakeliten is. A rendeléseket itt lehet leadni; a teljes album-stream pedig itt érhető el:

Néhány héttel a megjelenés után bemutatták a 'Between Wars' című szám hivatalos klipjét:

2019. december 6-án egy 3-számos EP-t adott ki a banda, 'From the Grave' címmel, felvezetvén az új nagylemezt. Az újabb mini-album címadó dalában nem más, a legendás Phil Campbell (Motörhead, Phil Campbell And The Bastard Sons) játszik, szóló- és slide gitáron. A másik két dal címe: 'PTSD', 'Between Wars' - ez utóbbi egy instrumentális tétel.

A 'From The Grave' dal lentebb megtekintehető hivatalos videoklip formájában, amit Flanagan így kommentált: "A videoklip arról szól, hogy feltámadok a sírból és belevágok küldetésembe... Ez olyan mintha élőholtként térnék vissza, és én magam lennék a Kaszás. Szerintem mindenki, aki ismeri a banda történetét és az én életemet, tudni fogja, miről van szó. A bronxi Woodlawn Temetőben indul a történet, mivel itt fognak engem eltemetni a családom társaságában. A kisfilm nyitányában látható sír konkrétan az anyámé...".

Íme a 'The Final Test' dalhoz készült szöveges videoklip:

A tavalyi évben a Victory Records kötött szerződést a Cro-Mags zenekarral, ami augusztus végén kiadott egy másik háromszámos EP-t is, rajta a 'Don’t Give In', a 'Drag You Under' és a 'No One’s Victim' című számokkal. Ezek voltak az első új Cro-Mags dalok a 2000-es évben megjelent 'Revenge' album óta!

A Cro-Mags jelenlegi felállását - az énekes-basszusgitáros Flanagan mellett - Gabby Abularach és Rocky George (Suicidal Tendencies, Fishbone) gitárosok, valamint Garry "G-Man" Sullivan dobos alkotja.

Flanagan elmondta: "2018 végén stúdióba vonultam, hogy kidolgozzak egy új Cro-Mags albumot. Miután felvettem az első néhány dalt, kaptam egy furcsa hívást az éjszaka közepén a Victory Records elnökétől, Tony Brummel-től. Először azt hittem, telefonbetyárral állok szemben, de aztán az lett a dolog vége, hogy szerződést kötöttem a Victory-val és az európai Arising Empire kiadóval. Eme szerződések egyik legnagyobb előnye, hogy a Victory és az Arising Empire nagy rajongója a zenémnek, és totális mértékben tisztában vannak a múltammal. Ezek tehát nem szimpla lemezkiadók, akik próbálják pénzzel lehúzni ezt a műfajt - annál inkább: ez a legjobb és legmegfelelőbb csapat a Cro-Mags új érájának elindításához!".

A Cro-Mags visszatérő EP-je megjelent digitálisan, valamint különféle színű, limitált bakelitlemezen. A rendeléseket itt lehet leadni; alább pedig meghallgatható mindhárom új szám!

A 'Don't Give In' EP 'No One’s Victim' című számához videoklip is készült. Ez tulajdonképpen a banda első hivatalos videoklipje 27 éven belül (a legutóbbi zenei videó, a 'The Paths Of Perfection' 1992-ben jelent meg). Az új kisfilmet a 2019-es, The Misfits-szel közös európai turnén forgatták!

A Cro-Mags szeptember és október folyamán Észak-Amerikában és Európában turnézott, megünnepelvén a klasszikus 'Best Wishes' album 30. évfordulóját. A tavalyi túra keretében - október 3-án - fellépett a banda a budapesti Dürer Kertben is; méghozzá az amerikai Red Death, valamint a Touch és a Liberal Youth zenekarok társaságában; október végefelé pedig Kalifornia környékét járták.

A Cro-Mags 2020 koncertjeinek nagy része a koronavírus-járvány miatt elmarad, de idén novemberben újraindul a buli: Japánban koncertezik a legendás a banda, a szintén legendás Circle Jerks társaságában.

Korábbi hír: A '80-as évek végén a neves The Stimulators nevű punk banda tagjaként, valamint a legendás Cro-Mags alapítójaként tinédzserkorában ismertté vált Harley Flanagan két új szólólemezt is kiadott a tavalyi évben.

Flanagan egyik új EP-je, a 'Hard-Core Dr. Know' hat vadonatúj dalt tartalmaz a legendás Cro-Mags frontember előadásában. E kiadvány célja, hogy az eladásokból befolyó összeggel a Bad Brains gitárosát, Dr. Know-t támogassák (Dr. Know-t 2015 novemberében kapcsolták életvédő felszerelésre egy súlyos és hirtelen lebetegedést követően - erről itt írtunk). 

Flanagan új dalai természetesen a tipikus Cro-Mags-stílusban fogantak; a zenész tehát továbbra is hű marad klasszikus hardcore-gyökereihez és legendás bandája elhibázhatatlan hangzásához; de ugyanakkor "igyekszik újabb szintre emelni muzikális identitását".

A tracklista:
01. Life Has No Mercy
02. Sometimes You’re The Hammer (Sometimes You’re The Nail)
03. Discipline Equals Freedom
04. I Love My Life
05. Friends Like You
06. It’s All Good (When It’s All Good)

A Cro-Mags kétségkívül a világ egyik legbefolyásosabb "New York-hardcore" bandája. A frontember, Harley Flanagan az ezredforduló környékén alapította meg saját Harley's War bandáját - 2002-ben jelentette meg első önálló albumát, 'Cro-Mag' címmel. 12 év kihagyás után Flanagan és bandája úgy döntött, ismét megpróbáltatja magát szólóban. Azóta önálló pályafutása is felfelé ível, de természetesen nem feledkezik meg a Cro-Mags-ról sem!

Harley tehát nemrég felelevenítette a korai Cro-Mags-demókat; méghozzá az 1982-83-as időszakból. 2018. július 6-án megjelent egy másik mini-lemeze az énekesnek - ezen négy régi Cro-Mags-demó újrarögzített, újrakevert változata lesz megtalálható. Íme a borító és a dallista:

01. Don’t Tread On Me
02. Wake Up (Do Unto Others)
03. Dead End Kids
04. Why Don’t You


Itt a CRO-MAGS új, 'In the Beginning' című albumának friss videoklipje, a 'Between Wars'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás