Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Bemutatta új koncert-klipjét a GRAHAM BONNET BAND - itt a 'Long Island Tea'!


2018-10-03

A Rainbow, az Alcatrazz, az Impellitteri és az MSG együttesekben is megfordult veterán hard rock-énekes, Graham Bonnet és nemrégiben alakult szólóbandája július 13-án új CD / DVD kiadványt dobott piacra.

"Ez a legfontosabb album, amit az elmúlt 35 évben megalkottam, és szerintem a klasszikus Alcatrazz-hangzás rajongói is imádni fogják ezt a lemezt" - közölte Graham Bonnet hard rock-legenda, aki többek közt a Rainbow, az MSG, az Alcatrazz és az Impellitteri színeiben bizonyította kivételes tehetségét.

Bonnet és szólóbandája idén tehát egy vadonatúj albummal tért vissza, 'Meanwhile, Back in the Garage' címen. Az új dalokat maga a frontember, valamint Kurt James gitáros alkotta meg (egyébként a legendás Joey Tafolla játssza a lemez összes ritmus- és szólógitár-témáját - kivéve a 3-as számot, amiben James pengeti a húrokat). Mellettük nem elhanyagolható a banda basszusgitárosa, Beth-Ami Heavenstone; billentyűse, Jimmy Waldo (Alcatrazz, New England, Vinnie Vincent's Warrior); és dobosa, Mark Benquechea hozzájárulása sem. A 'Meanwhile, Back in the Garage' albumon Bonnet újra beigazolja, hogy továbbra is ő a hard rock műfaj egyik top-előadója.

Jimmy Waldo elmondta az új dalok stílusa kapcsán: "Ez egy kicsit keményebb, ugyanakkor jóval progresszívabb album a korábbiakhoz képest. Zenei tekintetben pedig valamivel agresszívabbb is. Mindez persze a természetes fejlődési folyamat része. Graham ezúttal is személyes élményeiről, megfigyeléseiről és a világ valós történéseiről írt dalokat".

Az új stúdióalbumra 13 új dal került fel. A kiadvány nem mellesleg egy bónusz DVD-vel kiegészítve jelent meg (CD+DVD formátumban) - ez utóbbi hang- és képanyaga a 'Live From Daryl’s House' címet viseli.

CD
01. Meanwhile, Back In The Garage
02. The Hotel
03. Livin’ In Suspicion
04. Incest Outcest U.S.A.
05. Long Island Tea
06. The House
07. Sea Of Trees
08. Man On The Corner
09. We Don’t Need Another Hero
10. America…Where Have You Gone?
11. Heading Toward The Light
12. Past Live
13. The Crying Chair
14. Starcarr Lane (Live From Daryl’s House 2018)

DVD (Live From Daryl’s House 2018):
01. Night Of The Shooting Star (intro)
02. Too Young To Die, Too Drunk To Live
03. All Night Long
04. Night Games
05. California Air
06. God Blessed Video
07. Stand In Line
08. Island In The Sun
09. Desert Song
10. Starcarr Lane
11. Jet To Jet
12. S.O.S.
13. Into The Night
14. Samurai
15. Skyfire
16. Since You Been Gone
17. Assault Attack
18. Eyes Of The World
19. Hiroshima Mon Amour
20. Lost In Hollywood

A kiadványt itt (CD/LP/MP3) és itt (deluxe edition) lehet megrendelni. Ízelítőképpen lentebb meghallgatható a stúdiólemez címadó dala, valamint a 'Sea Of Trees' című szám. Továbbá elérhető a frissen megjelent 'Livin’ In Suspicion' videoklip és a 'Long Island Tea' koncert-videója is:

Másik hír, hogy a Graham Bonnet Band idén ősszel egy régi klasszikust elevenít fel. Az 1983-ban alakult Alcatrazz együttesben a kezdetekkor olyan manapság világsztárként emlegetett zenészek is megfordultak, mint Yngwie J. Malmsteen, Steve Vai vagy a 2013 márciusban elhunty (egykori Iron Maiden dobos) Clive Burr. A Graham Bonnet énekes (Rainbow, Impellitteri, MSG) által vezetett banda a '80-as években három nagysikerű stúdiólemezt és egy koncertalbumot adott ki - ezek egyike az 1983-as 'No Parole from Rock 'n' Roll', amit idén - 35 évvel később - újra felelevenítenek.

Bonnet jelenlegi bandája, a Graham Bonnet Band - aminek tagja többek közt Joey Tafolla (Jag Panzer, Leatherwolf) is - 2018 szeptemberének végén indul észak-amerikai turnéra, melynek során teljes egészében előadják a klasszikus 'No Parole from Rock 'n' Roll' albumot (kibővítve a szettet néhány későbbi dallal, eredeti GBB-nótával). A turné eddig bejelentett dátumai és állomásai az alábbi plakáton olvashatók:

Graham Bonnet az alább látható videóban jelenti be a szóban forgó turnét:

A Graham Bonnet Band turnézással töltötte az elmúlt három évet; eközben pedig megjelent nagysikerű dupla-albumuk, a 'The Book' (amiről bővebben itt írtunk). Mindezen tapasztalat - amihez hozzájön a legendás énekes karrierjének további négy évtizede - és felgyülemlett energia köszönt például vissza a banda Frontiers Rock Fesztiválos fellépésén is, amiről hivatalos koncertfilm készült.

Graham Bonnet egyébként 2006-ban élesztette újjá az Alcatrazz zenekart, egy teljesen új felállással. A Howie Simon gitárossal, Tim Luce basszusgitárossal és Glenn Sobel dobossal működött banda 2007-ben lebonyolított egy japán reunion-turnét, melynek során a legendás Joe Lynn Turner is csatlakozott hozzájuk.


Bemutatta új koncert-klipjét a GRAHAM BONNET BAND - itt a 'Long Island Tea'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás