Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

EPICA - hamarosan megjelenik az 'Attack On Titan' EP, amihez itt a hivatalos előzetes!


2018-06-22

A sikeres manga-sorozat betétdalainak feldolgozásából álló mini-album mindeddig csak Japánban volt elérhető.

Az Epica tavaly decemberben lepte meg japán rajongóit az 'Epica Vs. Attack On Titan' című EP-vel, amire a híres, Attack On Titan című rajzfilm-sorozat betétdalainak "metalosított" verziói kerültek fel. Az Attack On Titan - ami eredetileg egy több mint 70 millió példányban elkelt képregény-sorozat - az Epica tagjaira is nagy hatással volt; ezért úgy döntöttek, saját stílusukra formálják az anime soundtrack-jét. A mini-albumot 2018. július 20.-tól végre meg lehet vásárolni a világ minden táján, nem csak Japánban - köszönhető mindez a Nuclear Blast Records-nak.

Az Epica billentyűse, Coen Janssen így nyilatkozott a lemez kapcsán: “Az 'Attack On Titan' EP egy olyan projekt, ami nagyon közel áll a szívemhez. Jelen esetben jóval több részt vehettem ki a dalszerzésből és a produceri munkákból, mint korábban bármikor. A végeredményre pedig irtó büszke vagyok! Öröm látni és hallani, ahogy ezek a japán anime-dalok Epica-nótákká változnak!!! Nem mellesleg nagyon boldog vagyok annak okán is, hogy az 'Attack On Titan' EP végre megjelenhet Japánon túl is!".

Az 'Epica Vs. Attack On Titan' dalait 2017 nyarán vették fel, a Sandlane Recording Facilities stúdióban, Joost van den Broek hangmérnökkel. Az eredeti dalok szerzője egyébként a népszerű japán együttes, a Linkedd Horizon frontembere, Revo. Az Epica-féle felvételek hangszerelését és nagyzenekari témáit a billentyűs Coen látta el. A dallista így néz ki:

01. Crimson Bow And Arrow
02. Wings Of Freedom
03. If Inside These Walls Was A House
04. Dedicate Your Heart!
05. Crimson Bow And Arrow (instrumentális)
06. Wings Of Freedom (instrumentális)
07. If Inside These Walls Was A House (instrumentális)
08. Dedicate Your Heart! (instrumentális)

A 'Crimson Bow and Arrow' és az 'If Inside These Walls Was A House' című tételt itt lehet meghallgatni:

Itt elérhető a négy hivatalos album-előzetes:

Az alábbi videóban az énekesnő nyilatkozik az új EP kapcsán:

Mint arról nemrég beszámoltunk, az Epica 2018. április 14-én bonyolította le karrierje ezredik koncertjét, hazájukban, a tilburgi 013 színpadán, háromezer lelkes rajongó színe előtt (erről bővebben itt írtunk). Ezen a különleges bulin elhangzott többek közt a 'Universal Love Squad' című szám is, ami az akusztikus változata a banda 'Universal Death Squad' dalának (mely a 2016-os 'The Holographic Principle' albumon szerepel). Itt adták egyébként elő első alkalommal élőben ezt a személyes hangvételű szerzeményt - ebből a felvételből videoklip is készült.

Mark Jansen, a banda alapítója, gitárosa elmondta: "Az ezredik buli alkalmával végre előadtuk a ‘Universal Death Squad’ akusztikus változatát, ami a ‘Universal Love Squad' címet kapta. Mivel sok rajongó kérte tőlünk, hogy játsszunk már valami akusztikusat is, nehéz volt ellenállni; így megtettük. Szeretnénk köszönetet mondani minden rajongónak világszerte, amiért ilyen fantasztikussá tették ezt a koncertet (is) - reméljük, még legalább 1000 buli vár ránk! :)".

Az Epica idén nyáron bonyolítja le aktuális albuma, a 'The Holographic Principle' turné-ciklusának utolsó felvonását, melynek keretében több európai fesztiválon i színpadra lépnek (például a székesfehérvári Fezen-en, vagy a német Wacken Open Air-en). A teljes idei turné-beosztás itt érhető el.


EPICA - hamarosan megjelenik az 'Attack On Titan' EP, amihez itt a hivatalos előzetes!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás