Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

ZZ Top-feldolgozást mutatott be a CLUTCH


2019-07-09

A Clutch zenekar bemutatta második új felvételét, amit a banda 2018-as 'Book of Bad Decisions' című album megjelenése óta rögzített.

A Clutch új single-dala, az 'Evil' az újonnan indult Weathermaker Vault Series sorozat első kiadványa. Az új számot - ezúttal is - a hatszoros Grammy-díjas hangmérnök, Vance Powell (Wolfmother, The Raconteurs, Arctic Monkeys, stb.) közreműködésében rögzítették. Az 'Evil'-t elsőként a BBC Radio 1 Rock Show műsorában mutatták be, de a jövőben élőben is rendszeresen előadják majd (például a június 14.-i Download Fesztiválon).

Neil Fallon frontember elmondta: "Legutóbbi turnénkat követően elég sok szabadidőnk maradt; így - annak tudatában, hogy az ördög sosem alszik - megalkottunk néhány új nótát. Ezek közül az 'Evil' az első. Egyszerűen imádjuk ezt a számot!".

Íme az 'Evil' hivatalos szöveges videója:

Újonnan megjelent egy ZZ Top-feldolgozás, a 'Precious & Grace', ami a fentebb említett Weathermaker Vault sorozat második része. E felvétel hangmérnöke szintén Powell volt.

"Mostanra nyilvánvalóvá kellett, hogy váljon, hogy a Clutch nagy rajongója a ZZ Top-nak" - közölte Neil Fallon. "Ez egy olyan banda, amit mindannyian örömmel hallgattunk fiatalkorunkban, és boldogan tesszük ezt ma is. A 'Precious & Grace' dal a klasszikus 'Tres Hombres' albumon szerepel, és egyértelműen az egyik kollektív kedvencünk;ezért is választottuk ki feldolgozás céljából".

A marylandi rockerek 2018. szeptember 7-én adták ki aktuális, 'Book of Bad Decisions' című albumukat, saját kiadójuk, a Weathermaker Music révén. Az új Clutch album 15 számát a Nashville-beli Sputnik Sound Stúdióban vették fel, Vance Powell (Jack White, Chris Stapleton, The Raconteurs, The Dead Weather) producerrel. A munkálatokat egy YouTube-os videó-sorozatban követhették figyelemmel a rajongók.

Köszönhetően Vance Powell producernek, egy igazán különleges albumot tettünk le az asztalra. Úgy szólnak ezek a dalok, mintha azonnal kiugranának a hangfalból!” - nyilatkozta korábban Jean-Paul Gaster dobos; Dan Maines basszusgitáros pedig hozzátette: “Nashville-ben dolgozni Vance Powell-lel új és friss perspektívákat állított fel előttünk az új albumok rögzítése tekintetében. Végre sikerült totális mértékben leképezni a Clutch elő bulijainak energiáját. Ez szerintem eddig még sosem jött össze ilyen szépen!”.

Az új album borítóját egy híres fényképész, Dan Winters készítette:

A tracklista:
01. Gimme the Keys
02. Spirit of ’76
03. Book of Bad Decisions
04. How to Shake Hands
05. In Walks Barbarella
06. Vision Quest
07. Weird Times
08. Emily Dickinson
09. Sonic Counselor
10. A Good Fire
11. Ghoul Wrangler
12. HB is in Control
13. Hot Bottom Feeder
14. Paper & Strife
15. Lorelei

Az első single-dalt 2018. május 18-án mutatták be, 'Gimme the Keys' címmel. A lentebb megtekinthető szöveges videoklip David Brodsky műve. Ez a szám egyébként a Clutch első, 1991-es turnéját; egy "kezdő banda bukását és felemelkedését" dokumentálja. Szintén lentebb érhető el az első három hivatalos album-előzetes.

Az új albumot meg lehet rendelni többféle verzióban (CD, digipak, limitált bakelit, stb.) - erről bővebb infókat itt lehet olvasni.

Később megjelent a 'How To Shake Hands' című single, ami megrendelhető külön bakelit-kislemezen is. A dalt - aminek üzenete: "John Lee Hooker for President" - alább lehet megtekinteni hivatalos klip formájában.

A harmadik promó-klip, a 'Hot Bottom Feeder' lentebb szintén megtekinthető. Ebből a kisfilmből megismerkedhetünk a Maryland-i ráktorta receptjével, amely étel "nagyban hozzájárult a Clutch egyedi stílusának kialakulásához".

A negyedik videoklip az 'In Walks Barbarella' című számhoz készült. Ez a single megjelent külön, limitált bakelit formájában, rajta egy B-oldalas dallal, a fentebb említett 'Hot Bottom Feeder'-rel. Minderről bővebb infókat itt lehet találni.

Az album ötödik videoklipjét 2019 februárjában mutatták be. A 'Ghoul Wrangler' kisfilmjét a Pennsylvania-beli Old Bedford Village-ben forgatták.

A nosztalgia sosem volt az én asztalom” - zárta a közleményt Neil Fallon frontember. “Mindig is próbáltam megóvni magam tőle. De miután 27 évet lenyomtunk az iparban, rá kellett eszmélnem, hogy rengeteg történetünk, mesélnivalónk van - ez pedig dalszövegek szempontjából nagyon jó dolog. Ahogy a mondás tartja: ‘Nem tudhatod, merre tartasz, amíg nem fogod fel, hogy hol jártál’... Persze nem minden új dal a kollektív élményeinkről szól, viszont a ‘Book of Bad Decisions’ szerintem egy tökéletes összefoglaló név ehhez a kollekcióhoz - legyenek annak fejezei tényszerűek, fikcionálisak, vagy éppen valahol a kettő között...”.

A Clutch aktuális turné-beosztása itt érhető el.


ZZ Top-feldolgozást mutatott be a CLUTCH
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás