Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [307. rész]


2018-05-20

Ma Európa egyik legelső death metal bandája zenél!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 307. rész

AGRESSOR - 'Barabbas'

Az Agressor egy 1986-ban alakult, francia death / thrash metal együttes, ami mindeddig 5 nagylemezt, 3 válogatás-albumot és 2 EP-t adott ki.

Az Agressor zenekar Franciaország legelső death metal bandájaként tartják számon. Lévén a '80-as évek közepén alakult a csapat, akkoriban még a műfaj szülőhazájaként emlegetett Észak-Amerikában és Svédországban is csak gyerekcipőben járt a mozgalom.

Az Agressor 1986-ban és 1987-ben felvett három demó-szalagot ('The Merciless Onslaught', 'Satan's Sodomy', 'Rehearsal of Death'), de igazán csak '87-es, 'Licensed to Thrash' című split-lemezzel váltak ismertté (ezt a Loudblast zenekarral közösen rögzítették). Ekkoriban az Agressor már olyan nevesebb bandákkal turnézott együtt, mint a Sinister és a Wargasm.

A banda első nagylemeze 1990-ben jelent meg, 'Neverending Symphony' címmel, a Noise Records jóvoltából. Ezt követte a '92-es 'Towards Beyond', amit már a Black Mark Production gondozott. Egy évvel később hivatalos EP formájában is kiadták a 'Satan's Sodomy' felvételt, ami 5 tételt tartalmaz, 17 percben.

Az Agressor 1994-es 'Symposium of Rebirth' albuma meglehetősen kísérletezősre sikeredett: ennek egyik jele, hogy a csapat néhány dal erejéig összeállt a Lyon-i Filharmónikus nagyzenekar kórusával... Még ugyanebben az évben előzenekarként vettek részt a Cradle Of Filth brit turnéján; ezután azonban a banda frontembere, Alex Colin-Tocquaine énekes-gitáros már javarészt a Black Mark Production kiadó kötelékében dolgozott, így néhány évig nem jutott ideje az Agressor-ra.

A visszatérés 1999 nyarán történt meg - ekkor vonult stúdióba a zenekar, hogy felvegye a 'Medieval Rites' albumot; méghozzá számos neves vendégzenész kíséretében (olyan bandákból, mint a Bloodthorn, a Mercyful Fate, a Rotten Sound és a Testament. Ennek folytatásaként jelent meg 2001-ben a 'The Spirit of Evil' című, négy-számos EP

2004-ben a Deadsun Records kiadta a 'The Merciless Onslaught' című válogatást, ami többnyire az Agressor '80-as évekbeli demó-felvételeinek újrakevert változatait tartalmazza.

A banda legutóbbi teljes értékű nagylemeze, a 'Deathreat' 2006 novemberében látott napvilágot, a Season Of Mist kiadó jóvoltából. Az mellékleteként egy bónuszokkal, koncertfelvételekkel gazdagon felszerelt DVD is megjelent.

Annak ellenére, hogy évente több alkalommal is adnak koncerteket, mmáron több mint 10 éve nem rögzített új dalokat az Agressor; viszont 2018 júniusában egy speciális, 'Rebirth' című válogatással tér vissza a banda. A CD-n és dupla bakeliten is megjelenő anyag korábbi dalok remaszterizált változatait, valamint a teljes 'Symposium of Rebirth' album újrarögzített változatát foglalja magában.

www.agressor.fr

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [307. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás