Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Ingyen letölthető Nick Menza utolsó thrash stílusú felvétele, a SUFOSIA 'Insolent Scum' című száma


2018-05-22

A néhai Megadeth-dobos halála előtti utolsó thrash stílusú stúdiófelvétele a horvát Sufosia zenekarral közös single-dal volt...

Nick 2013-ban állt össze a horvát Sufosia zenekar gitáros-énekes frontemberével, Davor Garašić-csal. A két zenész 2014-ben kiadott egy feldolgozás-sorozatot, melynek keretében felvették többek közt a Megadeth 'Holy Wars' című klasszikusát, valamint két Metallica feldolgozást ('Motorbreath', 'Creeping Death'). Ezeket a dalokat egy másik egykori Megadeth-tanítvány, James Lomenzo basszusgitáros közreműködésében rögzítették, 2013 és 2016 között, Menza tragikus halálát (2016. május 21.) megelőzően. A Sufosia nem mellesleg egy vadonatúj, 'Insolent Scum' című dalt is felvett Menza társaságában.

A Sufosia közleménye így szól: “Nagyon boldogok vagyunk, hogy olyan nagy legenda ismert el minket, mint amilyen Nick Menza volt. Továbbá végtelen örömmel tölt el bennünket, hogy lehetőségünk adódott vele közösen stúdiózni, és ezzel nyomot hagyni a színtéren - még akkor is, ha csak egyetlen eredeti dalról van most szó! Nyugodj békében, Nick!”.

Davor hozzátette: “Annak ellenére, hogy a Nick-kel való kapcsolatom sajnos rövid életű volt, mégis nagyon megismertük egymást. Ő egy olyan személy volt, aki bármit megtett volna azért, hogy a körülötte lévő emberek jól érezzék magukat. Állandóan különleges, pozitív energia volt körülötte. De ezt mindenki tudja, aki valaha is találkozott vele - pláne azok, akiknek volt szerencséjük együtt is zenélni vele. Sosem felejtjük el őt”.

Az 'Insolent Scum' című szám 2018 májusában, Menza halálának második évfordulóján jelent meg hivatalos formában. A dal - ami ingyenesen meghallgatható és letölthető a Bandcamp-en - felkerül a Sufosia második, 'Blazing Energy' című nagylemezére, ami várható idén nyáron jelenik meg (egy egyelőre ismeretlen kiadó révén). 

Nick Menza - aki első körben 1989 és 1998 között, majd 2004-ben és 2014-ben volt a Megadeth dobosa - 2016. május 21-én, szombaton esett össze bandája, az OHM kaliforniai koncertje közben. A beszámolók szerint az 51 éves dobos szívrohamot kapott, és még a mentősök kiérkezése előtt életét vesztette. Haláláról itt írtunk.

A Los Angeles Megyei Halottkém Hivatal hivatalos riportja később megerősítette, hogy Menza természetes halált halt. A zenész súlyos érszűkületben szenvedett: halálát ehhez köthető kardiovaszkuláris szívrendszeri betegség okozta.

Friss hír, hogy a dobos halálának második évfordulója alkalmából megnyílt a hivatalos Nick Menza-store, ahol különféle értékes, exkluzív ajándéktárgyakhoz lehet hozzájutni, limitált példányban.


Ingyen letölthető Nick Menza utolsó thrash stílusú felvétele, a SUFOSIA 'Insolent Scum' című száma
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás