Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Novemberben adja ki első nagylemezét a DIRE PERIL - itt az új dal, a 'Queen Of The Galaxy'!


2018-09-30

A Sacramento-i power metal banda közzétette első nagylemeze, a 'The Extraterrestrial Compendium' borítóját és tracklistáját.

A Dire Peril gitárosa, Jason Ashcraft (Helion Prime) a következőket közölte: “Bandánk sikeresen végrehajtott egy Indiegogo-kampányt, aminek keretében összegyűlt első nagylemezünk munkálatainak teljes költség-fedező összege. Korábban megígértük, hogy amint véget ér a kampány, közzétesszük az album borítóját és dallistáját. Az előbbit egy francia artista, Gwen Vibancos készítette”.

Ashcraft mellett a Judicator-ból ismert John Yelland énekes vezeti a Dire Peril-t. A duónak mostanra sikerült megalkotnia első teljes értékű, professzionális nagylemezét, amire a rajongók immáron három éve várnak (2015-ban jelent meg a banda legutóbbi EP-je, a 'Through Time and Space').

A sci-fi témájú 'The Extraterrestrial Compendium' album 2018. november 9-én lát napvilágot, a Divebomb Records jóvoltából. A lemezen vendégként szerepel az Unleash The Archers énekesnője, Brittney Slayes (a 'Queen Of The Galaxy' című számban), valamint a legendás Arjen Anthony Luccassen (Ayreon, Star One, The Gentle Storm), aki az album záró-tételében ('Journey Beyond The Stars') énekel és gitározik.

01. Yautja (Hunter Culture)
02. Planet Preservation
03. Enemy Mine
04. The Visitor
05. Total Recall
06. Queen of the Galaxy
07. Roughnecks
08. Blood in the Ice
09. Heart of the Furyan
10. Altair IV: The Forbidden Planet
11. Always Right Here
12. Journey Beyond the Stars

Az album keverését a Dirty Viking Audio Productions stúdió munkatársa, Carlos Alvarez végezte el. A hangetchnikai utó-munkálatok Franciaországban, a híres Tower Stúdióban (Ayreon, Megadeth) zajlottak le.

Jason így folytatta: “A ‘Queen Of The Galaxy’ (2015) dal bandánk első, azonos című EP-jén szerepel. Ezt a számot most újrarögzítettük, és hasonlóan az eredeti verzióhoz, most is az Unleash The Archers énekesnőjét, Brittney Slayes kértük fel vendég-vokalistának. Valójában már néhány hónapja újra akartam rögzíteni ezt a nótát, mivel az eredeti, EP-n szereplő produkció nem volt a legtökéletesebb minőségű. Szóval amikor ki kellett választanunk egy single-dalt, azonnal nekiláttam a ‘Queen Of The Galaxy’ átírásának, mivel szerintem ez a nóta reprezentálja a legkiválóbb módon ezt az albumot".

A 'The Extraterrestrial Compendium' koncepciója kapcsán a gitáros a következőket nyilatkozta: "Minden dal különböző, sci-fi témájú filmen alapszik; ilyen például a 'Predator', az 'Amikor a Föld megállt', a 'Kedves ellenségem', a 'K-PAX', a 'Tiltott bolygó', 'Az emlékmás', a 'Barbarella', a 'Csillagközi invázió', 'A dolog', a Riddick sorozat és a '2001 - Űrodüsszeia'.
Nagyon várom már, hogy végre kiadhassuk az anyagot, mivel a Dire Peril zenekar már elég régóta mozgolódik, és az az igazság, hogy debütáló nagylemezünknek már egy jóideje meg kellett volna jelennie. Pillanatnyilag azon vagyunk, hogy ez végre megvalósulhasson, és bemutathassuk nektek a Dire Peril-féle űr-metalt
".

Az album első single-dala, a 'Heart Of The Furyan' című szám lentebb meghallgatható. Ez a dal a népszerű Pitch Black filmből ismert Riddick karakterének történetét meséli el.

Újabban megjelent a 'Queen Of The Galaxy' című szám is, amiben Brittney Slayes vendégeskedik - lentebb megtekinthető a szöveges videó.


Novemberben adja ki első nagylemezét a DIRE PERIL - itt az új dal, a 'Queen Of The Galaxy'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás