Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elkészült az AETERNUS nyolcadik albuma


2018-05-23

A veterán norvég dark-metal banda 'Heathen' címmel látta el következő nagylemezét.

A hét-számos 'Heathen' albumot a bergeni Conclave & Earshot stúdióban vették fel, Herbrand Larsen producer társaságában. Az új lemezt a Dark Essence Records fogja kiadni, várhatóan 2018 utolsó negyedében. 

A dark-metal műfaj egyik pionírjának számító Aeternus zenekart 1993-ban alapított a gitáros frontember, Ares. A banda alapvetően a black és a death metal zenét ötvözi kísérteties dallamokkal és technikás hangszereléssel.

A 'Heathen' album tehát az Aeternus fennállásának 25. évfordulóját fémjelzi. Az új lemez kapcsán az alábbiakat közölte a banda: "Érzésünk szerint hét kiváló dalt sikerült alőállítanunk a 'Heathen' albumra - ezek mindegyike a bandánk védjegyéül szolgáló hangzást viseli magán; tehát lényegében komplex extrém metal zenére kell számítani, tele súlyos riffekkel és fülbemászó dallamokkal. Totálisan elégedettek vagyunk a végeredménnyel".

Ares mellett jelenleg a dobos Phobos (Gravdal) és a basszusgitáros Eld (Krakow) alkotja az Aeternus felállását. Változás történt tehát az utóbbi felálláshoz képest: a gitáros Specter nem tagja többé a bandának. Ezzel kapcsolatban így nyilatkozott a trió: "Mielőtt elvégeztük volna a 'Heathen' album dalszerzői munkáit, Specter úgy döntött, kilép köreinkből. Amit meg is értünk, hiszen zenei útkeresése a saját idejét is felemészti, nem is beszélve az Aeternus progressziójáról... Ennek fejleményeképpen határozott úgy, hogy távozik a bandából, és nem tart vissza minket a továbbiakban. Ettől függetlenül egyébként iszonyatosan fasza, rendkívüli riffekel járult hozzá az új albumhoz. Ezúton szeretnénk is köszönetet mondani neki mindenért, amit az Aeternus-ért tett. A legjobbakat kívánjuk neki". 

Mindez azt jelenti, hogy a 'Heathen' album teljes egészén maga Ares kezeli az összes gitár-témát; viszont a koncerteken egy új session-tag, Gorm (Thyruz) pengeti majd a húrokat.

Hamarosan közzéteszik a 'Heathen' album részleteit...

Az Aeternus legutóbbi nagylemeze, az '...and the Seventh His Soul Detesteth' 2013 márciusában jelent meg, szintén a Dark Essence Records jóvoltából.


Elkészült az AETERNUS nyolcadik albuma
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás