Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Norma Jean' című koncert-klippel jelentkezett a MOTOROWL zenekar


2020-03-24

A Motorowl nevezetű, német pszichedelikus doom-rock banda egy lipcsei koncert alkalmával forgatta vadonatúj videoklipjét.

Mivel a közeljövőben a rajongók nem járhatnak koncertekre és a lehető legtávolabb kell maradjanak egymástól, a Motorowl egy különleges ajándékkal lepi meg a rockereket. Frissen megjelent a banda 'Norma Jean' című számának hivatalos koncert-klipje, amit 2019 novemberében forgatta, a lipcsei UT Connewitz klubban.

"Ha voltatok valaha is Motorowl koncerten, tudjátok, hogy a bulikat mindig a 'Norma Jean' dallal zárjuk. Ez ugyanis egy drámai nóta, ami a körülöttünk lévő világ borzalmairól szól, melyek elől csak a halál révén tudsz elmenekülni. Norma 1962-ben szólt utoljára az emberekhez - boldogságról beszélt, és arról, hogy kedvesnek, elfogadónak kell lennünk egymással szemben. Néhány nappal később távozott a Föld színéről... Ez a dal tehát a társadalmi kapcsolatok sokrétűségéről szól" - közölte a banda.

A Motorowl 208. július 27-én jelentette meg legutóbbi, 'Atlas' című albumát, a Century Media Records jóvoltából.

Nem sokkal azután láttunk neki az 'Atlas' megírásának, hogy megjelent előző albumunk, az 'Om Generator'. Mindezt azért tettük, hogy szinten tartsuk vérünk áramlását. A dalszerzés közben egyébként rengeteg koncertet adtunk; így egyszerre játszhattunk régebbi nótákat, és gyakorolhattuk az újabb számokat. Észrevettük, hogy a "live feeling" zenénk esszenciális tényezője; ezért úgy döntöttünk, élőben vesszük fel az egész új lemezt, egységes bandaként, egyidőben a stúdióban".

Az efféle munkálatokhoz természetesen megfelelő partnerre, hangmérnökre, és egy kényelmes helyre van szükség. Rátaláltunk a lipcsei Off The Road Stúdióra, ami megfelel ezeknek az állításoknak - van ott minden: nagy könyvtár, kandalló, és rengeteg hely... Itt ismerkedtünk meg új barátunkkal, Charlie Paschen-nel (aki korábban olyan bandákkal dolgozott együtt, mint a Coogans Bluff és a Rotor) - vele karöltve mindössze 10 nap alatt vettük fel az albumot. A mix és a maszter tekintetében már könnyebb volt a választás - erre természetesen Mr. Dan Swanö-t találtuk a legalkalmasabbnak. Ő aztán tisztában van vele, hogy kell szólnia a dalainknak!".

Az 'Atlas' magán viseli a mellkasunkat szorító fájdalmat, és azt az elpusztíthatatlan erőt, ami zenélés közben alakul ki köztünk. Célunk az volt, hogy a '80-as évek szintetizátor-központú rock-himnuszait ötvözzük a doom-riffek lassú és súlyos erejével. Az 'Atlas' egy kollektív banda műve; zenénk mély esszenciája: öt különböző stílusú srác óraszerkezet-szerű, hatékony együttműködésének gyümölcse”.

Az alább látható lemezborító Pol Abram (Branca Studio) műve:

A tracklista:
01. Infinite Logbook
02. The Man Who Rules The World
03. Atlas
04. To Give
05. To Take
06. Cargo
07. Norma Jean

Az első ízelítő, az album címadó dalának videoklipje - amit a neves román animátor, Costin Chioreanu készített - lentebb megtekinthető. Újabban megjelent a 'To Take' című single hiatalos klipje is - lentebb ez is elérhető, az album további kedvcsináló videóival egyetemben.

A Motorowl aktuális felállását  Max Hemmann gitáros-énekes, Vinzenz Steiniger gitáros, Martin Scheibe dobos, Tim Camin basszusgitáros és Daniel Dettlev billentyűs alkotja.


'Norma Jean' című koncert-klippel jelentkezett a MOTOROWL zenekar
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás