Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DEVILSTAR - egykori Judas Priest tagok álltak össze a Led Zeppelin 'Dazed And Confused' feldolgozásában


2018-07-18

A DevilStar nevezetű all-star hard rock / heavy metal banda június elsején adja ki első single-dalát; most pedig megjelent a második feldolgozás is.

A DevilStar zenekart a neves producer / gitáros, Paul Crook (Anthrax, Meat Loaf, Sebastian Bach) alapította. Az all-star banda bemutatkozása a Judas Priest klasszikus, 'Beyond The Realms Of Death' című dalának feldolgozása formájában volt esedékes június elsején.

A 'Beyond The Realms Of Death' című slágert abból a célból dolgozta fel a csapat, hogy 40. éves lett a klasszikus Priest-album, a 'Stained Class' (melyen ez a szám először szerepelt). A feldolgozásban Crook mellett három egykori Judas Priest tag - Tim “Ripper” Owens énekes, K.K. Downing gitáros és Les Binks dobos (ez utóbbi írta ezt a dalt, Rob Halford közreműködésében) -, valamint az Armored Saint / Fates Warning basszer, Joey Vera játszik.

Crook elmondta, hogy a Beyond The Realms Of Death' feldolgozásának ötlete onnan ered, hogy ő maga, valamint a producer John Madera és a basszer Joey közösen rajonganak a Priest-ért. “Megvitattam Joey-val azt az ötletet, miszerintfel kellene keresni az eredeti társ-dalszerzőt, Les Binks-et” - mondta Crook. “Les pedig már úgy is rábólintott, hogy be sem tudtam fejezni a mondatot”...

Crook és Binks tehát közösen vágott bele a projektbe, aminek a DevilStar nevet adták. “Beletelt némi időbe, mire összehoztuk ezt a dalt. Jómagam New Jersey-ben élek; míg Les és K.K. Angliában, Ripper Ohio-ban, Joey pedig L.A.-ben él. Ebben az egészben maga Les volt a kulcs, mivel ő kötött össze minket az egész projekt alatt”.

A stúdió-munkálatok 2017 októberében kezdődtek, és néhány héten keresztül tartóm intenzív fájl-cserék végeredményeképpen 2018 tavaszára készült el, miután Crook elvégzett minden producer / mixer munkát.

Crook így szólt: “Biztos vagyok benne, hogy minden metal és hard rock fan imádni fogja a dal 40. évfordulós változatát. Mindannyian beleadtuk a szívünket és a lelkünket ebbe, azért, hogy a Priest-rajongók se csalódjanak. K.K. számára ez volt a legfontosabb. Ezért ő is beleszólhatott a végleges stúdió-munkákba. Nagyon várom már, hogy mindenki hallhassa ezt a feldolgozást!”.

A single hivatalosan június elsején jelenik meg, digitális formában. Az első ízelítő itt érhető el:

A DevilStar második feldolgozása a Led Zeppelin-féle 'Dazed And Confused', ami július 27-én jelenik meg digitális formában. Paul ennek kapcsán elmondta: "Ez egy pszichedelikus, sötét vibrálással rendelkező nóta, amit még  tinédzserkoromban fedeztem fel. Azóta is libabőrös leszek attól a rifftől... Plant performansza is egyszerűen elképesztő; az a szóló-szekció pedig szinte nem is evilági. Bonham és Jones közös munkája lenyűgöző. Page szólójában benne van minden ami az úgynevezett "irányított káoszhoz" szükséges. Nem volt tehát nehzé döntés kiválasztani a következő feldolgozást. Amellett, hogy lerövidítettem a pszichedelikus szekciókat, nem is kellett sok mindent változtatni az eredti nótán. Bebizonyítjuk, hogy ez a dal kiállta az idők próbáját... Persze az biztos, hogy sok dolgot figyelembe kellett venni, amikor kialakítottam a felállást. Minden pozíción világ-klasszis technikai készségekkel és dinamika / tónusok iránti érzékkel rendelkező zenészeknek kell szerepelnie".

Ezt a világ-klasszis felállást végül Steve Di Giorgio (Testament, Death, Sadus) basszusgitáros, John Miceli (Blue Oyster Cult, Rainbow) dobos és Frank DiMino (Angel) énekes tette teljessé. Az új feldolgozásról és a felállásról Crook bővebben itt nyilatkozik.

 

A DevilStar a jövőben további feldolgozásokat / eredeti nótákat is megoszt majd, más-más felállással, Crook-kal az élen. Addig is, akinek javaslata van potenciális "dream team"-ekre (vagy feldolgozandó dalokra), az küldjön bátran e-mailt Crook-nak, a devilstarmusic@gmail.com címre.

Crook a '90-es évek közepén kezdte pályafutását, miután gitárosként bevették őt az Anthrax-be (a 'Stomp 442' és a 'Volume 8: The Threat Is Real' albumok promóciós turnéi erejéig - ez utóbbinak ő maga volt a társ-producere). 1999-től, öt éven keresztül ő volt az ex-Skid Row frontember Sebastian Bach szólóbandájának gitárosa; az utóbbi 15-ben pedig Meat Loaf turné-bandája, a Neverland Express tagjaként dolgozott; illetve együtt dolgozott számos neves rock- és metal-előadóval, Glenn Hughes-tól egészen az M.O.D.-ig.


DEVILSTAR - egykori Judas Priest tagok álltak össze a Led Zeppelin 'Dazed And Confused' feldolgozásában
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás