Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

THE VINTAGE CARAVAN - klipet forgattak az 'On The Run' című számhoz


2019-04-09

Nemrég kiadták a 2015-ös 'Arrival' album folytatását, amihez most friss videoklipet mutattak be.

Miután a The Vintage Caravan lebonyolította legelső, két hónapon keresztül tartó európai turnéját, valamint egy latin-amerikai headliner körutat, két brit turnét, és egy újabb európai koncert-sorozatot a legendás Europe előzenekaraként... 2017-ben eljött az idő, hogy az izlandi classic-rock trió egy kis időre visszavonuljon, és következő nagylemeze dalszerzői, stúdiós munkáira fókuszáljon. Mint nemrég kiderült, az új anyag idén nyáron elkészült, és 'Gateways' címmel látott napvilágot 2018. augusztus 31-én, a Nuclear Blast kiadó jóvoltából.

A banda eredeti közleménye így szól: "Büszkén jelentjük be új, 'Gateways' című albumunkat, amit a legendás izlandi Sundlaugin Stúdióban vettünk fel (ez a stúdió a Sigur Rós tulajdona). A producerünk Ian Davenport (Band Of Skulls, Gaz Coombes) volt. Úgy érezzük, összességében jóval kiforrottabb ez a lemez, mint bármelyik elődje! Addig nyomtuk előre magunkat, amíg azt nem éreztük, tökéletesen szólnak a dalok. Nem fogunk neveket mondani, de volt néhány ember, aki azt mondta, ez a legjobb dolog a szeletelt kenyér feltalálása óta. Alig várjuk már, hogy ti is meghallhassátok / megízlelhessétek!".

A 10 számos 'Gateways' borítója így néz ki:

A tracklista:
01. Set Your Sights
02. The Way
03. Reflections
04. On The Run
05. All This Time
06. Hidden Streams
07. Reset
08. Nebula
09. Farewell
10. Tune Out
11. The Chain (Fleetwood Mac feldolgozás) [digipak / LP bónusz]

Elsőként a 'Reflections' című single-dalt osztották meg. Ennek kapcsán Óskar Logi énekes-gitáros elmondta: "Nagyon örülünk, hogy végre megoszthatjuk veletek a 'Gateways' első ízelítőjét! Ez egy igencsak erőteljes szám, egyben kemény és dallamos is. Ezt a dalt meglehetősen rövid idő alatt írtuk meg;viszont sokat időztünk vele mix / master-fázisban, hogy a lehető legjobb hangzással tudjuk felszerelni. Elmondhatatlanul büszkék vagyunk erre a számra is - reméljük, ti is élvezitek a 'Reflections'-t!".

A 'Gateways'-re itt lehet leadni a rendeléseket.

A dalt - Logi előadásában - bemutatták akusztikus videó formájában is:

Később megjelent a 'Set Your Sights' hivatalos vizualizációs videója is. A dal kapcsán Alexander Örn basszusgitáros elmondta: "Boldogan mutatjuk be új single-dalunkat, a 'Set Your Sights'-t. Ez az új album nyitó-száma. Azért döntöttünk úgy, hogy ezzel a nótával nyitjuk a lemezt, mert fontosnak éreztük, hogy valami epikussal vágjunk bele a dologba! Plusz, ez volt az első szám, amit megírtunk erre az albumra; így remek felvezetőnek mondható a többi dalhoz. Az alább látható videót egy bécsi művész, Max Roehrle készítette. Nagyon büszkék vagyunk e műre - reméljük, nektek is tetszik!".

A megjelenés napján megosztották a 'Reset' című számhoz kézült videoklipet:

A 'Gateways' hivatalos előzetese itt érhető el:

Alább az album stúdiós munkálatainak összefoglalója látható:

2019 februárjában közzétették továbbá a 'The Chain' című Fleetwood Mac-feldolgozás hivatalos videóját is (a dal bónuszként szerepel az új lemez speciális változatain):

Áprilisban bemutatták az 'On The Run' című szám hivatalos klipjét is:

A Vintage Caravan idei turné-beosztása a banda Facebook-oldalán található meg.


THE VINTAGE CARAVAN - klipet forgattak az 'On The Run' című számhoz
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás