Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új EP-vel tér vissza a Misery Index, Cattle Decapitation, Scour tagok alkotta CAST THE STONE - végighallgatható az 'Empyrean Atrophy'


2018-08-30

Az amerikai, death-black zenében utazó Cast The Stone eredeti felállásával tér vissza augusztus végén.

A Cast The Stone zenekat - amit továbbra is Mark Kloeppel (Misery Index, Scour), Derek Engemann (ex-Cattle Decapitation, Scour), Jesse Schobel (Legend, ex-Scour) és Andy Huskey énekes alkot - augusztus 30-én adja ki új EP-jét, az Agonia Records jóvoltából. Az új mini-lemez - ami az 'Empyrean Atrophy' címet kapta - Gary Ronaldson (Bite Radius Designs / Primordial, Kreator, Napalm Death) borítójával lát napvilágot.

A Cast The Stone első inkarnációja 2002-ben tűnt fel; jóval azelőtt, hogy a tagok későbbi bandái (Misery Index, Cattle Decapitation, Scour) megjelentek volna a színen. Ez a csapt tehát semmiképpen nem egy ún. "szuper-group", annál inkább egy eredetiséggel és egyértelmű szándékokkal felvértezett death metal-projekt.

A Cast The Stone mindegyik tagja kiveszi a részét a dalszerzésből - még úgy is, hogy mind a négy zenésznek más-más a zenei ízlése. Egy valamiben persze mindannyian egyeznek: remek érzékük van az amerikai és a svéd stílusú death metalhoz! Az 'Empyrean Atrophy' album hangzása révén olyan legendás bandák juthatnak eszünkbe, mint a Dismember, a Grave, az At The Gates, vagy a műfaj egyéb zászlóvivői a fentebb említett területekről. Emellett némi progresszivitás is jellemzi a Cast The Stone alapvetően sötét hangzását; így tehát akár a régi Opeth, az Edge Of Sanity és a Dissection hatásai is felfedezhetők az új lemez dalain. Talán éppen ezért választotta a banda Dan Swanö-t a produkciós munkák felelősének (Swanö tagja vagy producere volt a fentebb említett bandák szinte mindegyikének).

Mark Kloeppel gitáros így nyilatkozott: "A Cast The Stone hangzása a végsőkig kitartó lélek testamentuma. Ez a lélek vezérelt minket a munkálatok során; ennek köszönhetően tértünk vissza az organikus zenéléshez, és élesztettük újjá az elveszett elemeket. Némileg mindannyian eltérő stílusú zenében utazunk; így nagyon fasza érzés volt látni, ahogy szépen összeállnak egységgé a különféle elemek, szólamok. Azt egyébként már elsőre hallhatjátok, hogy ez a projekt nagyban eltér bármitől, amit az utóbbi időben műveltünk, de ugyanakkor mégis hűek maradunk saját individualitásunkhoz".

A tracklista:
01. As The Dead Lie
02. The Burning Horizon
03. Standing In The Shadows
04. A Plague Of Light
05. Empyrean Atrophy
06. Jesusatan

Az EP megvásárolható lesz digipak CD-n, többféle színű bakeliten, valamint digitális formában. Az előrendelési infók és az első single-dal június 7-én vált nyilvánossá. Az előbbi a lenti képre kattintva, utóbbit (az 'As The Dead Lie' szöveges videóját) pedig lentebb lehet elérni. Alább az 'As The Dead Lie' dobos playthrough-videója és a 'Jesusatan' hivatalos klipje is megtekinthető (ez utóbbi dal eredetileg Dan Swanö bandája, az Infestdead egyik számának feldolgozása). Július végén megjelent a 'The Burning Horizon' basszusgitáros playthrough-videója és az 'A Plague Of Light' szöveges klipje is. Egy nappal a megjelenés előtt a teljes album-streamet közzétették.


Új EP-vel tér vissza a Misery Index, Cattle Decapitation, Scour tagok alkotta CAST THE STONE - végighallgatható az 'Empyrean Atrophy'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás