Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

MOLLY HATCHET - box-szettben jelennek meg újra a legendás southern rockerek korai művei


2018-05-25

A legendás southern rocker Molly Hatchet zenekar a brit Cherry Red Records révén adja ki 4 CD-s box-szettjét, amit 'Fall of the Peacemakers: 1980-1985' címmel láttak el.

A 'Fall of the Peacemakers: 1980-1985' című pakk július 27-én lát napvilágot, benne az 1981-es 'Take No Prisoners', az 1983-as 'No Guts… No Glory', az 1984-es 'The Deed Is Done' és az 1985-ös 'Double Trouble Live' albumok extrákkal kibővített újrakiadásával.

A floridai Jacksonville-ben 1971-ben alakult Molly Hatchet zenekart a gitáros Dave Hlubek és az énekes Danny Joe Brown hozta létre. Mire második, 'Flirtin’ With Disaster' (1979) című albumuk megjelent, már teltházas aréna-koncerteket adtak szerte az Egyesült Államokban. 1980-ben Danny Joe Brown-t leváltotta Jimmy Farrar  - vele készült el a következő, 'Take No Prisoners' album, ami az új box-szett egyes számú korongja.

A 'Take No Prisoners' újrakiadására felkerült többek közt a 'Lady Luck' és a 'Power Play', valamint a 'Mississippi Queen' című klasszikus "radio edit" változata - ez utóbbiban maga Ted Nugent vendégszerepel. További bónuszként tartalmazza ez a lemez az 1980-as, Lakeland Civic Center Arena-beli koncert hangfelvételét, ami szimplán a 'Live' címet viseli.

Mire az 1983-as 'No Guts… No Glory' megjelent, Danny Joe Brown visszatért a mikrofon-állvány mögé; a csapat pedig ismét összeállt Tom Werman producerrel. A szóban forgó újrakiadások kettes számú CD-jére - az eredeti album mellett - felkerült a 'Kinda Like Love (Radio Edit)' és a 'Fall Of The Peacemakers rövidített verziója is.

1984-ben a Molly Hatchet tagjai úgy érezték - hasonlóan a másik világhírű southern rocker együtteshez, a ZZ Top-hoz -, nekik is "kereskedelmileg befogadhatóbb" hangzással kell színre lépniük; ezért ők is felkérték Terry Manning-et, hogy legyen a producere a 'The Deed Is Done' albumnak. A sikerek nem maradtak el: a rádióbarátabb hangzásnak köszönhetően ez lett a banda egyik legkelendőbb lemeze. A 'The Deed Is Done' újrakiadására bónuszként felkerültek a Molly Hatchet legismertebb rádió-slágerei, a 'Satisfied Man' (Short Version) és a 'Stone In Your Heart (Radio Edit).

A Molly Hatchet karrierjét természetesen számos koncert-kiadvánnyal is megszínesítették. Egyik legismertebb koncertlemezük az 1985-ös 'Double Trouble Live' dupla LP, amire felkerült a banda összes korai klasszikusának élő hangfelvétele ('Bounty Hunter', 'Gator Country', 'Flirtin’ With Disaster', 'Boogie No More', stb.); továbbá egy tribute-dal Jacksonville-i bajtársaiknak: a Lynyrd Skynyrd 'Freebird' és a The Allman Brothers Band 'Dreams I’ll Never See' című számainak feldolgozása.

A 'Fall of the Peacemakers: 1980-1985' című box-szett mindemellett sázmos különlegességet, meglepetést, extrát tartogat a klasszikus southern rock zene rajongói számára. Bővebb infók a kiadványról, előrendelés: a Cherry Red kiadó honlapján.


MOLLY HATCHET - box-szettben jelennek meg újra a legendás southern rockerek korai művei
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás