Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

BLADE KILLER - felvette első nagylemezét a los angelesi NWOBHM banda: november végén jelenik meg a 'High Risk'


2018-11-14

Az energikus koncertjeiről és vérpezsdítő NWOBHM-himnuszairól ismert dél-kaliforniai Blade Killer együttes 'High Risk' címmel adja ki debütáló albumát, az M-Theory Audio jóvoltából.

"Habár a vártnál tovább tartott, mindannyiónk számára remek tanulópénz volt az első album dalszerzői és stúdiós munkája. Többször is újra kellett írnunk és rögzítenünk ezeket a számokat, mivel nem szeretnénk olyasmit átnyújtani nektek, amivel nem vagyunk totálisan elégedettek, és ami mögé nem állhatunk be 100%-osan” - nyilatkozta a Blade Killer basszusgitárosa, Kelsey Olivia. “Alapvetően azért is csúszott az album véglegesítése, mert időközben dobost kellett váltanunk; így borult az egész stúdió-beosztás. Végül azonban sikerült megoldanunk a dolgokat, és felvennünk újra a tempót, köszönhetően új ütősünknek, Peter Lemieux-nak (Widow, Walpyrgus). Összességében tehát több akadályozó tényező is az utunkba állt; de persze ezekkel nem akarunk fárasztani titeket...”.

Rengeteget tanultunk ezekből az élményekből, és annak ellenére, hogy komoly problémáink is akadtak, próbálunk csak a szép dolgokra emlékezni. Ilyen például az, hogy közelebb kerültünk egymáshoz; egységesebb lett a banda... Mindannyian nagyon büszkék vagyunk erre az anyagra - semmit nem bántunk meg; és már alig várjuk, hogy kiadhassuk a lemezt!” - folytatódik a közlemény.

A 'High Risk' album keverését és maszterizálását az Enforcer énekes-gitárosa, Olaf Wikstrand (Tribulation, Cauldron) végezte el. Ennek kapcsán Wilson a következőket nyilatkozta: “Nem haboztunk sokat a mixer kiválasztásával, mert Olaf totálisan tisztában van ezzel a műfajjal; így érti a mi szándékainkat és céljainkat. Lévén ő is nagy múltú heavy metal-háttérrel rendelkezik, rendkívül gördülékenyen haladt vele a munka”.

A 'High Risk' borítója és dallistája így néz ki:

 

 

01. Lost Angels
02. Let Go
03. High Risk
04. In The Arms Of The Devil
05. Midnight Sinner
06. Rush of Thunder
07. Endangered Dreams
08. Tomb of Thoughts

A címadó dal szöveges videója és a 'Midnight Sinner' című szám, valamint a lemez előrendelési infói a lenti Bandcamp-lejátszón érhetők el.

A Blade Killer az elmúlt hónapokban, években olyan neves underground metalbandák társaságában turnézott, mint az Eternal Champion, a Sumerlands, a Thor, az Evil Dead, a Bat, az Exmortus, a Hell Fire, a Grim Reaper, a Voltax és a Spell. Első nagylemezük promóciójával a jövő év elején megrendezik első headliner turnéjukat.

A Blade Killer elsőként két rangos metal-fesztiválon mutatta be élőben a 'High Risk' dalait: felléptek az idén 10 éves, svéd Muskelrock fesztiválon (ez volt a csapat legelső európai koncertje) és a los angelesi Strikefest-en (ahol színpadra állt a Nasty Savage, az Exciter és a Morbid Saint is).

Bővebb infók, hírek a zenekarról: www.facebook.com/bladekillerheavymetal


BLADE KILLER - felvette első nagylemezét a los angelesi NWOBHM banda: november végén jelenik meg a 'High Risk'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás