Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A Nuclear Blast-hoz igazolt a legendás FIFTH ANGEL - elárulták a visszatérő album címét!


2018-05-25

Az amerikai metal-történelem néhány legnagyobb klasszikusaiért felelős, Seattle-i Fifth Angel zenekar egy új albumra szóló szerződést kötött a Nuclear Blast Records-szal.

A banda alapítója / dobosa, Ken Mary így nyilatkozott: “Az évek során számos fantasztikus lemezkiadóval volt dolgunk - ilyen például a RoadRunner Records, a Shrapnel Records, valamint a világ egyik legnagyobb cége, az Epic Records. Most azonban végtelenül izgatottak vagyunk, hogy bejelenhetjük: csatlakoztunk a Nuclear Blast-famíliához; mégpedig egyetlen szimpla okból kifolyólag: olyan remek szakemberek irányítják ezt a vállalatot, akik nem csak, hogy minden tekintetben értenek a zenéhez, de ők maguk is nagy metal-rajongók. Ez kétségkívül egyedülálló és kivételes állapot - nem is lehetnénk boldogabbak, mert a Nuclear Blast az új otthonunk! Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden metal-hősnek, aki életben tartotja a Fifth Angel lelkét immáron több mint három évtizede. Arról nem is beszélve, hogy végre... végre... végre bejelenthetjük: régóta várt, új stúdióalbumunk a 'The Third Secret' címet viseli!".

Kendall Bechtel énekes-gitáros hozzátette: “Óriási köszönet a Nuclear Blast-nak, amiért megadják nekünk a zenei szabadságot, aminek révén megalkothatjuk az új, általunk legjobbnak vélt Fifth Angel-hangzást, -irányzatot! Nagyszerű élmények és csodálatos kalandok vannak mögöttünk - reméljük, a rajongók is épp annyira fogják élvezni az új albumot, mint amennyire mi élveztük a munkálatokat. Mert végülis a rajongók azok, akik életben tartják a zenét - nélkülük ez a lemez sem születhetett volna meg!”.

A Fifth Angel visszatérő, 'The Third Secret' című nagylemeze 2018 szeptemberében jelenik meg. Bővebb infók, friss hírek hamarosan...

A Fifth Angel egy legendás amerikai heavy / power metal banda, ami 1983-ban alakult Seattle külvárosában, Bellevue-ban. A zenekar eredeti felállását Ted Pilot énekes, James Byrd szólógitáros, Ed Archer ritmusgitáros, Ken Mary dobos és Kenny Kay basszusgitáros alkotta. Ez a formáció vonult be a Steve Lawson Productions stúdióba 1983 végén, hogy Terry Date producer közreműködésében felvegyen egy négy-számos demót, amit a 'Fade to Flames', a 'Fifth Angel', az 'In the Fallout' és a 'Wings of Destiny' dalok alkottak. A Shrapnel Records 1985-ben igazolta le a bandát, és adta ki egy évvel később a debütáló Fifth Angel albumot, amit további öt, újonnan rögzített dallal egy teljes nagylemezzé formáltak.

Kenny Kay 1987-ben távozott a csapatból - helyére John Macko került. A zenekart ezután a világ egyik legsikeresebb kiadója, az Epic Records igazolta le. 1988-ban újra megjelent az első nagylemezük. Második stúdióalbumuk felvételeit megelőzően kilépett a felállásból a későbbiekben szóló-előadóként elhíresült gitáros, James Byrd, akit ezt követően Kendall Bechtel váltott le. 1989-ben megjelent második albumuk, a 'Time Will Tell', ám ezután elvesztették a kiadó támogatását, és egy évvel később feloszlottak.

Annak ellenére, hogy a 2000-es évek elején többször is felmerült a reunion ötlete, az újonnani összeállást csak 2009-re sikerült lebonyolítani. Ed Archer, John Macko és Kendall Bechtel Jeffrey McCormack dobossal egyesítette erejét 2010-ben; a banda pedig (történetében először) színpadra állt; méghozzá a német Keep It True fesztiválon, ahol Peter Orullian (ex-Heir Apparent) volt a vendég-énekes.

McCormack 2011-ben kilépett a bandából - ezzel egyidőben pedig bejelentették, hogy a Fifth Angel új énekese David Fefolt (FireWölfe, Forgotten Realm, ex-Hawk, ex-Valhalla). Fefolt végül csak néhány demót rögzített közösen a csapattal, de hivatalos felvételeken nem szerepelt, és színpadra sem állt a banda színeiben. Ekkor azonban már több fórumon is hírt adtak arról, hogy 21 év után készül az új lemez...

2017-re sikerült végül összehozni az új felállást: az év eleje óta ismét aktív a Fifth Angel. Az eredeti dobos, Ken Mary visszatért, az énekesi posztot pedig maga a gitáros, Kendall Bechter vette át. A banda a tavalyi évben két koncertet bonyolított le: április 22-én a Seattle-i El Corazon-ban léptek fel; egy héttel később pedig a Keep It True fesztivál főzenekari bandája voltak. Emellett nekiláttak feldolgozni az utóbbi évek során felvett demókat. Mint most kiderült, ezeket egy vadonatúj nagylemezen fogjuk viszontlátni 2018 szeptemberében.

Másik friss hír, hogy a Metal Blade Records által 2018. május 18-án újra megjelent a Fifth Angel két klasszikus lemeze; méghozzá digipak CD-n és 180 grammos bakeliten, remaszterizált változatban, kizárólag Európában és Észak-Amerikában.

Az újrakiadásokra itt lehet leadni az előrendelést.


A Nuclear Blast-hoz igazolt a legendás FIFTH ANGEL - elárulták a visszatérő album címét!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás