Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elindult az IRON MAIDEN Legacy Of The Beast turnéja - itt vannak a tallinni és a Helsinki-beli koncertfelvételek!


2018-05-28

A legendás brit metalbanda ismét világkörüli túrára indult!

A Legacy Of The Beast turné május 26-án vette kezdetét Észtország fővárosában, Tallinnban. Ahogy azt ígérték, a turné sok meglepetést tartogat - ilyen például az is, hogy a banda ismét bevett a szettlistába néhány Blaze Bayley-érás dal ('The Clansman', 'Sign Of The Cross'). Emellett számos, évtizedek óta elő nem adott klasszikust is élőben hallhatnak rajongók. Ugyanez volt a helyzet két nappal később, a május 28.-i, Helsinki-beli koncerten is.

A tallinni és a Helsinki-beli koncert szettlistája így nézett ki:

01. Aces High
02. Where Eagles Dare (legutóbb élőben: 2005. szeptember 2.)
03. 2 Minutes to Midnight
04. The Clansman (legutóbb élőben: 2003. augusztus 30.)
05. The Trooper
06. Revelations
07. For the Greater Good of God (legutóbb élőben: 2007. június 24.)
08. The Wicker Man (legutóbb élőben: 2011. augusztus 6.)
09. Sign of the Cross (legutóbb élőben: 2011. január 19.)
10. Flight of Icarus (legutóbb élőben: 1986. szeptember 17.)
11. Fear of the Dark
12. The Number of the Beast
13. Iron Maiden

Ráadás:
14. The Evil That Men Do
15. Hallowed Be Thy Name
16. Run to the Hills

Íme néhány hivatalos / rajongói felvétel Tallinnból:

A Helsinki-beli koncertről itt látható néhány felvétel:

Miután az Iron Maiden 2016 és 2017 folyamán lebonyolított egy nagysikerű globális turnét a 'The Book Of Souls' album promóciójával, 2018 májusában folytatják a koncertsorozatot! A banda tehát május 26-án, az észtországi Tallinnban indította útjára a következő körutat, ami egész nyáron át tart majd - június 28-án pedig a soproni Volt Fesztiválra is elérkezik!

Legacy Of The Beast turnét a banda azonos című mobiltelefonos játéka / képregénye inspirálta - ezek mintájára van kialakítva a színpad és a komplett imázs. Dalok tekintetében főként régi klasszikusok fognak elhangzani, de a változatosság kedvéért újabb slágerek is felcsendülnek.

Az Iron Maiden menedzsere, Rod Smallwood korábban elmondta: “Ahogy azt már a rjongóink jól tudják, bizonyos időközönként lebonyolítunk egy-egy turné-ciklust azóta, hogy Bruce és Adrian újra csatlakozott a Maiden-hez a millennium kezdetén. Ezen turnék során felváltva adunk új albumot promótáló és klasszikusokból, slágerekből álló körutakat. Ez pedig több okból is izgalmas dolog - nem csak azért, mert így a bandának lehetősége van a régi és az újabb nóták előadására egyaránt; hanem azért is, mert így frissen tartjuk a dolgokat, mind a rajongók, mind az együttes részéről. Lévén most egy "történelmi" turné következik, választanunk kellett egy konkrét témát, ami tökéletesen passzol az elképzeléseinkhez. Ez ezúttal a Legacy Of The Beast! Nem szeretnénk túl sokat elárulni a  részleteket illetően, de az biztos, hogy nagyszabású színpadi show-val készülünk, hogy a rajongók egy újabb fantasztikus Maiden-élményt élhessenek át minden egyes koncerten”.

A május 26. és július 1. között koncerteken a Killswitch Engage lesz a Maiden speciális vendége - ugyanez igaz a július 31. és augusztus 10. közötti brit koncertekre is. Jegyeket 2017 novembere óta lehet vásárolni; de a körút szinte teljes egésze teltházas esemény lesz.

A turné teljes beosztása itt található meg.


Elindult az IRON MAIDEN Legacy Of The Beast turnéja - itt vannak a tallinni és a Helsinki-beli koncertfelvételek!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás