Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új énekessel készült el az új LACRIMAS PROFUNDERE album, a 'Bleeding the Stars' - itt a friss dal / videoklip!


2019-12-13

A német gothic metal bandát 2018-ban elhagyta Rob Vitacca énekes. Utódját a zenekar gitárosa / dalszerzője, Oliver Nikolas Schmid mutatta be.

"Kedves barátaink! Rob - aki az elmúlt 10 évben volt a Lacrimas Profundere énekese - úgy döntött, elhagyja a bandát! Ahogy visszatekintek erre az egy évtizedre, és a megannyi felejthetetlen, szép emlékre, csakis köszönettel tartozom Rob irányába.

"Az elmúlt hónapokban több megbeszélés is lezajlott, de végén sikerült dűlőre jutnunk, és komoly elhatározást tennünk. Ami tény: a Lacrimas nem működhet a tagok totális és konstans elkötelezettsége hiányában. Rob pedig - egyéb, teljes embert kívánó tevékenységei miatt - a továbbiakban nem tudott maximumot nyújtani a mi zenekarunkban. Persze nem volt könnyű a döntés számára, de ezzel mindkettőnk válláról komoly terhet vett le.

"Rob, szeretnék köszönetet mondani neked a megannyi közös koncertért, stúdiózásért. A legjobbakat kívánom neked a jövőre nézve!

"És hogy egy kicsit a mi jövőnkről is beszéljünk... Jómagam, Christopher és néhány közös barátunk éppen egy új albumon dolgozunk (ami 2019 nyarán jelenhet meg), amivel megünnepelhetjük a banda 25. évfordulóját. Úgy döntöttünk, hogy ezúttal visszatérünk a gyökereinkhez, és ismét súlyos doooom-hangulatra váltunk, az epikus 'Burning: a wish' album stílusában. Ezzel együtt természetesen az is jár, hogy bemutassuk új énekesünket! Őt a lenti videóban ismerhetitek meg. Részemről ez a srác kísértetiesen hasonlít testvéremre, Christopher-re; szóval biztos megértitek a döntésemet.

Larre 2018. június 24-én mutatkozott be a Lacrimas Profundere színeiben, a bécsi Donauinselfest-en. Ezt követően pedig nekilátott a banda az új stúdióalbum munkálatainak. A következő nagylemez - mint most kiderült - 2019. július 26-án jelenik meg, 'Bleeding the Stars' címmel, a Steamhammer/Oblivion/SPV kiadó jóvoltából.

A 'Bleeding the Stars' producere Kristian ‘Kohle’ Kohlmannslehner volt; a lemez borítóját pedig a brazil Elton Fernandes tervezte.

"Ez a lemez olyan számunkra, mint egy új kezdet" - mondta Schmid, akit ezentúl másik két tag, Dominik Scholz dobos és Julian Larre énekes kísér a bandában. "Az elmúlt években felelevenítettem zenei gyökereimet, beálltam saját árnyékom mögé. Felkutattam azokat az időket, amikor még kezdő zenész voltam, és újra felfedeztem a Lacrimas Profundere esszenciáját. Ehhez nagy segítséget nyújtott dalszerő testvérem, Christopher, akivel közösen - annak idején, 1993-ban - elindítottuk ezt az őrületet".

Íme az új lemez borítója és dallistája:

 

 

 

01. I Knew And Will Forever Know
02. Celestite Woman
03. The Kingdom Solicitude
04. Mother Of Doom
05. Father Of Fate
06. Like Screams In Empty Halls
07. The Reaper
08. After All Those Infinities
09. A Sip Of Multiverse
10. A Sleeping Throne

Az albumot három single-dal fogja felvezetni - az első a 'Father Of Fate', ami március 29-én jelent meg hivatalos videoklipen. Ezt követte a 'Like Screams In Empty Halls' (május 24.) és a 'The Kingdom Solicitude' (július 12.) - ez utóbbinak Izlandon forgatták a videoklipjét. 2020 januárjában továbbá bemutatták az 'I Knew And Will Forever Know' dal hivatalos videóját is.

A 'Bleeding the Stars' rendelési infóit itt lehet megtalálni.

A Lacrimas Profundere legutóbbi, 'Hope Is Here' című nagylemeze 2016 augusztusában jelent meg - erről bővebben itt írtunk.


Új énekessel készült el az új LACRIMAS PROFUNDERE album, a 'Bleeding the Stars' - itt a friss dal / videoklip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás