Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

SKINFLINT - új albumot jelentett be Botswana elsőszámú metalbandája


2018-05-29

A dél-afrikai Botswanából származó heavy metal-trió ötödik nagylemeze a nyár első napján jelenik meg.

A Skinflint egy olyan országból származik, ami nem feltétlenül a metal- / rockzenéjéről híres; ettől függetlenül azonban meglehetősen aktív a színtér arrafelé. Botswana elsőszámú metalbandája, a Skinflint immáron több mint tíz esztendeje aktívan gyártja albumait - ebből az országból tulajdonképpen ez az első előadó, amit egy neves európai kiadó (Pure Steel Records) igazolt le. Debütáló nagylemezüket (2009 - 'Massive Destruction') követően olyan underground-beli klasszikussá vált stúdióalbumokat dobtak nemzetközi piacra, mint az 'Iklwa' (2010), a 'Dipoko' (2012) és a 'Nyemba' (2014). Muzikális tekintetben a trió kiváló módon ötvözi a tradícionális / epikus heavy metal zenét az afrikai népzenével.

A Giuseppe „Juice“ Sbrana énekes-gitáros vezette trió a fentebb említett tradíciót követi új, ötödik nagylemezén is, amit konkrétan a bandáról neveztek el; habár ezúttal még több egzotikus zenei elem fedezhető fel dalaikban. Tíz vadonatúj autentikus dél-afrikai metal-himnusz került fel az albumra, többnyire angolul, valamint a tagok anyanyelvén (Setswana) előadva. Akinek bejött a Skinflint eddigi munkássága, az kizárt, hogy csalódjon a még ezeknél is magasabb színvonalú 'Skinflint' albumban!

A 'Skinflint' 2018. június elsején jelenik meg, az INTO Records gondozásában (a Cargo Records forgalmazása révén). Az előrendeléseket itt lehet leadni.

A tracklista:
01.
Eyes In A Leopards Spots
02. Birds And Milk, Bloody Milk
03. The Prophecy Of Nongqawuse
04. Chiruwi
05. The Hyena Sorcerer
06. Thorns Of Fire
07. The Swallowing Monster
08. Tuyewera
09. Mathoa
10. Tokoloshe

A 'Birds And Milk, Bloody Milk' című szám hivatalos videoklipen is megjelent. Ezzel kapcsolatban az alábbi közlemény érkezett Botswanából: "Érzésünk szerint az új albumon felvonul sajátos "afrikai metalzenénk" minden jellegzetes eleme. Azért neveztük el magunkról ezt a lemezt, mert úgy érezzük, ezekkel a dalokkal sikerült véghez vinnünk minden művészi elképzelésünket, és mindazt, amiről a Skinflint szól. Első single-dalnak a 'Birds And Milk, Bloody Milk' című számot választottuk, mivel ez a dal igencsak megkülönböztető stílussal rendelkezik, és erős Kwasa Kwasa-hatásokat visel magán - ilyesmi korábban pedig nem volt jellemző a rock / metalzene berkein belül. Ennek megfelelően a videoklipben is Kwasa Kwasa-táncosok tűnnek fel. A forgatást két nap alatt bonyolítottuk le, egy kis botswanai faluban, Mokatsében".

Alább a banda előző, 'Ram Of Fire' című videoklipje is megtekinthető:

Bővebb infók a Skinflint-ről a Facebook-on érhetők el.


SKINFLINT - új albumot jelentett be Botswana elsőszámú metalbandája
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás