Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [310. rész]


2018-05-30

Egy elfeledett zenekar a német dark zene színteréről...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 310. rész

DARK - 'Deadzone'

A német Dark a nevéhez hűen dark / gothic metal zenében utazott. A kaiserslauterni együttes 1991-től nagyjából 10 éven keresztül működött.

A Dark 1996-ban adta ki debütáló, 'Endless Dreams of Sadness' című albumát, amin még javarészt szintetizátorokkal megspékelt thrash / death metal zene hallható. A második, 'Seduction' (1997) című nagylemezen inkább már a gothic metal dominál, a Tiamat / The Gathering / Crematory / Theater Of Tragedy stílusát kibontakoztatván. Ezen a lemezen énekelt a gitáros Mathias Fickert (egy női énekes, Lisa Mosinski társaságában), aki ezt követően a frontemberi szerepet is átvette.

A trióvá fogyatkozott Dark harmadik, egyben utolsó és legsikeresebb albuma, a 'Revolution' 1999-ben látott napvilágot. Ezt a lemezt a Commusication Stúdióban rögzítették, Gerhard Magin hangmérnök közreműködésében. A 'Revolution' dalainak stílusa eltérn a Dark korábbi munkásságától - ekkor a banda már a Paradise Lost és a Theater Of Tragedy által is felvett elektronikus / ambient vonalat követte. A lemez nyolc eredeti dala mellett egy U2-feldolgozás - 'Pride (In the Name of Love)' is helyet kapott a kollekcióban.

A Dark nem sokkal a 'Revolution' megjelenése után feloszlott; a tagok ezután már nem folytatták zenei pályafutásukat.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [310. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás