Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

"Epikus, multi-dimenzionális és költői" albummal készült a RIVERSIDE - bemutatták az új, 'Vale Of Tears' című számot


2018-07-29

A lengyel prog-metalista Riverside zenekar meghosszabbította szerződését az InsideOutMusic kiadóval, és bejelentette hetedik, 'Waste7and' című albumát.

Visszatértünk! Boldogan árulhatjuk el, hogy hetedik albumunkat 'Waste7and' (Wasteland) címmel láttuk el - a megjelenés pedig ezév szeptemberében lesz esedékes. Ez az első lemezünk, amit trióként rögzítettünk. Zenénk még "komolyabb", még kiforrottabb lett; szóval készüljetek fel egy férfias, de mégis érzelmekkel teli albumra. A 'Waste7and' tehát magán viseli első két lemezünk emócionális hatásait, valamint utolsó két kiadványunk produkciós feljettségét egyaránt. Ha minden a tervek szerin halad, az új Riverside album ELPUSZTÍT majd benneteket!" - közölte az új lemez kapcsán a banda, amit jelenleg Mariusz Duda (ének, gitár, basszusgitár), Piotr "Mittloff" Kozieradzki (dobok) és Michał Łapaj (billentyűs) alkot.

Az InsideOutMusic szeptember 28-án adja ki a 'Waste7and' albumot, a lentebb látható, Travis Smith (Opeth, Devin Townsend, stb.) által tervezett borítóval.

Duda a következőképpen nyilatkozott az új album koncepciójáról: "Ezúttal úgy döntöttem, "poszt-apokaliptikus" vizekre evezünk. Ennek érdekében sok könyvet olvastam, filmet néztem és videójátékot kipróbáltam; és végül rájöttem, hogy mindegyik a menekülésről és a túlélésről szól. Így az, hogy önmagam írjak egy efféle történetet, ezidáig nem tűnt jó ötletnek. A Riverside életében azonban most egy új fejezet nyílt, és az utóbbi években tapasztalt élményeinket figyelembe véve, egy ehhez hasonló történet már egyből értelmet nyert volna. A 'Waste7and' többnyire arról szól, ami napjainkban zajlik a világban; de ugyanakkor utalás a bandát sújtó 2016-os tragédiára is. Zenei tekintetben ehhez mérten sötét hangzást vonultattunk fel; és a stúdiós folyamatokat is a korábbiaktól eltérő módon végeztük. Persze továbbra is mi vagyunk a Riverside, de mondanivalónkat ezúttal még mélyebb tartalommal, még "felnőttebb" módon prezentáljuk. A legtöbb előadó ugyanazokat a mondatokat nyilatkozza egy-egy új album kiadása esetén: megalkották a valahavolt legjobb munkájukat. Én nem fogom ezt mondani, mert minden, amit eddig csináltunk, meglehetősen jó és egyedi; de annyit bizton állíthatok, hogy sosem volt még rajtuk ilyen nagy mértékű érzelmi nyomás egy-egy leemz megalkotása közben, mint most... és nem is valószínű, hogy valaha fogunk még egy ehhez hasonló albumot készíteni. A 'Waste7and' egy epikus, multi-dimenzionális, költői és rendkívül mély album. Ilyenre valószínűleg egyszer az életben képes az ember".

A tracklista:
01. The Day After
02. Acid Rain
03. Vale Of Tears
04. Guardian Angel
05. Lament
06. The Struggle For Survival
07. River Down Below
08. Wasteland
09. The Night Before

Az első ízelítő dalt és az előrendelési infókat július 27-én tetté közzé. A 'Vale Of Tears' című single lentebb meghallgatható; a rendeléseket pedig itt lehet leadni.

A hírek így folytatódnak: "Szintén ebben az évben lesz esedékes a Wasteland 2018 elnevezésű turné, aminek során az új albumot promótáljuk. Itt megtaláljátok a 2018 őszi koncert-dátumokat és -állomásokat, amiket észben kell tartanotok. Hamarosan bejelentünk további bulikat is!“.

A Riverside a nyár folyamán fellép három európai és egy amerikai fesztiválon (Cruise To The Edge); a 'Waste7and' hivatalos promóciós turnéja pedig október 12-én indul Gdansk-ban, a B90 klubban. A koncerteken egy másod-gitáros, Maciej Meller teszi teljessé a felállást (ő a szívrohamban 2016-ban elhunyt Piotr Grudziński-t helyettesíti).

A Riverside legutóbbi stúdiólemeze, a 'Love, Fear and the Time Machine' 2015 szeptemberében jelent meg.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás