Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A Napalm Records-szal kötött lemezszerződést a trance-metalista RAGE OF LIGHT együttes


2018-05-30

A svájci Rage Of Light formáció világraszóló lemezszerződést kötött az osztrák Napalm Records-szal, és bejelentette, hogy hamarosan elkészül első nagylemezével.

A Rage Of Light együttest egy svájci zenész / multi-kulturális zenerajongó, Jonathan Pellet alapította, azzal a céllal, hogy platformot biztosítson két kedvenc stílusának, a trance- és a metalzenének. Jonathan 2007-ben mutatta be első dalát, a 'Chasing A Reflection'-t, amiből végül kiforrott a Rage Of Light koncepciója, ami alapjában véve elektronikus témákra és metal-ritmusokra épül. Mivel azonban Jonathan két másik zenekarnak is tagja (Dysrider, Nodafreth), a következő néhány évben szünetelt a Rage Of Light.

2011 és 2015 között négy újabb ROF-kompozíció született meg - innentől kezdve hivatalosan is "trance-metalként" ismeretes ez a műfaj. Jonathan dalainak stílusát a 2000-es évek svájci trance-színtere, és a nevesebb melodic death metal bandák ihletik. Első szerzeményeit egy EP-n kivitelezte - ennek rögzítése céljából pedig két tehetséges zenészt kért fel.

A Rage Of Light énekese az Evenmore zenekar front-asszonya, Melissa Bonny lett, aki változatos vokál-témáival és nagyszerű hangjával már évekkel ezelőtt elkápráztatta a svájci metal-közönséget. A banda harmadik tagja a gitáros, Noé Schüpbach, aki nem mellesleg Jonathan Nodafreth-beli csapattársa.

A Rage Of Light 2016-ban kiadta bemutatkozó EP-jét ('Chasing a Reflection') 2017-ben pedig bemutatta az Amon Amarth klasszikus 'Twilight Of The Thunder God' dalának feldolgozását; pontosabban annak hivatalos videoklipjét - ez lentebb elérhető a korábban megjelent 'Sick' című szám kisfilmjével egyetemben.

2018-ban elérkezett a hatodik Rage Of Light single kiadásának ideje: az 'I Can, I Will'. Az új dalban ezúttal is a szépséges Melissa Bonny erőteljes énekhangját hallhatjuk, Jonathan Pellet dühös hörgései mellett. A frontember egyúttal az új videoklip rendezője is volt.

Idén májusban újabb örömhír érkezett: a Rage Of Light világraszóló lemezszerződést kötött az osztrák Napalm Recorsd-szal, és bejelentette: hamarosan elkészül a csapat első teljes értékű stúdióalbuma!

Bővebb infók a Rage Of Light projektről a Facebook-on olvashatók.


A Napalm Records-szal kötött lemezszerződést a trance-metalista RAGE OF LIGHT együttes
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás