Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

STONED JESUS - korai demó-felvételekből álló kollekciót jelentett be az ukrán trió


2019-11-04

A Stoned Jesus nevezetű progresszív stoner rock banda új albumát a Napalm Records gondozza.

A 2019-es év fémjelzi a Stoned Jesus fennállásásának 10. évfordulóját. Ezidő alatt az ukrán banda olyan nagysikerű single-dalokat adott ki, mint például az 'I'm The Mountain', mely többmilliós YouTube-megtekintéssel rendlekezik. A Stoned Jesus 2009-ben tehát indult, mint Igor Sydorenko egyszemélyes fuzz-rock preojektje; később azonban az euópai heavy stoner / doom rock-színtér egyik vezető zenekarává nőtte ki magát.

A 10. évforduló alkalmából a banda egy különleges ajándékkal kedveskedik a rajongóknak: november 8-án a Napalm Records révén kiadnak egy korai demó-felvételekből álló válogatás-lemezt, amit 'From the Outer Space' címmel láttak el.

"Több mint egy évtizede jelen vagyunk a színtéren; ezért úgy éreztük, valami igazán fantasztikus dologgal kell meglepnünk a rajongókat" - nyilatkozta az énekes-gitárosként funkcionáló Igor. "A 'From the Outer Space' nem a jövőbeni dolgaink előjele; annál inkább egy emlék-album, egy visszatekintés a múltba. Ez a kiadvány történelmünk egy fejezetének összegzése, ami most átnyújtunk Nektek".

Igor újra-maszterizálta a dalok eredeti változatait, és néhány eddig ki nem adott felvételt is felhelyezett erre az exkluív kiadványra, ami megjelenik 300 példányszámra limitált bakeliten is.

A tracklista:
01. The Sweet Whore Of Babylon
02. Insatiable King
03. Eastern Magic
04. Occult
05. Black Woods

Lentebb ízelítőképpen az előrendeléshez megtekinthető a 'The Sweet Whore Of Babylon' című felvétel friss videoklipje.

Alább egy videó-interjú is elérhető, amiben a tagok nyilatkoznak az új kiadvány kapcsán:

A Stoned Jesus a tavalyi évben adta ki legutóbbi, 'Pilgrims' című nagylemezét. Negyedik albumával az ukrán trió jócskán meghaladja a stoner / desert rock zene megszokott határait: a 'Pilgrims' egy sokszínű, groove- és noise rock-elemeket, valamint komoly fúziós prog-témákat és beteges basszus-játékos felvonultató lemez. A hallgatóknak elsőre minden bizonnyal a klasszikus Mastodon és Melvins albumok ugranak majd be a 'Pilgrims' hallatán, de a Stoned Jesus-t nem elég szimplán ennyivel leírni...

A banda így kommentálta az új kiadványt: "Ezt a lemezt a megállás nélküli, könyörtelen turnézás, és az ebből fakadó pozitív és negatív érzelmek ihlették. Fura, mennyire el tudsz szakadni a valóságtól, ha folyamatosan ennyi ember vesz körül... Zenei tekintetben az új album tehát eltér mindattól, amit eddig műveltünk: jóval dal-központúbb, de ugyanakkor még több kihívással teli kollekciót tettünk le az asztalra - mind szónikus, mind struktúrális tekintetben".

A 2018. szeptember 7-én megjelent 'Pilgrims' borítója és dallistája így néz ki:

01. Excited
02. Thessalia
03. Distant Light
04. Feel
05. Hands Resist Him
06. Water Me
07. Apathy

A 'Pilgrims' megjelent többek közt digitális formában, limitált, négyfelé nyitható digipak CD-n, valamint különféle színű bakelitlemezen. A rendeléseket itt lehet leadni. Ízelítőképpen lentebb megtekinthető a 'Hands Resist Him' videoklipje, és meghallgatható a 'Water Me' dal. 2019 márciusában bemutatták az 'Apathy' kisfilmjét is.

Az Ihor Sydorenko énekes-gitáros, Serhij Sljussar basszer és Dmytro Zinchenko dobos alkotta Stoned Jesus aktuális turné-beosztása itt érhető el.


STONED JESUS - korai demó-felvételekből álló kollekciót jelentett be az ukrán trió
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás