Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

REVOCATION - új videoklip a 'The Outer Ones' albumról: 'Vanitas'


2019-03-18

A 2006-ban alakult Massachusetts-i technikás metal banda 2018. szeptember 28-án a Metal Blade jóvoltából adta ki új nagylemezét.

A 'The Outer Ones' című albumon a Revocation "a végletekig feszegeti egyedi hangzása death metal- és prog-elemeit".

Dave Davidson énekes-gitáros korábban elmondta: "Már a munkálatok elején tisztában voltunk a konkrét irányzattal; így bátran kijelenthetem, hogy ez az eddigi legsötétebb, leg-death metalosabb albumunk. Néha, amikor egy adott death metal banda progos irányba kalandozik, hajlamos elveszteni zenéje feszességét, varázsát... mi azonban arra törekedtünk, hogy előtérben maradjon a dalok agressziója - emellett pedig csak mellékes az, hogy technikásság tekintetében újabb határokat feszegetünk...".

Míg a 2016-os 'Great is Our Sin' albumon társadalmi / történelmi témákkal foglalkozott a banda, addig az új lemez dalszövegeivel Davidson a fantasy / sci-fi / horror műfaj mester előtt tiszteleg. "Maga a lemezcím is egyfajta óda H.P. Lovecraft-hoz, és az által kreált univerzum kozmikus lényeihez. Lévén az új dalok zenei tekintetben meglehetősen gonoszak - és ugyanakkor space-hatásúak -, jó ötletnek tűnt, hogy maga a lemezcím is a dalok vibrálását tükrözze. Viszont attól függetlenül, hogy a dalszövegeket ilyesfajta írások inspirálták, természetesen a való világ reflekciói is terítéken vannak. Egyszóval igyekeztem caló témák mélyebb, szimbolikus jelentéseit megfejteni...".

A tracklista:
01. Of Unworldly Origin
02. That Which Consumes All Things
03. Blood Atonement
04. Fathomless Catacombs
05. The Outer Ones
06. Vanitas
07. Ex Nihilo
08. Luciferous
09. A Starless Darkness

A 'The Outer Ones' első hivatalos videoklipje az 'Of Unworldly Origin' című nyitó-dalhoz készült, David Brodsky rendezésében - ez lentebb megtekinthető. Az album több különféle változatban megrendelhető.

Alább meghallgatható a teljes lemez:

A lemez felkerül több Billboard-listára is. Íme a helyezések:

2019 márciusában bemutatták a 'Vanitas' című szám hivatalos klipjét, amit a Rivers of Nihil együttesből ismert Jonathan Topore rendezett. Íme a premier:

A Revocation április-május folyamán bonyolítja le következő észak-amerikai lemezbemutató turnéját, a Whitechapel, a Dying Fetus, a Fallujah, a Spite, az Uncured és a Buried Above Ground társaságában.


REVOCATION - új videoklip a 'The Outer Ones' albumról: 'Vanitas'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás