Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Kiadta és egészében bemutatta debütáló albumát a SIEGE OF POWER nevezetű all-star death metal banda


2018-09-10

"No bullshit" - ez a lényege a Siege Of Power zenekarnak.

A Siege Of Power 2013-ban alakult, semmiféle különösebb indíttatással. Miután a banda szerepelt egy split-albumon, fel is oszlottak; a hullájukat elásták, és majdnem el is felejtette őket mindenki; mígnem 2017-ben a rohadó tetem újjá nem éledt. A reinkarnáció végeredménye egy nonszensz-mentes extrém metal album lett, ami nehézsúlyú "doom-dózerekkel" formáltak meg. Zenei tekintetben a Carnivore-tól, az S.O.D.-n és a Discharge-on át, egészen az Amebix-ig, mindent fel lehet itt fedezni; de ami elsőre szembetűnik, az a banda sajátos módon könyörtelen hangzása.

A Siege Of Power all-star felállását Chris Reifert énekes (Autopsy, Violation Wound, Abscess, Painted Doll), Paul Baayens gitáros (Asphyx, ex-Hail of Bullets, Thanatos), Theo van Eekelen basszer (ex-Hail of Bullets, ex-Houwitser, ex-Grand Supreme Blood Court) és Bob Bagchus dobos (ex-Asphyx, Soulburn, ex-Grand Supreme Blood Court) alkotja.

A bandát a Metal Blade kiadó igazolta le. Ennek kapcsán Chris Reifert elmondta: "Ez kibaszott fasza! A Metal Blade az egyik legelső metal-kiadó volt, amit annak idején - még tinédzserként felfedeztem, miközben kerestem a keményebbnél keményebb bandákat. Általuk - pontosabban a hírhedt Metal Massacre válogatás-sorozat révén - ismertem meg sok-sok fasza zenekart és albumot. Saját kapcsolatom az MB-vel tehát igencsak mély - ha tudják ezt, ha nem... De most itt vagyunk, és végre együtt dolgozunk. Hell yeah!".

Bob Bagchus hozzátette: "A Metal Blade neve számomra a metal-mágia szinonimája. És ez így van egészen gyerekkorom óta. Az olyan nagy nevek, mint a Metallica, a Slayer, a Trouble, vagy a Hallows Eve erősen kötődnek a Metal Blade-hez; épp úgy, ahogy az én metalista gyerekkoromhoz is. Az, hogy most szerződést köthettem a kiadóval a Siege Of Power színeiben, rendkívül fasza érzéssel tölt el - mondhatni ez az én "zenei" karrierem megkoronázása!".

A Siege Of Power debütáló albuma, a 'Warning Blast' szeptember 7-én jelent meg, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Conquest For What?
02. For The Pain
03. Bulldozing Skulls
04. Born Into Hate
05. Torture Lab
06. Uglification
07. Trapped And Blinded
08. Diatribe
09. Warning Blast
10. Mushroom Cloud Altar
11. Lost And Insane
12. Bleeding For The Cause
13. Escalation 'til Extermination
14. Privileged Prick
15. Short Fuse
16. Violence In The Air
17. It Will Never Happen
18. The Cold Room

A nagylemezt megelőzte egy kislemez, ami a 'The Cold Room' címet viseli. Az augusztus 10-én limitált példányszámban megjelent 'The Cold Room'-ra három szám került fel - ezek közül csak a címadó dal, ami helyet kapott a 'Warning Blast' albumon is. Az EP elérhető 7-hüvelykes bakeliten (500 példányszámban) és digitális formában is; épp úgy, ahogy a nagylemez is több különböző változatban rendelhető meg.

"A 'The Cold Room' a Siege Of Power első hivatalos videoklipje. Ebből megismerhetitek sajátos audió-terror stílusunk, aminek a lényege az egyszerűség és a lényegretörő hangzás. A 'The Cold Room' egyúttal a leglassabb dal az albumon, a címadó szám mellett. Ez a dal egyébként minden bizonnyal összezavar mindenkit, a lemez többi részének távlatából, de csak azokat megismervén fogjátok felfedezni, mennyire sokoldalú, változatos ez az anyag. Doom, death, thrash és punk - minden van rajta! De egyelőre - fiúk és lányok - élvezzétek ezt a doom-dózert, amit 'The Cold Room'-nak hívnak!".

Íme a dal hivatalos videoklipje:

Újabban megjelent a második videoklip is, ami a 'Mushroom Cloud Altar' című számhoz készült. Ezt így kommentálta a banda: "A 'Mushroom Cloud Altar' a 'Warning Blast' album egyik legpunkosabb nótája. Lényegretörő, Discharge-szerű D-Beat muzsika, mindeféle bla-blától mentesen!!".

Lentebb meghallgatható a teljes album:


Kiadta és egészében bemutatta debütáló albumát a SIEGE OF POWER nevezetű all-star death metal banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás