Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt az új klip a JUNGLE ROT 10. albumáról: 'A Burning Cinder'!


2018-11-20

A wisconsini old-school death metal banda nemrég kiadta új, tizedik - eddigi legvadabb és legbrutálisabb - nagylemezét, amit nem véletlenül magáról a zenekarról neveztek el.

"Ezúttal is igyekeztünk igazodni a jól bevált Jungle Rot-formulához, ami szerint egy rajongók által élvezhető, gyilkos albumot teszünk le az asztalra" - közölte korábban Dave Matrise énekes-gitáros. "Jó érzés visszatérni ahhoz, amihez a leginkább értünk: a brutális, kemény zene komponálásához".

Az új Jungle Rot album a banda nevét viseli. Nem véletlen, hiszen ez a csapat 10. sorlemeze; eddigi karrierjük megkoronázása. A 'Jungle Rot' album július 20-án látott napvilágot.

A felvételek a wisconsini Racine-ben, a Belle City Sound Stúdióban zajottak, Chris Djuricic producer társaságában. A keverést és a maszterizálást a legendás svéd death metal-guru, Dan Swanö (Dark Funeral, Marduk, stb.) Végezte el. Dobokon ezúttal a banda egy korábbi partnere, Jesse Beahler működik közre. A lemezborítót ezúttal is a banda állandósult partnere, Havancsák Gyula (Destruction, Annihilator, Grave Digger, Sabaton, stb.) tervezte.

A Jungle Rot karrierjének eddigi legdinamikusabb és leváltozatosabb anyaga kapcsán Matrise a következőket is elmondta: "Mi vagyunk a Jungle Rot. Ez a Jungle Rot. Sok banda feloszlik, szögre akasztja a gitárt, nyugovóra tér, feladja... de nem ez a helyzet a mi esetünkben. Minket semmi nem állít meg. Az 1990-es évek elején a death metal-forradalom alapozta meg az azóta is stagnáló metal-színteret. A mi munkánk tehát immáron több mint 20 éve ugyanaz... Ez teljesedett most ki ezen az új lemezen".

Az album a könyörtelen 'Send Forth Oblivion' című death metal-himnusszal indul. Továbbá felkerült a lemezre egy 'Glory For The Fallen' című tétel is, ami a zenekar néhai barátja, Jeff emlékére íródott, akit 2017-ben gyilkoltak meg. "Fontosnak éreztük, hogy felvegyünk egy dalt néhai testvérünk, Jeff emlékére; illetve egy másik annak a gyáva szarházinak a gyalázására, aki elvette fiatal barátunk életét - ez a 'Pumped Full Of Lead'. Rengeteg fájdalmat éltem át e dalok megírása közben; és egy fontos következtetést le is vontam: az élet nem más, mint fájdalom".... A Jungle Rot egy Kreator-klasszikus ('Terrible Certainty' / 1987) feldolgozásával zárja az albumot. "Mindig is imádtam ezt a számot, és már régóta tervezem, hogy fel is dolgozom. Emlékszem, amikor először láttam élőben a Kreator-t... na akkor döntöttem el, hogy én is alapítok egy bandát..." - nyilatkozta Matrise.

A tracklista:
01. Send Forth Oblivion
02. Delusional Denial
03. A Burning Cinder
04. Triggered
05. Fearmonger (feat. Schmier)
06. Stay Dead
07. Glory For The Fallen
08. Pumped Full Of Lead
09. Twisted Mind
10. Terrible Certainty (Kreator cover)

Elsőként azt a 'Fearmonger' című számot osztották meg, amit a legendás Destruction frontemberével, Schmier-rel közösen rögzítettek. Matrise a dal eredet kapcsán így nyilatkozott: "Néhány évvel ezelőtt feldolgoztuk a Destruction 'Invincible Force' című klasszikusát, amire Schmier úgy reagált, hogy szerinte ez a valahavolt legjobb Destruction-feldolgozás. Néhány évvel később együtt turnéztunk, Schmier pedig több alkalommal is közösen adta elő velünk ezt a nótát. Az ő jellegzetes stílusa és az én vokálom olyannyira passzol egymáshoz, hogy amikor megkezdtük az új album dalszerzői munkáit, az volt az első ötletünk, hogy Schmier-t meghívjuk vendég-énekesnek. Nyilván tetszett is neki ez az ötlet, és megtiszteltetésnek vette, hogy szerepelhet az egyik dalunkban. Így született meg a 'Fearmonger'".

Újabban megjelent az 'A Burning Cinder' című szám is, aminek dalszövege a "vak vezet világtalant" elvet vetíti az Egyesült Államok jelenlegi politikai helyzetére. A dalhoz készült videoklipet Dustin Smith rendezte.

A 'Send Forth Oblivion' című szám hivatalos klipje lentebb megtekinthető. Ezt a kisfilmet szintén Dustin Smith rendezte.

A 'Jungle Rot' albumot különféle változatban (CD-n, limitált LP-n, digitálisan, exkluzív box-szettben) meg lehet rendelni, közvetlenül a banda honlapján.

A Jungle Rot júliusban és augusztusban a Havok és az Extinction A.D. társaságában turnézott Észak-Amerikában. Jövő tavasszal Európába is ellátogat a banda, az Ultra-Violence társaságában. Íme a körút beosztása:

 

A Jungle Rot legutóbbi nagylemeze, az 'Order Shall Prevail' 2015. június 30-án került forgalomba. Erről bővebben itt írtunk.


Itt az új klip a JUNGLE ROT 10. albumáról: 'A Burning Cinder'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás