Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

TREAT - 'Tunguska' című albummal tér vissza a veterán svéd rockbanda; itt az új dal, a 'Rose Of Jericho'!


2018-08-08

A legendás Treat együttes szeptember 14-én adja ki a 'Tunguska' albumot, a Frontiers Records jóvoltából. Itt a friss dal-premier!

A veterán együttes a 2006-os újjáalakulás óta két stúdióalbumot adott ki ('Coup de Grace - 2010, 'Ghost of Graceland' - 2016) - mindkettőt meglehetősen szívélyesen fogadták a régi és új rajongók, illetve a kritikusok egyaránt. Lévén ez a két lemez igazi mesterműként van számontartva a színtéren, a Treat igencsak magasra helyezte a lécet. Ezt igyekszik meghaladni a banda újabb nagylemeze, a 'Tunguska'.

A 'Tunguska' címét és irányzatát illetően Anders Wikström banda-alapító / gitáros / producer az alábbi nyilatkozatot adták: "Az album címe arra a kísérteties robbanásra utal, ami Szibériában történt az 1908-as évben; másrészről azonban - mind metaforikus, mind művészi tekintetben - a puzzle utolsó, hiányzó darabját szimbolizálja... ezt igyekeztünk helyre tenni a band újjáalakulása óta. Ebben a lemezben minden benne van, ami az évek tapasztalai során felgyülemlett, zenei kreativitásunkat illeti. Egyúttal ezekkel a dalokkal kívánjuk illusztrálni, hogyan is képzeljük el a Treat hangzását a 21. században. Dalszövegi tekintetben is sikerült elég mélyre ásnunk; a dalok dinamikáját és produkcióját nézve pedig főként a változatosságra törekedtünk: hagytuk, hogy a keményebb, nyersebb témák és a banda lágyabb oldala megférjen egymás mellett".

A 'Tunguska' producere ezúttal is a neves zeneszerző / régi Treat-fan, Peter Mansson volt, de a hangtechnikai munkálatokba besegített maga Anders Wikström is. Nekik köszönhetően kitűnő hangzás révén jut el a hallgatókhoz egy több mint három évtizedes karriert maga mögött tudó zenekar szűntelenül fiatalos, energiával teli lelke.

"Célom mindig is az volt, hogy a stúdiós munka révén is bemutassam mindazt, amire élőben képes a banda. Ezért álltunk le némi időre a turnézással, miután megjelent legutóbbi albumunk, a 'Ghost of Graceland' - totálisan fel akartunk töltődni energiával, hogy úgy vágjunk bele a következő munkálatokba" - folytatta Anders. "Ahogy a rajongóink meghallják a 'Tunguska' első szólamait, döntésünk jogossága azonnal egyértelművé válik számukra. Amikor először hallottam az új anyagot, az az érzés fogott el, mint amit '89-ben éreztem, az 'Organized Crime' befejezésekor; miután konkrétan arról volt szó, hogy mindannyian olyan keményen dolgoztunk, mintha az életünk függene ettől a lemeztől... Érzésem szerint a 'Tunguska' a Treat végső órája; pályafutásunk csúcsa! És ez igaz minden egyes bandatagra, külön-külön is! Istentelenül büszkék vagyunk erre a lemezre!".

A tracklista:
01. Progenitors
02. Always Have, Always Will
03. Best Of Enemies
04. Rose Of Jericho
05. Heartmath City
06. Creeps
07. Build The Love
08. Man Overboard
09. Riptide
10. Tomorrow Never Comes
11. All Bets Are Off
12. Undefeated

Elsőként a 'Build The Love' című szám jelent meg az új lemezről. A dal lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában, ízelítőképpen a 'Tunguska' előrendeléséhez. Újabban napvilágot látott a 'Rose Of Jericho' szöveges videója is.

A Treat - aminek jelenlegi felállását Robert Ernlund énekes, Anders Wikström gitáros-vokalista / producer, Patrick Appelgren gitáros-billentyűs, Jamie Borger dobos és Pontus Egberg basszusgitáros alkotja - októberben Japánban turnézik; novemberben pedig Nyugat-Európában ad koncerteket. A lemezbemutató turné eddig ismeretes beosztása itt érhető el.


TREAT - 'Tunguska' című albummal tér vissza a veterán svéd rockbanda; itt az új dal, a 'Rose Of Jericho'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás