Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

STEEL PROPHET - hivatalos videoklip a 'Damnation Calling' című számhoz


2020-01-27

A legendás Steel Prophet zenekar a tavalyi év elején több albumra szóló szerződést kötött a ROAR! Rock of Angels Records kiadóval; tavasszal pedig kiadta vadonatúj nagylemezét és bemutatta új énekesét.

A Steel Prophet új nagylemeze 'The God Machine' címmel jelent meg, 2019. április 26-án.

Az új lemez öt évvel a nagysikerű 'Omniscient' album megjelenése után látott napvilágot. Ez a banda első albuma, amin a neves heavy metal énekes / producer R.D. Liapakis (Mystic Prophecy, Devil's Train) énekel. Liapakis nem csak a mikrofon mögött prezentálja kivételes tehetségét; egyúttal ő és Steve Kachinsky gitáros-billentyűs felelt a dalszerzésért és a produkciós munkákért is.

A 'The God Machine' albumon "felvonulnak a thrash és a doom metal műfajok jellegzetes elemei, de némi Scorpions-szerű dallamosság is felüti a fejét. Alapvetően azonban a Steel Prophet-től megszokott, klasszikus US power metal zenét hallhatjuk ezen a lemezen. Aki heavy metal-lélekkel él és lélegzik, azt garantáltan lenyűgőzi majd a 'The God Machine'".

Az új lemez producere tehát maga Steve Kachinsky és R.D. Liapakis volt (ez utóbbi nem csak a Mystic Prophecy és a Devil’s Train, hanem többek közt a Suicidal Angels, a Firewind, az Eldritch, a Silius és a FireForce hangmérnökeként is klasszikus műveket alkotott a múltban). A keverést és a maszterizálást “Best Producer 2017-Heavy Music Award” győztese, Henrik Udd végezte el, a Henrik Udd Recording Stúdióban (Architects, Bring Me The Horizon, Hammerfall, Powerwolf, stb.).

Kachinsky és Liapakis mellett Jon Paget szólógitáros, Vince Dennis basszusgitáros (Body Count, ex-World in Pain, ex-Dia de los Muertos, ex-Tourniquet, ex-Prong (live), ex-Obscene Gesture) és John ‘JT’ Tarascio dobos alkotja a Steel Prophet jelenlegi felállását.

A tracklista:
01.
The God Machine
02. Crucify
03. Thrashed Relentlessly
04. Dark Mask / Between Love And Hate
05. Damnation Calling
06. Soulhunter
07. Buried And Broken
08. Lucifer / The Devil Inside
09. Fight, Kill
10. Life = Love = God Machine

Az album az ütős címadó dallal indul, melyet dühös ritmusok, gyors riff-témák és fogós refrének alkotnak. Ezzel vezetik fel a 'Crucify' és a 'Dark Mask / Between Love And Hate' cíűm tételeket, melyek az NWOBHM műfaj legszebb éveibe repítik vissza a hallgatókat. Eközben a 'Thrashed Relentlessly' a US power metal műfaj riffjeinek definícióját határozza meg, a 'Damnation Calling' és a 'Lucifer / The Devil Inside' pedig újra elhozza a 'Headless Cross'-érás, Tony Martin-féle Black Sabbath feelingjét. A 'The God Machine' album tehát meglehetősen multidimenzionális, ugyanakkor mégis alapvetően klasszikus heavy metal-jelleggel bír - kompenzációképpen ott van például a 'Buried And Broken' című power-ballad... Egy magas színvonalú, minőségi metal-albumról van tehát szó, ami rövid időn belül a Steel Prophet történetének instant klasszikussává válik majd!

Az első új single-dal, a 'Crucify' szöveges videója, valamint a lemez címadó dalának és 'Thrashed Relentlessly' című számának hivatalos klipje itt érhető el:

2019 októberében a banda bemutatta a 'Soulhunter' című dal hivatalos animációs klipjét, 2020 januárjában pedig közzétették a 'Damnation Calling' hivatalos kisfilmjét, ami itt tekinthető meg:

A leginkább Steve Kachinsky Blakmoor technikás, virtuóz gitár-jétákáról ismert, hosszú karrierrel rendelkező banda a kaliforniai Van Nuys-ból származik. Egyedi hangzású, progresszív heavy metal zenéjük révén az Államokbeli színtér egyik legnagyobb legendájává váltak. Mindeddig nyolc stúdiólemezük jelent meg - a legutóbbi (amin a legendás Rick Mythiasin énekelt) 2014 nyarán látott napvilágot, a Cruz del Sur Music kiadó jóvoltából, 'Omniscient' címmel.


STEEL PROPHET - hivatalos videoklip a 'Damnation Calling' című számhoz
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás