Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

VOIVOD - itt a 'The Wake' című harmadik videoklipje: 'Iconspiracy'!


2018-09-15

A kanadai metal-innovátorok nemrég bejelentették következő stúdióalbumukat, és annak európai promóciós turnéját.

Az új, 'The Wake' címet viselő Voivod album a veterán banda fennállásának 35. évfordulója alkalmából jelenik meg, 2018. szeptember 21-én , a Century Media kiadó jóvoltából, mint a 2013-as 'Target Earth' album és a 2016-os 'Post Society' EP folytatása.

A banda dobosa, Michel "Away" Langevin elmondta, hogy az új album "egy bonyolult koncept-lemez" lesz, amit "súlyos progresszív thrash zene, és némi pszichedelia" formájában prenzentálnak. "Egyetlen rövid rock-himnusz kerül fel a lemezre; a többi hosszú prog-nóta; a 'Post Society' EP méltó folytatása".

A 'The Wake' borítóját természetesen ezúttal is maga Away készítette. A felvételek és a keverés Francis Perron hangmérnök társaságában zajlott, a kanadai RadicArt Recording Stúdióban.

A tracklista:
01. Obsolete Beings
02. The End Of Dormancy
03. Orb Confusion
04. Iconspiracy
05. Spherical Perspective
06. Event Horizon
07. Always Moving
08. Sonic Mycelium

A 'The Wake' wlső single-dalát július 20-án tették közzé. A hivatalos videoklip formájában is megjelent 'Obsolete Beings' - ami digitálisan és bakelit-kislemezként is megvásárolható - rendezését Eric Massicotte és Pierre Duplessis vállalta el. Íme a premier:

A második videoklipet szeptember elején osztották meg. Az 'Always Moving' című szám kisfilmjét szintén a Massicotte-Duplessis páros rendezte. Michel “Away” Langevin így nyilatkozott: "Egy fantasztikus nyári, észak-amerikai fesztivál-turnét követően egy új dalokból és régei klasszikusokból álló, friss szettlistával vesszük az irányt Európa felé. Első új single-dalunk, az 'Obsolete Beings' mellett bevettük egy másik kislemez-nótát is a szettbe: ez az 'Always Moving', aminek most örömmel mutatjuk be a hivatalos videoklipjét. Hamarosan találkozunk!".

Az újabb videoklipet az 'Iconspiracy' dalhoz készítette a neves román illusztrátor, Costin Chioreanu (Twilight 13 Media). Bélanger így szólt: "Amit a legjobban szeretek a Voivod-fnokban, az az, hogy képesek minden dal szövegét a saját szájuk íze szerint átformálni. Ez a videó remek portréja az 'Iconspiracy' dalnak, Costin fantasztikus vizualizációkkal szerelte fel ezt a kisfilmet - így remek reprezentációja született ennek a kis történetnek. Hatalmas köszönet Costin-nak, aki egy csodálatos artista - benne mindig megbízhatunk; mindig leszakítja a fejünket a munkájával".

A csapat egyúttal bejelentette a 'The Wake' világkörüli lemezbemutató turnéjának első felvonását, amit Európában rendeznek meg, szeptember és október folyamán. Az európai körút - aminek teljes beosztása itt érhető el - szeptember 7-én a budapesti Dürer Kertet is érintette (itt a Maggot Heart volt előzenekar; míg máshol a Nightrage és a Bio-Cancer kíséri a Voivod-ot).

A Voivod 'Post Society' című mini-lemeze 2016. február 26-án jelent meg, CD-n, digipakban és digitális letöltésként, szintén a Century Media jóvoltából. A félórás EP - melynek borítóját ezúttal is a dobos, Michel "Away" Langevin tervezte - 5 stúdió-dalt tartalmaz; köztük a korábban csak bakeliten megjelent 'Forever Mountain'-t, valamint a 'Silver Machine' című Hawkwind-feldolgozást. Az EP-ről bővebben itt írtunk.


VOIVOD - itt a 'The Wake' című harmadik videoklipje: 'Iconspiracy'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás