Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

'Outstrider' címmel jelenik meg a második ABBATH album, amin új felállás mutatkozik be - itt a telejs stream!


2019-07-03

Az Immortal egykori frontemberének szólóbandája hamarosan kiadja új albumát.

Mint most kiderült, az új Abbath album - amin új felállás mutatkozik be - 'Outstrider' címmel jelenik meg, 2019. július 5-én, világszerte a Season Of Mist kiadó gondozásában.

Az új lemezen az Abbath-bandától megszokott, egyedi black metal zene hallható, ami "néhol az Immortal fagyos hangképeire emlékeztet, néhol pedig dallamos és NWOBM-hatásokat vonultat fel".

Az 'Oustrider' albumra nyolc vadonatúj kompozíció, plusz egy Bathory-feldolgozás került fel. A kiadó közleménye így szól: "Ha azt hitted, hogy az Abbath képtelen felülmúlni az első albumot, akkor várd ki, amíg meghallod ezt az anyagot!"

Íme a lemezborító - amit Kim Holm és Olav Iversen tervezett - és a dallista:

A tracklista:
01. Calm In Ire (Of Hurricane)
02. Bridge Of Spasms
03. The Artifex
04. Harvest Pyre
05. Land Of Khem
06. Outstrider
07. Scythewinder
08. Hecate
09. Pace Till Death (Bathory feldolgozás)

Az első három ízelítő, a 'Harvest Pyre', a 'Calm In Ire (Of Hurricane)' és az 'Outstrider' című single-dalok hivatalos klipje / szöveges videója / audiója itt érhető el, ízelítőképpen az előrendeléshez:

Néhány nappal a megjelenés előtt bemutatták a teljes album-streamet:

Az album digibox változatának "kicsomagoló" videója itt tekinthető meg:

Az Abbath zenekar 2018-ban fogyatkozott meg, miután a King Ov Hell nevű basszusgitáros bejelentette kilépését. King Ov Hell bandán belüli nézeteltérések okán távozott az Abbath-ból. Elmondása szerint nem ért egyet a banda következő albumán felvonultatott témákkal, dalszövegekkel, melyeket egy híres svájci pszichiáter, Carl Gustav Jung inspirált. King véleménye szerint Jung keresztény miszticizmussal való kapcsolata inkompatibilis az Abbath imázsával.

A legjobbakat kívánom a banda maradék tagjainak, a kiadó és turné-stábnak. Sok sikert kívánok a következő albumhoz és a jövőbeni koncertekhez" - nyilatkozta King, azaz Tom Cato Visnes basszusgitáros (aki a Gorgoroth legtöbb albumának, valamint az Ov Hell zenekarnak a dalszerzője) "Az Abbath zenéje továbbra is fantasztikus. Részemről úgy érzem, fenn kell tartanom a művészi integritást, és csendben tovább kell lépnem”.

King Ov Hell utódja a Darkness, a Huginn, a Skoll és a The True Endless egykori basszerosa, Mia Wallace lett. Mellette új szólógitárosa is lett a csapatnak: ő Ole André Farstad, akit az Ilti Milta és a Meelodi egykori szólistájaként ismerhetett meg a közönség. A dobok mögött továbbá Ukri Suvilehto, a Tuliterä, a Vermivore, a Whispered, a Before The Dawn, a Psykoosi és De Lirium's Order egykori / jelenlegi stúdió- / turné-ütőse ül.

Az Abbath zenekar 2020 elején bonyolítja le következő európai turnéját; méghozzá az 1349 és az újonnan alakult Vltimas társaságában.

Az egykori Immortal-vezér Abbath 2016 januárjában adta ki első önálló albumát - erről és a legutóbbi tagcserékről bővebben itt írtunk. Ezen az albumon Abbath és King Ov Hell mellett a God Seed és a Borknagar ütőse, Baard "Creature" Kolstad játszik.


'Outstrider' címmel jelenik meg a második ABBATH album, amin új felállás mutatkozik be - itt a telejs stream!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás