Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A néhai Warrel Dane vendégszerepelt a COLLECTOR debütáló albumán - megjelent az első videó a stúdióból


2019-01-20

A "sokszínű" bostoni heavy metal banda két év után végre a világra szabadíthatta bemutatkozó ópuszát, a 'Liberation’s Fall' albumot.

A 2018. június 13-án, szerdán megjelent 'Liberation’s Fall' albumon három neves vendégzenész hangja / játéka hallható: a The Agonist énekesnője, Vicky Psarakis; az Act Of Defiance / ex-Megadeth gitáros Chris Broderick; valamint a néhai Nevermore-legenda Warrel Dane egyaránt szerepel egy-egy új Collector-dalban. A 'Liberation’s Fall' stílusát tekintve a heavy metal, a thrash metal és az újhullámos amerikai metalzene ötvözete; más szóval: a "Trivium és a Megadeth tlálkozása a Gojirával".

"Röviden összefoglalnánk, miről is van szó: debütáló, júniusban megjelent alumunkon vendégként szerepel Warrel Dane, Chris Broderick és Vicky Psarakis (The Agonist). Alapvetően egy vérbeli metal-lemezről van szó, de a dalokban zongora-, cselló-játék és nagyzenekari betétek egyaránt felfedezhetők, az alap-műfaj különféle ágainak stílusjegyei mellett. Dalszövegek tekintetében társadalmi / politikai témák vannak terítéken - háború, erőszak, egyenlőtlenség, stb. -, de angyalokról, démonokról és a Nefilimről (a "Gyűjtő") is írtunk számokat, hogy ezzel is kihangsúlyozzuk a jó és a rossz közötti viszony ingatag mivoltát" - olvasható a banda korábbi közleményében.

A Collector egyenesen négy neves hangrménököt kért fel az új dalok lekeverése céljából, hogy biztosra menjenek a hangzást illetően: Mikko Karmila, Neil Kernon, Jayce Lewis és Martyn Ginge Ford kihozta a maximumot a Collector dalaiból. A maszterizálást a szintén híres Ted Jensen (Mastodon, Behemoth) végezte el.

Az albumot itt lehet megrendelni CD-n, LP-n és digitális változatban.

Íme az első dal-premierek, a Vicky Psarakis-szel rögzített 'Between The Two Demons', az 'A Tale Of Titans', valamint a korábban megjelent 'End This Life', amiben a 2017 decemberében elhunyt Warrel Dane és az egykori Megadeth gitáros Chris Broderick vendégeskedik:

A Collector 2019 januárjában közzétett egy felvételt, melyen a néhai Warrel Dane is feltűnik. Az alább látható vágatlan videó 2016 augusztusában készült, a 'Liberation's Fall' munkálatai közben.

"Ahogy ígértük, itt az első része a Warrel-lel közösen rögzített 'End This Life' dal munkálatait összefoglaló videó-sorozatnak. Ez egy exkluzív, színfalak mögötti betekintés debütáló dalunk elkészültébe. Mondanunk sem kell, fantasztikus élmény volt számunkra ez az egész, de ezt az örömet és izgatottságot láthatjátok arcunkon is. Warrel egy legenda volt - hatalmas megtiszteltetés volt látni őt élőben, akció közben. Számunkra ő egy mentor volt, egy igazi testvér - az ő tanításain nőttünk fel, és általuk váltunk napról napra jobb zenészekké. Mindörökké megőrizzük a vele közösen eltöltött, csodálatos emlékeket..." - közölte a Collector.

A Collector Facebook-oldala itt érhető el.


A néhai Warrel Dane vendégszerepelt a COLLECTOR debütáló albumán - megjelent az első videó a stúdióból
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás