Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

BLOODYWOOD - jótékony és rendszerkritikus indiai metalzene


2020-04-01

A Bloodywood elhozza a metalzenét India utcáira, és bemutatja, hogyan erősíti a káosz az összhangot.

Az indiai Bloodywood nevű zenekar egy metalista paródia-projektként alakult, azzal a céllal, hogy "pop-dalokat pusztítson el főállásban". A Karan Katiyar gitáros / producer és Jayant Bhadula énekes által vezetett projekt legutóbb 'Anti-Pop' címmel adott albumot, amin többek közt Backstreet Boys-, Rick Astley-, Michael Jackson- és Taylor Swift-slágerek metal-verziója szerepel (a lemez a lenti lejátszón teljes egészében meghallgatható). Emellett a banda saját dalaival is komoly sikereket arat a világ minden táján.

A Bloodywood legfrissebb single-dala, a 'Yaad' lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában. Ennek kapcsán a következőket közölte a banda: "A 'Yaad' (ami hindu nyelvről fordítva "emlékezetet" jelent) az elfogadásról, a beletörődésről szól - leginkább olyan esetben, amikor elveszítünk egy hozzánk közel álló személyt. A dalszöveg arról a hatásról szól, amit a szóban forgó egyén ránk gyakorolt; illetve a hitről, aminek révén a legszebb emlékeinkben él tovább ez az ember".

A Bloodywood az új single-dallal a Posh Foundation-t támogatja, ami egy kormánytól független, non-profit állatvédő és -mentő szervezet. Ugyanezen alapítvány számlájára utalta a banda 2019-es európai turnéja (Raj Against The Machine) bevételeinek nagy részét. A tervek szerint ez a szervezet az elkövetkezendő 5 évben több mint 27 ezer gazdátlan állat életét menti majd meg.

A Bloodywood néhány hónapja megosztott egy átdolgozott klasszikus indiai népdalt: az 'Ari Ari' új verzióját Raoul Kerr rapperrel közösen rögzítették, hogy ezzel a dallal "hívják fel az emberek figyelmét az egyenlőség, a sokszínűség és a mindennapokból kiveszett szeretet jelentősségére". Íme a premier:

Később egy újabb single-dallal jelentkezett a csapat. Raoul Kerr-rel közösen vették fel a 'Jee Veerey' című számot; méghozzá jótékony célból.

"A Himachal Pradesh csodálatos, csendes és nyugodt tájai, erdejei és halk patakjai között megszületett egy 'Jee Veerey' című folk metal-dal (szó szerinti fordításban: "Élj, Te bátor hős"). Ez egy olyan dal, ami a kitartásról és a bátorságról szól, egy meglehetősen alulértékelt, súlyos probléma, az elmebetegség kapcsán".

Az új single bevételeit teljes egészében különféle mentális betegségek kezelésére fordítják. A támogatandó alapítvány honlapját itt lehet elérni.

Az előző single, az 'Endurant' 2019 januárjában jelent meg. Ez a szám egy "bullying-ellenes himnusz". Íme a klip premierje:

2019 júniusában egy másik dallal jelentkezett a csapat: a 'Machi Bhasad (Expect A Riot)' a banda nyári európai turnéja alkalmából látott napvilágot.

A Bloodywood 2019 nyarán Európában - pontosabban Németországban és Nagy-Britanniában turnézott. A körutat Raj Against The Machine-nak nevezték el...

Bővebb infók a projektről és a koncertekről a Facebookon olvashatók.


BLOODYWOOD - jótékony és rendszerkritikus indiai metalzene
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás