Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új feldolgozás-albumot adott ki a MANTAR - itt az L7-féle 'Can I Run' dal videoklipje!


2020-06-26

A Mantar nevezetű német extrém metal-duó 'Grungetown Hooligans II' címmel adja ki új feldolgozás-albumát június 26-án; mégpedig saját kiadójuk, a MantaRecordings jóvoltából.

A 'Grungetown Hooligans II' megjelenik bakeliten, digitálisan és CD-n. A rendeléseket itt lehet leadni.

"Felvettünk egy fasza kis feldolgozás-albumot, amit egy elég szar névvel illettünk: a 'Grungetown Hooligans II' azt a célt szolgálja, hogy a karantén ideje alatt elszórakoztassa a hallgatókat, de egyébként egy nagyon jó kis lemez lett belőle! Ha véletlenül nem tetszik (ami szinte elképzelhetetlen), akkor valószínűleg nem voltál gyerek a '90-es évek grunge-korszaka alatt... mivel erről szól ez az egész mini-album" - közölte a banda.

A tracklista:
01. The Bomb (L7)
02. Puss (The Jesus Lizard)
03. 100% (Sonic Youth)
04. Ghost Highway (Mazzy Star)
05. Can I Run (L7)
06. Bruise Violet (Babes In Toyland)
07. Who You Drivin' Now (Mudhoney)
08. Knot (7 Year Bitch)

A cover-album első ízelítője, a Mazzy Star-féle 'Ghost Highway' feldolgozásának hivatalos videója lentebb elérhető, ízelítőképpen a rendeléshez. Újonnan megjelent a Sonic Youth-féle '100%' című szám feldolgozása is, amihez egy VHS-stílusú videoklip készült, a banda tagjai és Matthis Van Der Meulen rendezésében - lentebb ez is elérhető.

"A lemezt Észak-Amerikában a Brutal Panda Records gondozza; mi pedig nagyon büszkék vagyunk, hogy saját kiadónk, a "MantaRecordings" révén is kiadhatjuk a kezünkből ezt a gyermeket!" - tette hozzá a csapat.

Az album megjelenésének napján továbbá közzétették az L7-féle 'Can I Run' dal feldolgozásának hivatalos videoklipjét is.

Az észak-német Mantar zenekar öt év alatt többet ért el, mint ammenyire több kétszer ilyen idős, kétszer ilyen nagy banda képes. Hanno Klaenhardt gitáros-énekes és Erinc Sakarya dobos 20 éves barátsága egy igazi siker-sztoriban teljesedett ki - ez pedig egyetlen dolgon alapszik: a kemény munkán, ami mindeddig három albumot, egy EP-t és egy koncert-kiadványt eredményezett. 2014-ben jelent meg debütáló lemezük, a 'Death By Burning' (Svart Records), ami egy kegyelmet nem ismerő, punk-attitűddel felszerelt, intenzív metal-album, melyet rendkívül aktív turnézással népszerűsítettek a világ minden táján (felléptek többek közt a Roadburn, a Wacken Open Air  fesztiválokon és a Maryland Deathfest-en is). Ezután érkezett a 2016-os 'Ode to the Flame' - Nuclear Blast Records-os debütáló lemezük - amivel még magasabbra tették a lécet; és turnézás tekintetében is túl léptek Európán és az USA-n: megjárták Oroszországot, Japánt és Dél-Afrikát is.

Mindezt egy rövidebb szünet követte - ezidő alatt Hanno Floridába költözött; de a Mantar mégis megalkotott egy roppantul erős művet, ami a 'The Modern Art of Setting Ablaze' címet viseli. Ez egy rövid, de lényegretörő és feszes, riff-gazdag alkotás, amit Hanno így kommentált: "Ezúttal kihagytunk minden bullshit-et. Az volt a célunk, hogy rövid, 3-4 perces dalok tegyünk le az asztalra. Bam, bam, bam... Minden egyes szám más és más, de mégis fülbemászó - erről szól ugyanis a rock 'n' roll".

A Mantar genezisének alapja az, hogy a két tag egyike sem aposztrofálja magát "vérbeli metalistaként". Hanno egy punk-gyerek, aki későbbi élete során kedvelte meg a black metalt; Erinc pedig leginkább dark műfajban mozog otthonosan - többnyire The Sisters Of Mercy-n nevelkedett. "...viszont metalista közönségünk van; vagyis gondolom mi is metalbanda vagyunk" - folytatta Hanno "Ezt én ajándékként fogom fel, mivel tulajdonképpen sosem hallgattam klasszikus metal-lemezeket" - ez pedig érezhető a 'The Modern Art of Setting Ablaze' album egyedi hangzásán, a dalok eredeti riffjein és nihilista atmoszféráján. "Riffek, riffek, riffek - ez a Mantar erőssége. Kibaszottul egyszerű az egész, de mi pont ezt szeretjük. Habár az új lemez mindenképpen metalabb az előzőknél, én úgy gondolom, hogy ezek a dalok magukért beszélnek, és nem kell őket konkréten beosorolni egyik műfajba sem" - tette hozzá a dalszerző.

A 2018 augusztusában megjelent 'The Modern Art of Setting Ablaze' album címe a Mantar tűzzel való megszállottságát szimbolizálja; a koncepció pedig az emberiséget a feledésbe vezető, igába hajtó tényezőkkel foglalkozik. Nem feltétlenül politikai kinyilatkoztatásról van szó; annál inkább arról a morbid bűvöletről, amik parázsló feszültségük révén hamarosan tűzbe borítják a tömegek elméjét... "Jómagam megszállottja vagyok a tüzes pillanatoknak. A hangerő, a nyers és agresszív, lángoló hangzás zenei tekintetben is az elsődleges tényező részemről. Mondhatnám úgy is, hogy igyekszünk lángba borítani a színpadot, miközben erőszakot szabadítunk a tömegre - ezért élünk" - fejtette ki Hanno.

A tracklista:
01. The Knowing
02. Age Of The Absurd
03. Seek + Forget
04. Taurus
05. Midgard Serpent (Seasons Of Failure)
06. Dynasty Of Nails
07. Eternal Return
08. Obey The Obscene
09. Anti Eternia
10. The Formation Of Night
11. Teeth Of The Sea
12. The Funeral

Az 'Age Of The Absurd' és a 'Seek + Forget' című single hivatalos klipje lentebb elérhető. Szintén lentebb érhető egy összefoglaló hangklip, aminek révén belehallgathatunk az album összes dalába. Továbbá külön meghallgatható a 'Taurus' dal is.

A black metalt doom-mal és punkzenével vegyítő Mantar 2014-ben adta ki debüt-albumát, a 'Death By Burning' című anyagot. Ezt követően igazolta le őket a Nuclear Blast, és jelent meg második lemezük, az 'Ode to the Flame', aminek promóciójával nagyszabású turnékat bonyolítottak le világszerte.


Új feldolgozás-albumot adott ki a MANTAR - itt az L7-féle 'Can I Run' dal videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás