Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Bemutatta új videoklipjét a C.O.C. / Bloody Hammers / Demon Eye tagok alkotta LIGHTNING BORN együttes


2019-06-17

A Ripple Music kiadó világraszóló lemezszerződést kötött a Lightning Born zenekarral, aminek első albuma június végén jelenhet meg.

A Lightning Born egy vérbeli szuper-group, amit a Maryland / East Coast doom-színtér legkiválóbb zenészei alkotnak. A bandát a Mega Colossus együttes dobosa, Doza Hawes alapította, miután egy The Hell No koncertet látván felkereste annak énekesnőjét, Brenna Leath-t.

Imádom Brenna hangját! Miután először meghallottam, rögtön kíváncsivá tett, vajon milyen lenne ha egy tradícionális / klasszikus rock / blues stílusú bandában énekelne...” - emlékszik vissza Hawes. “Aztán elképzeltem a teljes csapatot: gitárosnak Erik Sugg-ot a Demon Eye-ból; lévén ő fantasztikus riffeket és általában nagyszerű képes szerezni. Úgy gondoltam, az ő sötét, doom-os játéka tökéletesen passzolna Brenna hangjához”.

A trió sikeresen össze is jött. Mindeközben Brenna épp egy Hell No albumon dolgozott; méghozzá a Corrosion Of Conformity basszusgitárosa, Mike Dean producelésében. Az énekesnő meghívta Dean-t Hawes bandájába basszusgitározni... Az első próba után nyilvánvalóvá vált, hogy tökéletesen képes közreműködni a négy zenész.

Nem minden nap történik olyan, hogy megvalósul az álom-bandád... Pláne úgy, hogy az tökéletesen együtt is tud dolgozni: könnyen megy a dalszerzés, és alapvetően kitűnő a kölcsönhatás. Dalaink tehát rövid időn belül össze is álltak” - mondta Hawes.

A "proto-metal" stílusú Lightning Born 2016 őszén debütált élőben (a Conan és a Serial Hawk előzenekaraként). A banda azóta olyan neves előadók társaságában lépett színpadra Észak-Karolina-szerte, mint a The Sword, az Earthless, a Mountain, a The Obsessed, a Karma To Burn és a Ruby The Hatchet. 2017-ben a Maryland Doom Fest színpadán is koncertet adtak.

A banda mostanra elkészült debütáló albumával (természetesen Dean producelésében). A Ripple Music 2019. június 21-én adja ki a 'Lightning Born' albumot, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Shifting Winds
02. Renegade
03. Silence
04. You Have Been Warned
05. Salvation
06. Magnetic
07. Out For Blood
08. Power Struggle
09. Oblivion
10. Wildfire
11. Godless

Az első két hivatalos ízelítő, a 'Shifting Winds' és a 'Renegade' dal videoklipje itt tekinthető meg:

A bandával kapcsolatos legfrissebb hírek a Facebook-on érhetők el.


Bemutatta új videoklipjét a C.O.C. / Bloody Hammers / Demon Eye tagok alkotta LIGHTNING BORN együttes
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás