Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Megkötötte első lemezszerződését a C.O.C. / Bloody Hammers / Demon Eye tagok alkotta LIGHTNING BORN együttes


2018-06-13

A Ripple Music kiadó világraszóló lemezszerződést kötött a Lightning Born zenekarral, aminek első albuma 2018 második felében jelenhet meg.

A Lightning Born egy vérbeli szuper-group, amit a Maryland / East Coast doom-színtér legkiválóbb zenészei alkotnak. A bandát a Mega Colossus együttes dobosa, Doza Hawes alapította, miután egy The Hell No koncertet látván felkereste annak énekesnőjét, Brenna Leath-t.

Imádom Brenna hangját! Miután először meghallottam, rögtön kíváncsivá tett, vajon milyen lenne ha egy tradícionális / klasszikus rock / blues stílusú bandában énekelne...” - emlékszik vissza Hawes. “Aztán elképzeltem a teljes csapatot: gitárosnak Erik Sugg-ot a Demon Eye-ból; lévén ő fantasztikus riffeket és általában nagyszerű képes szerezni. Úgy gondoltam, az ő sötét, doom-os játéka tökéletesen passzolna Brenna hangjához”.

A trió sikeresen össze is jött. Mindeközben Brenna épp egy Hell No albumon dolgozott; méghozzá a Corrosion Of Conformity basszusgitárosa, Mike Dean producelésében. Az énekesnő meghívta Dean-t Hawes bandájába basszusgitározni... Az első próba után nyilvánvalóvá vált, hogy tökéletesen képes közreműködni a négy zenész.

Nem minden nap történik olyan, hogy megvalósul az álom-bandád... Pláne úgy, hogy az tökéletesen együtt is tud dolgozni: könnyen megy a dalszerzés, és alapvetően kitűnő a kölcsönhatás. Dalaink tehát rövid időn belül össze is álltak” - mondta Hawes.

A "proto-metal" stílusú Lightning Born 2016 őszén debütált élőben (a Conan és a Serial Hawk előzenekaraként). A banda azóta olyan neves előadók társaságában lépett színpadra Észak-Karolina-szerte, mint a The Sword, az Earthless, a Mountain, a The Obsessed, a Karma To Burn és a Ruby The Hatchet. 2017-ben a Maryland Doom Fest színpadán is koncertet adtak.

A banda debütáló albuma jelenleg is készül (természetesen Dean producelésében). A Ripple Music várhatóan 2018 novemberében jelenteti meg a lemezt. Bővebb infók hamarosan...

A bandával kapcsolatos legfrissebb hírek a Facebook-on érhetők el.


Megkötötte első lemezszerződését a C.O.C. / Bloody Hammers / Demon Eye tagok alkotta LIGHTNING BORN együttes
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás