Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

THE PINEAPPLE THIEF - klip-premier a 'Dissolution' albumról: 'Threatening War'


2019-01-15

A "poszt-progresszív" műfaj legnagyobb mestere, Bruce Soord és bandája, a The Pineapple Thief 'Dissolution' címmel jelentette meg új sorlemezét.

A The Pineapple Thief-nek ez a második albuma, amin a King Crimson és a Porcupine Tree virtuóz dobosa, Gavin Harrison játszik (Gavin először a 2015-ös 'Your Wilderness' lemezen segített be).

Bruce Soord frontember így nyilatkozott az új album munkálatai kapcsán: “A stúdióban ezúttal is Gavin Harrison segédkezett. Négyőnk között egy valódi kollaboratív kölcsönhatás jön létre, miközben dalokat szerzünk és rögzítünk. Közös munkával sikerült életre kelteni ezeket a nótákat. Amikor mindenki azonos irányba halad, abból fantasztikus dolgok születhetnek... Nálunk azonban más a helyzet. Gavin velünk volt a munkálatok kezdetétől fogva; és általa olyan irányba vittük a dalokat, amilyet én eleinte meg sem álmodtam volna. Azon kaptuk magunkat, hogy egymást toljuk előre, mind technikai, minf művészi szempontból. Voltak olyan időszakok is, amikor egy-egy dal összeállítása 6 hónapon keresztül tartott... ezután egyszerre éreztem magam felélénkülten, de ugyanakkor fáradtan és megsemmisülve - ekkor azt hittem, sosem lesz kész ez a lemez... Azonban minden egyes nap rátaláltunk arra az extra valamire, ami előre lökött minket. Ezt kézzel megfogni nem lehet, de mégis ledöntött előttünk minden akadályt. Hihetetlenül büszke vagyok erre az albumra”.

A 'Dissolution' albumot Nagy-Britannia-szerte rögzítették, több különböző stúdióban. “A dobokat Gavin stúdiójában rögzítettük és kevertük; a londoni Bourne Place-ben. Szerintem neki van a világ legjobb hangzású live-szobája, ami kiváló terepet biztosít a drum-mixhez. Miközben Gavin felvette és lekeverte a saját témáit, Jon a saját termében rögzítette a basszus-témákat, Észak-Leicesterben. Steve ezidő alatt a billentyűkkel volt elfoglalva, a saját mastering stúdiójában, Exeterben; én pedig elvégeztem a végső simításokat Yeovilban (a Soord Stúdióban). Szokatlannak tűnhet, hogy külön dolgoztunk, de mégis egységes bandaként stúdióztunk; de az az igazság, hogy folyamatosan tartottuk a kapcsolatot egymással. A modernkori technológia révén élőben meg lehet osztani egymással az ötleteinket; ami azt is jelenti, hogy sokszor tudtunk közösen is jammelni, még úgy is, hogy egy kicsit távol voltunk egymástól...”.

A 'Dissolution' lemezborítóját az ikonikus grafikai stúdió, a Stylorouge (Pink Floyd, David Bowie, Blur, Trainspotting film, stb.) készítette.

A tracklista:
01. Not Naming Any Names
02. Try As I Might
03. Threatening War
04. Uncovering Your Tracks
05. All That You've Got
06. Far Below
07. Pillar of Salt
08. White Mist
09. Shed A Light

Az augusztusban megjelent albumot itt lehet megrendelni többféle változatban.

Elsőként a 'Far Below' című számot osztották meg, aminek kapcsán Soord így nyilatkozott: "A 'Far Below’ című szám egyfajta jam-session-ként indult, jómagam és Gavin között. Gavin "magával hozta" sajátos 6/8-os ritmusát; így nekem nem tellett sok időbe, mire kiötlöttem a dallamokat. Így aztán meg is született hamar ez a dal. Hogy ez lenne az én kedvencem az albumról? Nehéz ezt megítélni... mivel ez a lemez nagyon sok zenei területet felölel. Viszont az igaz, hogy a 'Far Below' prezentálja a legjobban mindazt, amit mi négyen, a The Pineapple Thief kollektíve elképzelünk. Alig várom már, hogy élőben is előadhassam ezt a számot!”.

Újabban megjelent a 'Threatening War' és a 'Try As I Might' című számok hivatalos klipje:

A The Pineapple Thief szeptemberben indította a 'Dissolution' lemezbemutató turnéját, ami egészen 2019 márciusáig tart majd. Az európai körút eddig ismeretes beosztása itt érhető el.

A  The Pineapple Thief 2017 szeptemberében egy vadonatúj koncert CD-t / DVD-t dobott piacra, 'Where We Stood' címen - erről bővebben itt írtunk.


THE PINEAPPLE THIEF - klip-premier a 'Dissolution' albumról: 'Threatening War'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás