Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Mankind Woman' című stúdióalbummal jelentkezett a KYUSS legendája, Brant Bjork - itt a 'Chocolatize' dal klipje!


2018-09-20

A legendás Kyuss zenekar alapítótagjaként ismertté vált énekes / dalszerző / multi-instrumentalista / producer Brant Björk a Heavy Psych Sounds Records jóvoltából adta ki új lemezét.

A 2018. szeptember 14-én megjelent 'Mankind Woman' egy "vérbeli Brant Bjork-album", azonban a zenész most először nem önmagában, hanem egy neves producer közreműködésében alkotta meg művét: társa nem más, mint a Low Desert Punk Band gitárosa, Bubba Dupree. Brant és Bubba közösen szerezte és rögzítette az új album dalait; mégpedig két vendég-basszusgitáros (Armand Secco Sabal, Nick Oliveri) és egy vokalista, Sean Wheeler társaságában (ez utóbbi session-zenész a Low Desert Punk Band-ben).

A 'Mankind Woman' felvételei 2018 elején zajlottak le Zainaland-ban, a Brant és felesége (Zaina Alwan) tulajdonában lévő, kaliforniai "kreatív villában". A producer és a hangmérnök Yosef Sanborn, a los angelei Massive FX pedál-gyártó cég tulaja volt (a zenekar által használt pedálok nagyrészét maga Yosef tervezte).

Bjork és Bubba "modern klasszikusként" jellemzi a 'Mankind Woman' hangzását. Az már jónéhány éve nyilvánvalóvá vált, hogy mindkét zenész specialistának számít a '60-as / '70-es évek zenéjében / feelingjében; így azt is lehetett előre sejteni, hogy az új album is e dicső éra stílusán, hangzásvilágán alapszik - ettől függetlenül azonban mégsem az volt az eredeti cél, hogy egyfajta "retro" albumot készítsenek; annál inkább a kortárs hangzásbeli minőségre hajtottak. Brant Bjork továbbá minden korábbinál "mélyebb" dalszövegeket írt erre a lemezre: napjaink társadalmi és személyes problémáit énekli meg a Kyuss-legenda - az elit képmutatása, a rasszizmus, a szexizmus, valamint a békéért és egységes szeretetért zajló mindennapos küzdelem a lemez elsődleges témája. Zenei tekintetben mindent megkapunk, amiről Bjork zenéje általában ismerszik: a jazz, a blues és funk muzsika keveredik a klasszikus rock zenével; vagyis ezen műfajok minden rajongójának élvezetes hallgatnivalót biztosít a 'Mankind Woman'!

Íme a lemez Robin Gnista által tervezett borítója és dallistája:

01. Chocolatize
02. Lazy Wizards
03. Charlie Gin
04. Mankind Woman
05. Pisces
06. Swagger & Sway
07. Somebody
08. Pretty Hairy
09. Brand New Old Times
10. 1968
11. Nation Of Indica

A 'Mankind Woman' megjelent többféle színű limitált LP-n, valamint digipak CD-n és digitális formában is. Az előrendelési időszak július 3-án vette kezdetét, a Heavy Psych Sound Records kiadó honlapján. A teljes album-stream két nappal a megjelenés előtt vált elérhetővé:

Egy héttel a megjelenés után bemutatták a vezető single-dal, a 'Chocolatize' hivatalos klipjét. Íme a premier:

Az új album promóciójával Bjork még ebben az évben lebonyolít egy nagyszabású turnét, melyen Sean Wheeler lesz a különleges vendég. Az európai körúton régi Kyuss-klasszikusok és újabb Bjork-nóták egyaránt elhangzanak. A teljes beosztást a zenész Facebook-oldalán lehet megtalálni.

A jelenleg John Garcia oldalán, a Vista Chino zenekarban is közreműködő Brant korábban két saját lemezkiadót (Duna Records, El Camino) is alapított; emellett világszerte elismert producer, előadó és dalszerző hírében áll. Kiemelkedő tehetségét az utóbbi időben többek közt a Fu Manchu, a Fatso Jetson és a Mondo Generator együttesekben kamatoztatta; nem is beszélve sikeres szóló-karrierjéről, amit közel 20 esztendeje folytat. Legutóbbi önálló stúdióalbuma 'Tao of the Devil' címmel jelent meg, 2016 őszén; tavaly pedig kiadott egy 'Europe '16' című koncertalbumot is.


'Mankind Woman' című stúdióalbummal jelentkezett a KYUSS legendája, Brant Bjork - itt a 'Chocolatize' dal klipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás