Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új szöveges videót mutatott be 25. stúdióalbumáról a legendás URIAH HEEP zenekar: 'Knocking At My Door'


2019-01-16

A legendás prog-rock banda felvette soron következő, 25. nagylemezét. Az új album stílszerűen a 'Living the Dream' címet kapta.

"Immáron 47 éve együtt van a banda - ezidő alatt pedig számtalan zenekart láttunk jönni és menni. Mi viszont továbbra is itt vagyunk; továbbra is "Éljük az álmunkat"; így hát ezt a kifejezést választottuk új lemezcímnek" - nyilatkozta korábban a Uriah Heep gitárosa / alapítója, Mick Box.

Producernek ezúttal Jay Ruston-t választotta a veterán csapat. Ezzel kapcsolatban Mick a következőket közölte: "Azért döntöttünk Jay mellett, mert mindannyian nagyra méltatjuk az ő munkáit - a The Winery Dogs-tól kezdve, a Stone Sour-on, a Black Star Riders-en és Paul Gilbert-en át, egészen a Europe-ig. Jay vagy producere, vagy mixere volt ezen bandák egyes albumainak; így garantált frissességet hoz a Heep zenéjébe is".

A 'Living the Dream' 2018. szeptember 14.-i megjelenéséért a Frontiers felelt. Az albumra felkerült néhány tipikus, Heep-féle rock-himnusz, de nem maradnak el az epikus, progresszívabb szerzemények sem. Az albumot itt lehet megrendelni különféle formában (CD-n, LP-n, digitálisan, dedikált változatban, box-szettben, stb.).

A tracklista:
01. Grazed By Heaven
02. Living The Dream
03. Take Away My Soul
04. Knocking At My Door
05. Rocks In The Road
06. Waters Flowin'
07. It's All Been Said
08. Goodbye To Innocence
09. Falling Under Your Spell
10. Dreams Of Yesteryear
11. Take Away My Soul (alternatív verzió) (deluxe bónusz track)

A 'Living the Dream' exkluzív, bónusz lemezzel kiegészített változatán két videoklip ('Grazed By Heaven', 'Take Away My Soul') és egy 'making-of' videó kapott pluszban helyet.

Elsőként a 'Grazed By Heaven' című szám hivatalos klipjét osztották meg. E dal szövegét nem más, mint Jeff Scott Soto; zenéjét pedig Dave Rimmer basszusgitáros írta.
Soto elmondta: "Ez a dal egyértelműen a szexualitásról és a vágyról szól, amolyan A szürke 50 árnyalata-stílusban... Annak a személynek a szemszögéből írtam ezt a nótát, aki a szituációt irányítja, és aki minden boldogság okozója. Fantázia és vágy; fekete és fehér. Mivel maga a dal is nagyon szexi; így a szövegnek is annak kellett lennie".

Rimmer hozzátette: "
A 'Grazed...' ötlete onnan jött, hogy már régóta szerettem volna egy igazán tüzes, lázas Heep-dalt írni. Össze is állítottam a zenét, és végeztem a hangszereléssel, de még szükség volt egy erős dallamra / dalszövegre, és persze egy riffre... Lévén nagy rajongója vagyok Jeff Scott Soto hangjának és költeményeinek, megkérdeztem őt, érdekelné-e a dolog. Természetesen tetszett neki az ötlet, és elő is állt a tökéletes szöveggel / melódiával... egy rendkívül gördülékeny kollaboráció végeredménye lett tehát ez a szám; ami részemről egyértelműen egy "álom megélése"".

Újabban megjelent a 'Take Away My Soul' hivatalos videója és a 'Knocking At My Door' szöveges klipje is:

A jövőbeni turnékat illetően Mick Box nemrég elmondta: "A Heep büszkén jelentheti be, hogy mindeddig több mint 61 országban fordult meg. Minden egyes koncertet nagyon várunk; márpedig a 2018-as és 2019-es év tele lesz ilyen eseményekkel. A turnézás a vérünkben van; ez a mi szenvedélyünk; így a jövő év sem lesz kivétel ez alól".

A Uriah Heep 1970-ben debütált a hard rock műfaj egyik örök klasszikusával, a 'Very 'eavy... Very 'umble' albummal. Azóta a banda több mint 30 millió lemezt adott el világszerte; szinte megállás nélkül járta a világot (évente 125 koncert és 500,000-nél is több néző az átlag). Általános szettlistájuk felöleli teljes munkásságukat: a '70-es évek klasszikusaitól kezdve az újkori nótákig minden generáció számára élvezhető lehet egy-egy koncert.

A 'Living the Dream' album promóciós turnéja már tavaly nyáron elindult, de a körút hivatalosan október 23-án vette kezdetét; méghozzá a budapesti Akváriumban! A teljes jövőbeni turné-beosztás itt érhető el.

A Uriah Heep jelenlegi felállása így néz ki:

Mick Box - ének, gitár
Phil Lanzon - billentyűk, vokál
Bernie Shaw - ének
Russell Gilbrook - dobok, vokál
Dave Rimmer - basszusgitár, vokál

A Uriah Heep 24., 'Outsider' című stúdióalbuma 2014. június 9-én jelent meg - erről bővebben itt írtunk.


Új szöveges videót mutatott be 25. stúdióalbumáról a legendás URIAH HEEP zenekar: 'Knocking At My Door'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás