Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Egy hét múlva kiadja második nagylemezét a HELION PRIME - itt az új videoklipes dal, az 'Urth'!


2018-08-25

A Sacramento-ból származó "sci-fi power metal" együttes 'Terror of the Cybernetic Space Monster' címmel adja ki új nagylemezét.

Az augusztus 31-én megjelenő 'Terror of the Cybernetic Space Monster' albumra 9 vadonatúj dal került fel - köztük a finálé, a 17 perces, epikus címadó dal. A Helion Prime Lasse Lammert (Alestorm, Gloryhammer) hangmérnök társaságában vette fel az új anyagot, a Sacramento-beli LSD Stúdióban.

Jason Ashcraft, a banda alapítója / gitárosa így nyilatkozott: "Eleinte fogalmam sem volt, mi fog kisülni ebből az albumból... Először is: köszönöm, hogy a rajongók, akik követtek minket az utóbbi két, hullámvölgyekkel teli évben is kitartottak mellettünk. Most visszatértünk, és tele vagyunk inspirációval! Témáját tekintve az új lemez elsősorban az emberi természetről, valamint a bennünk rejlő jó és rossz küzdelméről szól. Ahogy mondtam, előre nem terveltem ki semmilyen konkrét koncepciót - minden jött magától, ahogy azt kell... Totálisan elégedett vagyok a végeredménnyel, és remélem, ti is azok lesztek!”.

Az új lemez a Helion Prime új felállásának bemutatkozását fémjelzi. Ezekben a dalokban hallhatjuk először az új énekest, Sozos Michael-t. A 2017-ben csatlakozott Sozos így nyilatkozott: "Elmondhatatlanul nagyszerű, eredményes élmény volt az új Helion Prime albumon dolgozni. Bármilyen indíttatásai is voltak Jason-nak az dalszerzői munkát illetően, mindvégig nyitott volt az én ötleteimre, vokál-témáimra és dalszövegeimre is. Kettőnk kollaborációja meglehetősen gördülékenyen zajlott, és ez tisztán érezhető a végterméken is".

Jason a következőket nyilakozta Sozos-ról: "Ő az az énekes, akivel álmaimban mindig is együtt dolgoztam. Nem csak a hangját tekintve top-tehetség; de érti és tisztában van azzal is, amiről a Helion Prime szól. Közösen megírni ezt az albumot, felejthetetlen élmény volt - egyszer sem volt szükség újrakomponálásra. Sozos ötletei tökéletesen illettek az én elképzeléseimbe. Nagyon örülök, hogy egy ilyen fantasztikus tehetséggel dolgozhatok együtt, és alig várom már a rajongók reakcióját".

Az alább látható lemezborítót ezúttal is az az Marc Whisnant készítette, aki a banda 2016-os debüt-albumát illusztrálta. Első lemezüket a Divebomb Records adta ki, de később leigazolta a bandát a német AFM Records (ami egy évvel később újra kiadta a 'Helion Prime' lemezt). A Helion Prime bemutatkozó albumát világszerte kiemelkedően pozitív kritikákkal illették a szaklapok és a műfaj rajongói egyaránt.

A tracklista:
01. Failed Hypothesis
02. A King Is Born
03. Bury The Sun
04. Atlas Obscura
05. Urth
06. The Human Condition
07. Spectrum
08. Silent Skies
09. Terror Of The Cybernetic Space Monster

A 'Terror of the Cybernetic Space Monster' előrendelési infói itt érhetők el. Ízelítőképpen alább megtekinthető a 'Silent Skies' és a 'Spectrum' című single hivatalos videoklipje, valamint az 'Urth' dal szöveges videója:

A Helion Prime felállása eredetileg egy énekesnővel teljesedett ki; Heather Michele azonban 2016. december 13-án bejelentette, hogy kilép a zenekarból (erről bővebben itt írtunk). Egy hét sem kellett, és a banda meg is találta eredeti front-asszonya utódját; méghozzá a Witch Mountain együttesből ismert Kayla Dixon személyében. Dixon-nal mindössze egyetlen single-dalt ('Remnants Of Stars') rögzített a csapat; néhány hónappal később azonban ő is távozott a felállásból. Az ő helyét vette át a tehetséges, ciprusi származású fiatalember, Sozos Michael.Egy hét múlva kiadja második nagylemezét a HELION PRIME - itt az új videoklipes dal, az 'Urth'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás