Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Helloween-feldolgozást mutatott be a HELION PRIME


2019-12-10

A Sacramento-ból származó "sci-fi power metal" együttes dalszöveges videó formájában mutatta be a Helloween 'Mr. Torture' című klasszikusának feldolgozását.

A 'Mr. Torture' feldolgozást a banda a legutóbbi album, a 'Terror of the Cybernetic Space Monster' rögzítése közben vette fel.

Ezzel egyidőben új énekest is bemutatott a csapat. Íme a közlemény: "A 'Mr. Torture' dal kiadásával szeretnénk végső búcsút inteni előző énekesünknek, Sozos Michael-nek. Sozos az elmúlt hónapokban a banda legjobb barátjává vált - a jövőben is imádni fogjuk őt. Sajnálatos módon a külföldi előadók USA-ba való belépése jelentős mértékben megnehezedett az utóbbi időkben; ezért nekünk is olyasvalakire volt szükségünk, aki otthonunkhoz közelebb él mint Sozos. Az viszont biztos, hogy nem ez lesz a banda és Sozos utolsó együttműködése!".

A Helion Prime ezentúl ismét front-asszonnyal az élén működik; ugyanis a banda új énekese Mary Zimmer lett. Vele közösen elsőként a 'The Final Theory' című szám demó-változatát vették fel, ami lentebb meghallgatható.

A tervek szerint 2020-ban új Helion Prime album van kilátásban!

A Helion Prime 'Terror of the Cybernetic Space Monster' címmel adta ki aktuális nagylemezét. A 2018. augusztus 31-én megjelent 'Terror of the Cybernetic Space Monster' albumra 9 vadonatúj dal került fel - köztük a finálé, a 17 perces, epikus címadó dal. A Helion Prime Lasse Lammert (Alestorm, Gloryhammer) hangmérnök társaságában vette fel az új anyagot, a Sacramento-beli LSD Stúdióban.

Jason Ashcraft, a banda alapítója / gitárosa így nyilatkozott: "Eleinte fogalmam sem volt, mi fog kisülni ebből az albumból... Először is: köszönöm, hogy a rajongók, akik követtek minket az utóbbi két, hullámvölgyekkel teli évben is kitartottak mellettünk. Most visszatértünk, és tele vagyunk inspirációval! Témáját tekintve az új lemez elsősorban az emberi természetről, valamint a bennünk rejlő jó és rossz küzdelméről szól. Ahogy mondtam, előre nem terveltem ki semmilyen konkrét koncepciót - minden jött magától, ahogy azt kell... Totálisan elégedett vagyok a végeredménnyel, és remélem, ti is azok lesztek!”.

Az új lemez a Helion Prime előző felállásának bemutatkozását fémjelezte. Ezekben a dalokban hallhattuk először Sozos Michael énekest. A 2017-ben csatlakozott Sozos így nyilatkozott: "Elmondhatatlanul nagyszerű, eredményes élmény volt az új Helion Prime albumon dolgozni. Bármilyen indíttatásai is voltak Jason-nak az dalszerzői munkát illetően, mindvégig nyitott volt az én ötleteimre, vokál-témáimra és dalszövegeimre is. Kettőnk kollaborációja meglehetősen gördülékenyen zajlott, és ez tisztán érezhető a végterméken is".

Jason a következőket nyilakozta Sozos-ról: "Ő az az énekes, akivel álmaimban mindig is együtt dolgoztam. Nem csak a hangját tekintve top-tehetség; de érti és tisztában van azzal is, amiről a Helion Prime szól. Közösen megírni ezt az albumot, felejthetetlen élmény volt - egyszer sem volt szükség újrakomponálásra. Sozos ötletei tökéletesen illettek az én elképzeléseimbe. Nagyon örülök, hogy egy ilyen fantasztikus tehetséggel dolgozhatok együtt!".

Az alább látható lemezborítót ezúttal is az az Marc Whisnant készítette, aki a banda 2016-os debüt-albumát illusztrálta. Első lemezüket a Divebomb Records adta ki, de később leigazolta a bandát a német AFM Records (ami egy évvel később újra kiadta a 'Helion Prime' lemezt). A Helion Prime bemutatkozó albumát világszerte kiemelkedően pozitív kritikákkal illették a szaklapok és a műfaj rajongói egyaránt.

A tracklista:
01. Failed Hypothesis
02. A King Is Born
03. Bury The Sun
04. Atlas Obscura
05. Urth
06. The Human Condition
07. Spectrum
08. Silent Skies
09. Terror Of The Cybernetic Space Monster

A 'Terror of the Cybernetic Space Monster' rendelési infói itt érhetők el. Ízelítőképpen alább megtekinthető a 'Silent Skies' és a 'Spectrum' című single hivatalos videoklipje, valamint az 'Urth' dal szöveges videója:

A Helion Prime felállása eredetileg egy énekesnővel teljesedett ki; Heather Michele azonban 2016. december 13-án bejelentette, hogy kilép a zenekarból (erről bővebben itt írtunk). Egy hét sem kellett, és a banda meg is találta eredeti front-asszonya utódját; méghozzá a Witch Mountain együttesből ismert Kayla Dixon személyében. Dixon-nal mindössze egyetlen single-dalt ('Remnants Of Stars') rögzített a csapat; néhány hónappal később azonban ő is távozott a felállásból. Az ő helyét vette át a tehetséges, ciprusi származású fiatalember, Sozos Michael, akit végül leváltott Mary Zimmer.



Helloween-feldolgozást mutatott be a HELION PRIME
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás