Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

20. évfordulója alkalmából új albumot rögzített az IRON VOID - októberben jelenik meg az 'Excalibur'


2018-06-15

A Shadow Kingdom Records nemrég leigazolta az Iron Void zenekart, melynek 3. albuma 'Excalibur' címmel jelenik meg, 2018. október 26-án.

Az Iron Void együttest Jonathan "Sealey" Seale és Andy Whittaker (Solstice, The Lamp Of Thoth) alapította 1998-ban, azzal a céllal, hogy "leróják tiszteletüket az old-school doom legendáinak (Black Sabbath, Saint Vitus, Pentagram, stb.) oltára előtt". Később egy hosszabb szünet következett, majd 2008-ban alakult újjá a csapat, amit jelenleg a basszusgitáros-énekes Sealey, a gitáros-vokalista Steve Wilson és a dobos Richard Maw alkot.

Az Iron Void debütáló EP-je 'Spell of Ruin' jelent meg CD-n, 2010-ben (ezt két évvel később újra kiadta a Doomanoid Records). Első nagylemezük 2014-ben látott napvilágot, a Barbarian Wrath és a Fear Me! Music jóvoltából, CD-n és LP-n. Magas kritikai elismerésnek örvendő, második stúdiólemezük, a 'Doomsday' a Skyhammer Stúdióba került rögzítésre, Chris Fielding (Conan, Winterfylleth, Electric Wizard) hangmérnök társaságában. A maszterizálást James Plotkin végezte; magát a lemezt a Doomanoid Records adta 2015-ben, a Fear Me! Music (LP-n) pedig 2016-ban.

Miután a banda meglehetősen pozitív visszajelzéseket kapott koncertjei és a 'Doomsday' album megjelenése után, nekiláttak következő művük, az 'Excalibur' megalkotásának. Az előrejelzések szerint biztosra vehető, hogy az 'Excalibur' lesz az Iron Void magnum ópusz; lévén egy epikus, középkori atmoszférájú, doom-mesterműről van szó. Az új album egy masszív, 48 perces szörnyeteg, ami különböző mítológia meséket és legendákat dolgoz fel (többnyire Artúr király korából), drámai és dinamikus doom metal muzsika formájában. A hallgatók - akik egy évszázadokon átívelő kalandnak lehetnek fültanúi - végighallgatván az albumot, garantáltan elvesztik az időérzéküket; és eltévednek egy középkori doom-utazás során!

Az október 26-án megjelenő 'Excalibur' album Roland Scriver által tervezett borítója és tracklistája így néz ki:

01. Dragon's Breath
02. The Coming of a King
03. Lancelot of the Lake
04. Forbidden Love
05. Enemy Within
06. The Grail Quest
07. A Dream to Some, A Nightmare to Others
08. The Death of Arthur
09. Avalon

Alább meghallgatható a 'The Coming Of A King', valamint a 'The Grail Quest' című szám.

A rendeléseket itt lehet leadni.

Az Iron Void Facebook-oldala itt érhető el.


20. évfordulója alkalmából új albumot rögzített az IRON VOID - októberben jelenik meg az 'Excalibur'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás